Bu akşam İzmir’de yaşanan 4.5 büyüklüğündeki deprem öncesinde Android telefonlar kullanıcılarına depremden 15 saniye önce deprem uyarısı bildirimi göndermeyi başardı. Bu teknoloji ilerde çok hayat kurtarabilir. Siz ne düşünüyorsunuz?
Android, İzmir’de depremden 15 saniye önce konumdaki kullanıcılarına uyarı göndermeyi başardı. Bu sistemi beğendiniz mi?
Evet. Zaten depremde her şey saniyelerle oluyor. Bende İzmir’de yaşıyorum. Büyük depremi geçirmiş biri olarak bugünki depremde resmen travma kaldığını hissettim üzerimde. İos kullandığım için bildirim gelmedi. Umarım ios da bir an önce bu sisteme geçer
harika bir sey bence depremi hic yasamadim ama eminim saliselerin bile onemi vardir saliselerle canlar kurtulabilir cok iyi
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
İlk defa şimdi öğrendim bunu. Gerçekten güzel olmuş ama neye göre bir çalışma mekanizması var Bunu daha çok merak ettim kısa bir araştırma yapacağım bende. Teşekkürler.
İzmirin çoğu yere denize yakın zaten. Ama öyle bir ayrım olduğunu düşünmüyorum. Biz merkezde oturuyoruz. İos kullanıcısıyım bana gelmedi ama anneme geldi
İşte benim oturduğum yerde ki arkadaşlarımın hiç birine gitmedi. şimdi sen diyorsun her yer denize yakın ama yanlış düşündün. deniz kıysında olmuyor ki deprem denizin bilmem kaç km. açığında oluyor. arkadaşım Deniz kıyısına 10km mesefade ama ona 60km diyor gelen bildirimde çünkü Açıkta bir yerde oluyor benim oturduğum yerden orası 100 150Km belki :) o yüzden öyle dedim ayrıca sana gelmemesi normal kendin diyorsun sonuçta İos kullanıyorsun.
Ben illa ki denize yakınlara gitmiştir demiyorum ama gelen arkadşlarımda 50 ila 80 arasında Km bildirimi gönderilmişti. Depremden çok Tsunami uyarısı için yapılmış bir bildirim olabilir diye düşündüm sadece bir fikir. gibi gibi yani
Tamam bende illa bundan demiyom işte :D bir fikir dediğin gibi belki de fayın etkilenebileceği noktalar için gelmiştir. veya konum hizmetleri açık olan kişilere gitmiştir. Telefonda Deprem ayarları yok.
Depremde her şey saniyeler içersinde gerçekleşiyor. İlk 10 saniyede evden kacabilirseniz kacın denir genelde. Bildirim 15 saniye önce geldi. 10 saniyede deprem anı. İnsan hayatı kurtarmak için 25 saniye oldu. Harika bence.
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Sorular > Android, İzmir’de depremden 15 saniye önce konumdaki kullanıcılarına uyarı göndermeyi başardı. Bu sistemi beğendiniz mi?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
15 saniye bile kaç can kurtarır. Çok güzel olmuş, bunu yapanları cani gönülden tebrik ediyorum.
Evet. Zaten depremde her şey saniyelerle oluyor. Bende İzmir’de yaşıyorum. Büyük depremi geçirmiş biri olarak bugünki depremde resmen travma kaldığını hissettim üzerimde. İos kullandığım için bildirim gelmedi. Umarım ios da bir an önce bu sisteme geçer
Yakındır, ios'un böyle hayati bir konuda geri kalacağını düşünmüyorum.
