Ben daha 13ün fiyatlarını kabullenememişken 14 çıkmış gerçekten mutsuzum artık.
Telefon almam lazım ama 30 bin de çok ya ne yapacağımı bilemiyorum, ne dersiniz?
Ben daha 13ün fiyatlarını kabullenememişken 14 çıkmış gerçekten mutsuzum artık.
Telefon almam lazım ama 30 bin de çok ya ne yapacağımı bilemiyorum, ne dersiniz?
Sana tavsiyem, iyi kamerası ve işlemcisi olan telefonu ; ucuz bir markadan al. Ama telefona, 30.000 tl verme. İntetnetten, telefonları araştır. Öyle al.. Şayet ben, Asus oyun bilgisayarına bile;30.000 tl vermedim. Gittim , bir alt işlemcisi olan Acer 'i 18.500 tl ye aldım ve çok da memnunum. Çünkü, iyi araştırıp alanında uzmanlaşarak hareket ettim. Bu kriz zamanında, paranızı koruyun... Zira İşsiz kalınca, lazım olur. Nitekim Bir Alman ve ya İngiliz değilsiniz. AKP ve sığınmacılar gitmeden ve ekonomik reformlar da başarılı olmadan, bir İngiliz asgari ücretlisi kadar alım gücünüz olmayacak. Ne kadar erken kabullenerseniz, bir o kadar kolay olur
iPhone bana göre tamamen gösteriş amaçlı alınan bir telefon. O elması görünsün yeter. Bir Androidçi olarak iOS pek kullanışlı gelmiyor.
En basitinden ben hafızamı yükseltirken harici bir hafıza varken iOS'ta bu yok. Aldım 2750'ye Xiaomi Resmi 9C sabah şarjı full başlıyorum oyundu, video izlemekti derken akşam saat 7 de şarjı bitmemiş oluyor.
Bir şeye ihtiyacın varsa hemen almak en mantıklısı. iPhone 13 çıktığında 12 bindi almadım almadım 17 bin olunca aldım sonra arta arta 28 bine kadar çıktı fiyatı. bekleseydim daha fazla zararda olacaktım.
Soruya cevap olarak da fiyatlar düşmez iPhone 13 200 dolar indirim aldı ama Türkiye de fiyatı 28 bine çıktı.
Zannetmiyorum. Ucuzlarsa da çok minimal bi ucuzlama olur bu. Çünkü ürünlerin değer kaybetmesine fırsat kalmadan ekonomi daha da kötüye gidiyor ve, ya birbirini nötrlüyor ya da her halükarda ekonomi daha kötü olduğundan ucuzlamasını beklediğimiz şey pahalanıyor. :/
Cevap
47Cevap
bence tam tersi olur. iPhone 14 pro çok pahalı olduğu için bir nabız yoklar önce. iPhone 13 fiyatları yüksek olur. artık herkesin elinde iPhone 13 olmaya başladığında ucuzlamaya başlar.
Bence daha da artar
Bende mi11 256 GB var, oğlumda iPhone 11.. inan ki benim telefon selfie kamerası hariç bütün diğer ozelliklerde ondan iyi.
iPhone dan vazgeçersen sana mı mi 10t pro veya mi 11t tavsiye ederim.
İllaki ayfon olacaksa yurt dışından alıp IMEI arttırabilirsin. Böylece daha ucuza gelmiş olur.
Çift telefon kullanıyorum iş gereği biri iPhone, diğeri android. iPhone pişmanlıktır bende bunca yıllardır her modeline verdiğim parama yazık. Bir ust modeli çıkınca öncekinin hep içine ediyorlar. Fiyatlar ucuzlamaz zannetmiyorum aksine daha da artar yeni zamlarla beraber.
Ben hala 11 pro Max kullanıyorum bir çalışmaya başlasaydım 15 çıkar diye düşünüyorum ozamana kadar onu alırım😃 Türkiye’de çok pahalı ama ya kesinlikle yani artık Apple bile yazı paylaşmış hani fiyatların üstüne vergi koyup satan ülkelere yazıklar olsun diye
Bir telefona 25-30 bin vermek çok geliyorsa, seni üzüyorsa alma. iPhone almak gibi bir zorunluluk da yok zaten.
Daha uygun fiyata, özellikleriyle tatmin edecek telefonlar bulabilirsin. 30 bin vermek yerine 15 bine Android işletim sistemli mükemmel telefonlar var mesela.
13'de çok ucuzlamaz. Her geçen gün yeni zamlar görüyoruz. Ucuzlayan bir şeye denk gelmedim. 😁
Iphone bu parayı hak edecek bir teknolojiye sahip değil, ülkede hava için daha çok tercih edildiğini düşünüyorum. Kapalı yazılım bir kere, bizim gibi ücretsiz çakal yazılımlar kurulmasına engelli olduğundan benim tercihim android cihazlar.
Türkler çıldırmış olmalı ya siz kafayı mı yediniz arkadaş bir telefonu 30 bin lira vermek ahmaktan başka bir şey değil yazık günah ya vallahi billahi Aha Benim üzerimde var 3-4 yıl önce aldığım telefon var Samsung j6 biraz hafızasıyla başım derdi ama niyetiye Gidiyor Allah'a şükür yani bence çok abartıyorsunuz her şeyi
Apple, 13 fiyatlarını da dün yükseltti. Yine de Arçelik’te falan 22 bine satılıyor.
