BayDöner'e yapılan saldırı neticesinde kişisel verilerin çalındığı bilgisi gündemde. Kişisel verilerinizin gizliliği ne derece önemli? Kişisel verilerinizi koruyamayan firmaya ilişkin bakış açınız değişir mi?
İhlalin veri sorumlusunun Bilgi İşlem Yöneticisinin bilgisayarının zararlı bir yazılım ile saldırıya uğraması ve web servis şifrelerinin ele geçirilmesi sonucu gerçekleştiği, İhlalin 21.05.2022 tarihinde gerçekleştiği ve 22.05.2022 tarihinde tespit edildiği, İhlalden etkilenen kişi gruplarının çalışanlar, kullanıcılar ve aboneler/üyeler olduğu, İhlalden etkilenen kişisel verilerin; müşterilerin isim, e-posta, cep telefonu, cinsiyet, yaşadığı şehir bilgileri olduğu, İhlalden etkilenen kişi sayısının 505.337 olduğu bilgilerine yer verilmiştir BayDönerKaynak
Baydöner'e siber saldırı: 500 binden fazla kişinin verisi çalındı! Kişisel verilerinizin gizliliği ne derece önemli?
Çoğu yerden verilerimiz caliniyor veya satiliyor zaten artık normal bunlar yani face, Instagram gibi platformlara üyeyseniz mesela bunu da pek takmazsiniz he kredi kardi vs bilgileri olursa takılır tabi ama genel bilgiler herkesin elinde zaten bir ara tc kimlik bilgileri bile çalınmıştı bay döner neymiş yani 😂
İnsan arttıkça değerli azalıyor kısacası bu bir etki yaratmayacaktır kullandığınız Meta şirketine ait olan her sosyal medya uygulaması verilerinizi satmıyor mu sanıyorsunuz
Üzüldüm gerçekten. Son dönemlerde yaptıkları reklam gerçekten beni etkilemişti. Gerçekten büyük bir değer kaybı firma için. Yine de anlamıyorum nasıl böyle sığ bir hata ile bu olabilmiş?
Türkiye'de birçok kişinin şifresi normalin üstünde basit düzeyde. Ek olarak, phishing yöntemiyle, mail sanki tanıdık bir yerden gelmiş gibi iletilebiliyor. Bu sebepten dolayı açıkçası fazla dikkat edilmediği sürece her an her şey olabilir.
İnternet & Teknoloji konusunda 1,4b cevap paylaştı.
Milletin haber alma teşkilatına saldırıp bilgilerini çalarlar bizde dönerciyi patlatıyolar. Menekşe sokak no 7 deki necmi amca bundan sonra dikkat etsin kendine, bütün bilgileri elimizde
Donercide iletişim numarası var, adres var, son alışveriş bilgileri var. Var oğlu var. Bunları kısa sürede piyasada okutabilirsin. Ama Türkiye'den bahsediyoruz, haberleri kimsenin pek umursadığını düşünmüyorum 😅
Piyasaya okutmak mı? Bugün hediye gb karşılığında zaten operatörlere numaramızı pazarlama yetkisini veriyoruz. Evet birinin düşmanına, takıntılısına bilgilerinin satılma ihtimali var ama o kişinin o bilgiyi başka yollardan daha kolay bulma ihtimali daha yüksek. Kart bilgileri çalınmadığı sürece bişey çıkmaz.
Neyi çalacaklar ki daha? Ulan ülkeyi öyle bir hale getirdiler ki, artık hiç bir verinin çalınması ben korkutmuyor. Çünkü bizim vatandaşlık verilerimiz çalınmış. Adam senin Kapı numarana kadar biliyor.
İnternet & Teknoloji konusunda 377 cevap paylaştı.
Ben kişisel verilerimin guvenligine elimden geldiğince dikkat ediyorum... bu işletmelerin her veriyi istemedlsi ve ne olabilir ki dedikten sonra patlamaları da oyle basit bir sey değil... hic biri veri isteyemez olmali
Migrostan falan çalınsa anlarım da baydönerde o kadar üyeyi nereden bulmuşlar yahu yılda kaç kere İskender kebap yersin ki ayda 1-2 yediğin şey için de üyelik almazsın yhaa? 😂😂😂
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Sorular > Baydöner'e siber saldırı: 500 binden fazla kişinin verisi çalındı! Kişisel verilerinizin gizliliği ne derece önemli?