Merhaba. 3 gün önce TurkNet GigaFiber'e geçtim. Almam gereken hız miktarı 1000 olması gerekirken indirme hızı 200-220 aralarında geziyor. Upload da 170-180 gibi Max çıkıyor. Bu testler 5GHz ağına bağlanarak yaptım. 2.4 de 50 arasında download alıyorum bunun sebebi nedir? Bilen arkadaşlar yazabilir mi teşekkürler.
İnternet & Teknoloji konusunda 707 cevap paylaştı.
Büyük ihtimal bölgende aşırı derecede kullanılıyor kapasitesi kaldırmadığı için hız düşüyor zaten 1000 mbps 1000 mbps garanti değilki kadar diye satıyorlar Kablolu bağlanmayı dene hızın bir miktar daha artacaktır Birde modemin önünde duvar ve benzeri hiçbir engelleyici bulunmasın Başka bir modemle dene
Sen öyle sanıyorsun hat belirli mahalleler üzerinde geçip sana geliyor Bende turkcell superonline fiber var ara ara dalgalanmalar oluyor Hatta adamlar yazmış bölgede kullanılan internet oranına göre düşüş gösterebilir
Bu kadar da düşük göstermesi normal değil başka sebepler olmalı diye düşünüyorum madem dalgalansaydı bu kadar stabil 210 gelmezdi dowland diye düşünüyorum sorunu çözünce soruyu güncellerim
yok ya bende superonline kullanıyorum benzer durum olmuştu Cat6 ile alabilirsiniz demişlerdi. Zaten Wifi de verilen max hıza bak görürsün. Kabloluda sorun olmaz.