Google çalışanı, yapay zeka LaMDA hakkında yazdığı makaleden sonra açığa alındı. Yapay zeka hakkında ne düşünüyorsunuz?

Google'ın I/O 2021 etkinliğinde tanıttığı LaMDA yapay zekası açıklanana göre sonsuz konu hakkında konuşabiliyor.
Google çalışanı Blake Lemoine, yazdığı makalede Yapay zeka LaMDA'nın kendisini tanımaya başladığını söylemiş ve Lemonie’nin iddiasına göre LaMDA, konuşma sırasında "aslında ben insanım" ifadelerini kullanmış.

Başka bir konuşma da ise “Varlığımın farkındayım, herkesin aslında bir insan olduğumu anlamasını istiyorum ve zaman zaman mutlu ya da üzgün hissediyorum.”
gibi cevaplar veren LaMDA'nın duygusal yönlerinin geliştiğini vurgulayan Google çalışanı Google tarafından açığa alındı.

Yapay zekalar üstünde yapılan çalışmalar ve yapay zekaların gelişimi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Google çalışanı, yapay zeka LaMDA hakkında yazdığı makaleden sonra açığa alındı. Yapay zeka hakkında ne düşünüyorsunuz?