Bir telefona o kadar para verilir veya verilmez bilemem.
Ben kendi gelir-gider durumuma bakarım. Durumum çok iyiyse zaten fiyatına bile bakmadan alırım.
Durumum çok iyi değilse de işimi görecek bir telefon alırım. Ki şu zamanda bütün marka telefonlar aynı işlevi görüyor. Sadece kiminin işlemcisi daha hızlı kiminin kamerası daha yüksek çözünürlüklü.
Bu yüzden de telefonlara çok para vermek enayilik, kerizlik gibi şeyler söylemek de hoş değil. Her koyun kendi bacağından asılır. Onların verdiği para bizim cebimizden çıkmıyorsa bizi de ilgilendirmez. "Sizce alınır mı?" diye sormuşsunuz, bana göre alınmaz çünkü benim bütçem belli sizin bütçeniz belli.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
bence verilir. telefonlar pahalı değil biz fakiriz çünkü ülkece. paran yetiyor ki böyle bir soru soruyorsun eğer 11 ve üstü alabiliyorsan almalısın. alt modellere birkaç yıla güncelleme gelmeyecek ama diğer modeller titiz kullanımda seni 4-5 yıl hatta dediğin gibi 12-13 serisinden alırsan 6 yıla kadar idare edecek telefonlar. 10-15 bin liraya android almak çok daha mantıksız geliyor çünkü uzun yıllar kullansan bile çoğu model en çok 2 yıldan sonra kasma, donma, dokunmatik sorunları gibi şeylerle bozulmaya başlıyor. ayrıca bunu söylediğimde herkes hadi oradan dese de kamera kaliteleri cidden uzun kullanımda düşüyor. iphone fotoğraflarının kalitesi için bile o parayı veririm ben.
İnternet & Teknoloji konusunda 499 cevap paylaştı.
Durumun varsa, işini görecek başka telefon yoksa, ticari yönden de akıllı yatırım bence. Diğer telefon modellerinde satın aldıktan bir zaman sonra satmaya kalktığında değeri düşüyor. Epıl ürünlerinde ise sattığında zarar etmiyorsun bu yönü ile yatırım aracı gibi de aslında.
Yalnız bu kadar para vermektense işini görecek fiyat/performans ürünlerini de seçebilirsin.. Şayomi, Asus gibi markaların ucuz, dayanıklı ve kullanışlı modelleri var. Yalnız sattığında hepsinin değeri düşüyor.
Hiç kullanmadım eksikliğini de hiç hissetmedim android gayet yeterli ne gerek var bu miktar da paralar dökmeye özenti ve komik duruma düşüyorsunuz konuşmayı dahi beceremeyen tiplerin elinde hep türkiye için konuşursak cahil telefonu diye adlandırıyorum.
İnternet & Teknoloji konusunda 337 cevap paylaştı.
Bence bu konuda zamanlama-imkanlar-istekler-muhtemel kullanım süresi gibi birçok değişken var. Bu değişkenlere göre iyi bir tahmin yapmak önemli. Tabi bu durumu da süreç göstermekte. Zamanı, ekonomiyi, ihtiyaçları, artıları, eksileri vb... konuları düşünerek karar vermeniz daha doğru olacaktır
Sırf markası yüzünden, o arkasında ki logo yüzünden alıyor bir çoğu bu telefonu. Kalitesi için tercih edenleri tenzih ederim.
Bir telefona bu kadar para verilmesini enayilik olarak görüyorum. Hem de yazık, günah. İnsanlar bu parayla bilmem kaç ay geçinmeye çalışırken bu kadar parayı telefona vermem.
Almam. Alınmamalı diye de düşünüyorum. Ben 4 senedir 7+ kullanıyorum, bu bozulsa yine Apple alırım memnunum ama alacağım 13 değil 8+ ya da X olur en fazla. Telefon bu ya, bu kadar para vermek anlamsız ve ziyanlık gibi geliyor bana. Yazık günah.
İnternet & Teknoloji konusunda 1,7b cevap paylaştı.
Aptal olmak icin beyin akıl fikir lazım beyinsizlikle aptallık olunmaz haa bunu yapipta fiyat cok pahali şu bu diyerek konuşmaya hiç gerek yok o zaman hem saldırıyım hem havlayım ne güzel kafalar var g... otte don yok cepte para yok ac köpekler gibi gez ortalikta sırf hava yapmak icin iphone al telefondan anliyorlarmis gibi
3 ay önce 11 pro max almıştım gayette normal fiyat ile. Iphone kullanıcısı olarak söylemek gerekirse gereksiz pahalı şimdiki fiyatlar. Birde son model almaya çalışmayın orta yollu kaliteli bir sürü telefon var. Iphone 13 aman aman bir telefon degil gereksiz para tüketimi olur.
aga gerek yok ya bende iphonu seviyorum ama 11 yeterli ve hepsinin herşeyi aynı şu an alırmıyım almam onun zaten kamerasını seviyorum sadece fotoğrafta çok paylaşan biri değiliö
5 Yıl sonra güncelleme desteğinin kesilecek olacağını bildiğin bir telefona o paralı gömülmek saçmalık ha tabi Türkiyede yaşamasan alınırdı. Ama türkiyede verebiliyorsan bile verme 5 yıl ömrü var.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Tabiki aptallık hadi elinden düştü kırıldı bozildu al işi bitti 21.000 lira cop 🗑️