Teknolojiyle beraber internet ve sosyal medyanın kullanımı günümüzde arttı ve artmaya devam ediyor. Bunlarla beraber bağımlı olan insan sayısı da arttı. Gününüzün ne kadarını sosyal medya/internet veya teknolojik aletlerde geçiriyorsunuz? Teknoloji ve internet bağımlısı olduğunuzu düşünüyor musunuz?
Teknoloji ve internet bağımlılığı hakkında ki düşünceleriniz neler?
Öncelikle çok anlamlı ve günümüz dünyasına uygun bir soru olmuş teşekkür ediyorum size. İnsanları buna bağımlı kılan en önemli şey hazırcılık güvensizlik falan değil bence. Her şey elimizin altında sanal dostlar, arkadaşlar vs. alışverişler, sosyal hayatta sus pus ama sanal alemde aslan kesilenler. Kendisi gibi olamayıp özenti insanlar makyaj programları ile kendini dünya güzeli gösteriyor çay içmeden belki de masadan ayrılıyorlar. Aynı anda onlarca erkeği ya da kadını sosyal medyadan idare edip unut verenler sadece 1 kişiyle evlenirken diğerleri intihar vs. umutsuzluk batağına düşüp buralardan medet umuyorlar ve başka başka insanların eğlencesi açıkçası maskarası oluyorlar. Teknoloji ve internet dünyanın en güzel icadı ancak çoğunun egolarını tatmin kapısı..
İnternet & Teknoloji konusunda 499 cevap paylaştı.
Ben bağımlıyım. Yalnız şöyle bir durum da var. Babam da kızıyordu sürekli telefon ile oynayanlara. “ Ne buluyorlar telefonda “ vs diye sersenişleniyordu. Bir iki yıldır annemle ikisi akıllı telefon kullanmaya başladılar, teknolojiyi, uygulamaları vs öğreniyorlar. Sürekli akan bilgileri takip ediyorlar. Babam bir kaç gün önce telefonu dükkanda unutmuş. Tam evin önüne gelip aklına telefonu unuttuğu gelmiş. Taksiye binip gitmiş telefonunu alıp gelmiş 😁😂😂
İnternet & Teknoloji konusunda 337 cevap paylaştı.
Günümüzde bilinçsizce internet ve teknoloji argümanlarının kullanılması sebebiyle maalesef bu sorunlar ortaya çıkabiliyor.
Bunların farkında olarak ve ilerleyen zamanlarda nelerle karşılaşılabileceğini bilerek bu alet ve uygulamalara yaklaşmak en mantıklısı olacaktır diye düşünüyorum. En önemli nokta bilinçtir diyebilirim
Teknoloji iyi bir şey ama bazı ülkelerde kullanım deforme olmuş durumda. Bizim ülkede de aynı durum geçerli. Artık doğru kullanım yok gibi desem yeridir. Bağımlılık ise sosyal medyadan kopamayanlar da artık iyice a sosyal olup çareyi ilaç gibi sosyal medya platformlarında arıyor.
Hayatımızın en önemli şeyi zaman. Bunu da sosyal medya çaldı bizden. Gerçekler acıdır ama çevrenizdeki herkes sohbet muhabbeti bırakıp telefona gömüldüğü için sen de ister istemez onların yaptığını yapıyorsun. Ama hayatımızdan komple kaldırılsa şahsen uyum sağlayabileceğimi düşünüyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kimse kusura bakmasın da şu yaşadığımız dönemde internet olmasa toplu intiharların önünü alamazdık ya da delirmelerin. İnsanlar sorunlarından intnette gezerek ya da oyun oynayarak, birileriyle tanışarak vs kaçıyor. Diğer türlü aklını kaybeder insan