Bende. Umarım
Telefon bağımlılığınin hayat kurtarma ihtimali olacağını hiç düşünmezdim bağımlılar şanslı
Bağımlı olmasına gerek yok yüksek sesle siren çaldı babamın telefonunda. Bende ios var bana bildirim gelmedi ama umarım ios ta bu sisteme geçer
Nasıl bir siren öyle birseyse mükemmel olmuş olur
Bildiğin siren sesiydi. Telefonun alarmını kurduğunu düşün aniden çaldı
Bildirimleri kapalı ise nasıl oluyor peki var mı bilgin
Bilmiyorum, ilk kez yaşadık, şaşkınız bizde😃
Hahahah bildirimleri sürekli kapalı olan kişiler düşünsün o zaman :( geçmiş olsun bu arada
bunun tespıt edılıp kullanıcıya ulastırılma suresını de dusunursek cok basarılı
Aynen, harika bencede
Mükemmel bir durum 15 saniye kısa gibi görünebilir ama gerçekten hayat kurtarır..
İnşallah daha da geliştirip daha da mükemmel seviyelere getirirler.
harika bir sey bence depremi hic yasamadim ama eminim saliselerin bile onemi vardir saliselerle canlar kurtulabilir cok iyi
İlk defa şimdi öğrendim bunu. Gerçekten güzel olmuş ama neye göre bir çalışma mekanizması var Bunu daha çok merak ettim kısa bir araştırma yapacağım bende. Teşekkürler.
15 saniye çok büyük süre bunu başarmak kolay değil başaran olursa nobel bilim ödülü alır
Denize ve sahile yakın arkadaşlarıma gitmiş bildirimler genelde bana gelmedi.
İzmirin çoğu yere denize yakın zaten. Ama öyle bir ayrım olduğunu düşünmüyorum. Biz merkezde oturuyoruz. İos kullanıcısıyım bana gelmedi ama anneme geldi
İşte benim oturduğum yerde ki arkadaşlarımın hiç birine gitmedi. şimdi sen diyorsun her yer denize yakın ama yanlış düşündün.
deniz kıysında olmuyor ki deprem denizin bilmem kaç km. açığında oluyor. arkadaşım Deniz kıyısına 10km mesefade ama ona 60km diyor gelen bildirimde çünkü Açıkta bir yerde oluyor benim oturduğum yerden orası 100 150Km belki :) o yüzden öyle dedim ayrıca sana gelmemesi normal kendin diyorsun sonuçta İos kullanıyorsun.
Ben illa ki denize yakınlara gitmiştir demiyorum ama gelen arkadşlarımda 50 ila 80 arasında Km bildirimi gönderilmişti. Depremden çok Tsunami uyarısı için yapılmış bir bildirim olabilir diye düşündüm sadece bir fikir. gibi gibi yani
Telefonda deprem ayarları kapalıdır. Paylaştığım fotoya bak 85km diyor. Yani onunla alakası yok. Senin telefonunla alakalıdır bence
Depremden zarar görmesi en muhtemel etkilenmesi em muhtemel yerleri haberdar etmişlerdir
Tamam bende illa bundan demiyom işte :D bir fikir dediğin gibi belki de fayın etkilenebileceği noktalar için gelmiştir. veya konum hizmetleri açık olan kişilere gitmiştir. Telefonda Deprem ayarları yok.
İlk kez android’in bu kadar faydalı bir hizmetini gördüm
Çok güzel ve başarılı bir uygulama olmuş bu uygulamanın aynısını çinde uyguluyolar bizim ülkemizde olması bence çok iyi bir uygulama olmuş
Türkiyede yaşamadigim için bilemeyecem nasil birsey
çok iyi bir haber bu
Katılıyorum
şaşırdım
Bende baya şaşırdım
Gerçekten çok başarılı 👍
Güzel bence tespit ediyorsa iyi
bu gercekse mükemmel bisey
Gerçek
mukemmel bir olay cidden
dandroid bi işe yaradı sonunda
Bu sistemi beğendim.
O sürede çıkmak zor
Depremde her şey saniyeler içersinde gerçekleşiyor. İlk 10 saniyede evden kacabilirseniz kacın denir genelde. Bildirim 15 saniye önce geldi. 10 saniyede deprem anı. İnsan hayatı kurtarmak için 25 saniye oldu. Harika bence.
İyi bir şey ama zor elinde hep olmali telefon
İyimiş