Merhabalar, geçen sorumda NVIDIA'nın önümüzde ki aylarda tanıtacağı yeni RTX ekran kartlarından bahsetmiştim soruya gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Bunlardan ziyade NVIDIA'nın ucuz ekran kartı beklentilerini karşılamak için ortaya koyacağı ürün olan GTX 1630 zira açıklanan özelliklerine göre performansı insanı şüpheye düşürecek cinsten.
4GB GDDR6 VRAM bellek ile , 96GB/sn bant genişliği ve 64 bitlik veri yoluyla geleceği söyleniyor.
bu yüzden bu cihazın 1050Tİ'a bile denk olamayacağı düşünülüyor. Ülkemizde 2 ila 3 Bin TL arasında bir satış fiyatıyla satılacağı düşünülen bu ekran kartını almayı düşünür müsünüz?
Nvidia işin suyunu çıkardı diye düşünüyorum. GTX 1650 bile günümüzde yetersizken daha güçsüzünü çıkarma çabasına girdi. Yeni teknolojilere ve güçlü kartlara ayırması gereken parayı GTX 1630 gibi saçma bir karta ayırmasını mantıksız buluyorum. Laptoplara da takarlar o kartı, GT 1030 performansı GT 730'a düşer. APU sistem toplamak, 1630 almaktan çok daha mantıklı olacaktır. Bilgisi olmayan insanların parasını söğüşleyecekler demek bu konuda pek de yanlış bir söz olmaz sanırım.
Rica ederim :) FSR gerçekten çok iyi bir teknoloji, FPS'i uçuruyor. FSR'ı popüler oyunlara getirirlerse ve görüntüdeki bozulmaları da düzeltirlerse bir daha ekran kartı alacağım zaman Nvidia yerine AMD almayı düşünebilirim.
Nvidia, FSR teknolojisine rakip olmak için Nvidia Image Scaling'i (NIS) çıkardı. Nvidia Image Scaling oyunlarda %85'e varan performans artışı sağlarken AMD normalde alınan performansın 2.4 katına kadar performans artışı sağlayabiliyor. Yüzdeliğe vurduğumuz zaman FSR, NIS'in sağladığı artışın yaklaşık 2 katını sağlıyor. AMD bu şekilde kendini geliştirmeye devam ederse ve rakibi Nvidia boş boş işlerle uğraşırsa ileride çoğunlukla AMD ekran kartlarının tercih edilmesi çok olası bir durum. Ayrıca AMD'nin, Nvidia'ya göre daha ucuz ekran kartı satması da yine Nvidia'nın önüne geçtiği konulardan birisi. Sistemim eskir, güncel oyunları kaldırmaz, yeni ekran kartı almak istersem önce AMD'ye bakarım, AMD kendisini son zamanlarda çok geliştirdi.
Ben de çok takdir ediyorum. RX 580 kullanan bir arkadaşım AMD'nin programını gösterdiğinde çok şaşırmıştım. Ayrıca kullandığı kartın sıcaklığı 69 dereceyi geçmiyor. Ben 1660 Super ile azıcık tozlandığı zaman 80 dereceyi görüyorum :')
Evet ama veri yolu, bant genişliği her bakımdan geride kalıyor. döneminin 1030 u gibi gibi bir şey. çok çok iyi olması çok zor bence kafa kafaya bile anca gibi görünüyor.
Valla ben ne oldu anlamadım 8 yıllık pc ile GTA 5 oynuyorum. 100 fps'e kadar çıktığını gördüm dün :D ultra ayarlar bir de :D 128 bitlik gtx 1060 6gb var :D