Bu akşam İzmir’de yaşanan 4.5 büyüklüğündeki deprem öncesinde Android telefonlar kullanıcılarına depremden 15 saniye önce deprem uyarısı bildirimi göndermeyi başardı. Bu teknoloji ilerde çok hayat kurtarabilir. Siz ne düşünüyorsunuz?
Android, İzmir’de depremden 15 saniye önce konumdaki kullanıcılarına uyarı göndermeyi başardı. Bu sistemi beğendiniz mi?
İnternet & Teknoloji konusunda 399 cevap paylaştı.
Mükemmel bir durum 15 saniye kısa gibi görünebilir ama gerçekten hayat kurtarır.. İnşallah daha da geliştirip daha da mükemmel seviyelere getirirler.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
İlk defa şimdi öğrendim bunu. Gerçekten güzel olmuş ama neye göre bir çalışma mekanizması var Bunu daha çok merak ettim kısa bir araştırma yapacağım bende. Teşekkürler.
Evet. Zaten depremde her şey saniyelerle oluyor. Bende İzmir’de yaşıyorum. Büyük depremi geçirmiş biri olarak bugünki depremde resmen travma kaldığını hissettim üzerimde. İos kullandığım için bildirim gelmedi. Umarım ios da bir an önce bu sisteme geçer
İzmirin çoğu yere denize yakın zaten. Ama öyle bir ayrım olduğunu düşünmüyorum. Biz merkezde oturuyoruz. İos kullanıcısıyım bana gelmedi ama anneme geldi
İşte benim oturduğum yerde ki arkadaşlarımın hiç birine gitmedi. şimdi sen diyorsun her yer denize yakın ama yanlış düşündün. deniz kıysında olmuyor ki deprem denizin bilmem kaç km. açığında oluyor. arkadaşım Deniz kıyısına 10km mesefade ama ona 60km diyor gelen bildirimde çünkü Açıkta bir yerde oluyor benim oturduğum yerden orası 100 150Km belki :) o yüzden öyle dedim ayrıca sana gelmemesi normal kendin diyorsun sonuçta İos kullanıyorsun.
Ben illa ki denize yakınlara gitmiştir demiyorum ama gelen arkadşlarımda 50 ila 80 arasında Km bildirimi gönderilmişti. Depremden çok Tsunami uyarısı için yapılmış bir bildirim olabilir diye düşündüm sadece bir fikir. gibi gibi yani
Tamam bende illa bundan demiyom işte :D bir fikir dediğin gibi belki de fayın etkilenebileceği noktalar için gelmiştir. veya konum hizmetleri açık olan kişilere gitmiştir. Telefonda Deprem ayarları yok.
Depremde her şey saniyeler içersinde gerçekleşiyor. İlk 10 saniyede evden kacabilirseniz kacın denir genelde. Bildirim 15 saniye önce geldi. 10 saniyede deprem anı. İnsan hayatı kurtarmak için 25 saniye oldu. Harika bence.
İnternet & Teknoloji konusunda 3,5b cevap paylaştı.
Güzel sistem
0
0 Yorumla
Devamını Gör(10)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Sorular > Android, İzmir’de depremden 15 saniye önce konumdaki kullanıcılarına uyarı göndermeyi başardı. Bu sistemi beğendiniz mi?