30 bin de çok yüksek. Belki iPhone SE 2022 modeli değerlendirilebilir. Büyük ekran değil ama ben özelliklerine göre tercih edilebilir görüyorum kendimce. 😊
Sizde akıl yok valla adam kendi telefonunu 6 ayda eskiye çıkarıyor sizde sidik yarışı için okadar para veriyoruz elimdeki telefon redmi iphoneye 10 çeker 4500 verdim iPhone belasından kurtuldum
Düşük ve orta düzeyde geliri olan insanlar için çok saçma buluyorum iphone alınmasını, ha gönül neler ister tabi ama ihtiyaç varken lükse kaçmak olmuyor.
3 sene önce Huawei psmart'ı 1.500 TL ye aldım. Yeminle şu an çelik zırhla koruyorum. 😂
Ben iPhone ait en ufak bir şey alamadım birak telefonu sjsjs
En ucuzu 31k en pahalı versiyonu 57k
Bu ne biçim bir şey yaw...
Böyle işin taaaaa...
İphone 50 çıktığında filan İphone 11 alabiliriz :D
Ucuzlamaz bizim ülkemizde bir ürün şarap gibidir yıllandıkca değer kazanıyor
İnş ucuzlar ama hiç sanmıyorum hiçbir şey ucuzlamicakmış gibi geliyor
Apple ürünlerine o kadar para vermeyi mantıksız buluyorum. Android telefonlardan bir farkı yok. iPhone 14 53 bin lira. Bu telefon arabaya mı dönüşüyor ne yapıyor anlamadım.
Eğer iphone ve androidleri yan yana koyup karşılatırsaydın anlardın farkları olduğunu
Konumuz telefon ya hani. İstediğin kadar yan yana koy 53 bin liralık fark olmaz
Çok farkı var valla ama sen bilirsin
Ben iPhone 14 Almayı Planlıyorum Fiyatı Benim İçin Uygun iPhone 12 mini'de Evde Boş Boş Duracak.
Zaten bu kafa ile mutlu olamazsınız
Bu gidisat ile bu dusunce ile
İsterse sadece bin tl olsun ne fark r degisir
Abla sana 14 yakışır. Kaliteyi ucuza alamazsın. İtibardan tasarruf edilmez.
Öyleyse 11 de işini görür fazlasına gerek yok.
Aksine zam geldi :D neden? E çünkü burası Türkiye :)
Evet ya çok saçma Amerika’da yeni model çıkınca eskisi ucuzlar ama burada tam tersi. Devletin, Apple’dan daha fazla kazandığına yemin edebilirim :D imkanın varsa yurtdışından getirt yarı yarıya fark ederr
Admin zam geldı bile 🥺 5000 lira kadar zam geldi bütün iPhone modellerine
Maalesef gercekten. Apple Türkiye sitesınden bak diyecem ama moralin gercekten bozulur admin. Ayrıca yedek parça fiyatlarına da zam geldı

Hayırlı olsun
Bir telefon nasıl 20-30 bin ediyor anlamıyorum ağlicam
Fakirlerin alamayanlar elestirmekten ötede gidemezler
13 al 15 cikdinde 14 al 17 lere geldinde teknoloji nerelere gelir kim bilir😃
maalesef Türkiye'de neyin ucizladigini gördün insan hayatından başka.
Sanmam çünkü dövizle ticaret var bir de parçaları astronomik fiyata satılıyor zamlar devam eder savaş yüzünden her şey uçtu.
Belki. olabilir ama bu dolar kurunda beklemen lazim
Böyle düşündüğünüzü adamlar düşünmüyor mu ahahaha
Düşmez bence hatta yükseltip düşürürler bizde indirim var sanarız bence 😅
Telefona 30 bin veren birinin beyni noksandir benim dünya kadar param olsa vermem Hepsi ayni işlevi görüyor
yemekte kardeşim ile konuşurken söyledi 5 bin tl zam yapmış apple türkiye fiyatlarına ucuzlamasını beklerken zam şoku :)
Sen 12 al
13 22 bin şu an zaten
Aksine daha yükselir 13 ilk çıktında 16bin liraya aldım şimdi 25 bin
Sanmıyorum cunku iphone 11 ucuzlamak yerine su an pahallıkta zirve yapmış durumda
Çok bekleriz çoooook. 13 daha pahalı olur.
7 sene önce Passat alınıyormuş o paraya...
asla ucuzlamıcak emin ol buna
iphone 12ye bile zam geldi :D
Ucuzlamaz zam geldi hattta
Sen de ayfon alma android bi cihaz al
Bu ülkede aksine daha da çok pahalanır.
Daha çok pahalandı 😅
ülkede ucuzlayacağına zamlanır ki zamlandıda
Amerikanın oyunu. Şaomi alın mutlu olun
Ne kadar olmasını hayal ediyorsun
Daha çok pahalandı iphone zam geldi sdfsdjkf
Umarım ama biraz zaman alır gibi ya
Parana kıyıp al bence bişey olmaz
Biraz
Ucuzlamaz
Zor ucuzlar
Çok zor
Ucuzlur ucuzlamasina da biz yine alamayız.
Belki
Sanmıyorum abla
bedavaya dağıtırlar heralde
Ucuzlar etkisi olur
Evet ucuzlar.
ucuzlamaz aksine pahalanır her geçen gün
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?