E-devlet'de mirasla ilgili şeyler çıkıyor mu?

Annen notere dedenin ölüm kagidini gösterip ben mirasciyim deyip mirascilik belgesi alması sonra tapuya gidip dedenin mirasçısı olduğunu gösterip varsa sahibi ya da hissedarı oldugu tapuları üstüne alması gerekiyor. Eğer tapular köyde tarla falanda bunu acilen yapması lazım. Çünkü yeni çıkan kanunla annenin kardesleri tapulari kimse almadı ben üstüme alıyorum deyip alabilir ya da kimse almazsa devlet açık ilana çıkarıp satabilir. Geriye dönük dava açması gerekecek bu durumda. Bende yeni öğrendim
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Evet çıkar Anneni e devlet şifresi üzerinden E tapuya girip araştırabilirsin bu konuda hangi siteye ya da adrese gitmen konusunda Yotube da bi araştırma yapıp sorabilirsin umarım yardımcı olabilmişimdir 🙏🏻🦋
Resmî olarak mirasçı olduysa yani mal sahibi öldüyse evet çıkar. Bunları e devlet yerine web tapudan daha pratik şekilde görebilirsiniz. Miras intikali olduysa tüm miras çıkar.
Evet, yani kızı olduğu için otomatiken o da hissedar oluyor kardeşleriyle birlikte.. Çok teşekkürler 🙏🏼
Otomatik hissedar olma diye bir şey yok. Ölüm sonrası ilam cikarman ve ben mirasciyim denen lazım. Yoksa çıkmaz. Noterden ilam cikarilip tapudan üste slim yapildimi?
Resmî olarak mirasçı derken ben de bunu kastediyordum. Önce mirasçı belgesi alınması sonra da intikal işlemlerinin yapılması lazım.
iste mirasci olsanda gorunmuyir. mesela benim var ama Şu an ustume almadim henuz bakinca ustumde gorunmjyor.
Miras ile iligili bir şey çıkmaz.
Tapu işlemlerinde çıkıyor. Tabi hissedarsa
tapuda kayıtlarda ne varsa o düşer e devlete..
hissedarsa cikar
Yok çıkmıyor
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş