Pinterestin amacı reklam yapıp kullanıcıları sitemize çekmek mi? Benim reklam yapacağım işletmem yok ki. Ama bayağı pin kaydediyorum, Pinterestten çıkmıyorum. Bu özelliğimi nasıl değerlendirebilirim? Kaydettiklerim boşa gitmesin diyorum.
Pinterest'ten işletme olmadan para kazanılır mı? Nasıl kazanılır?
Yani reklamla para veriyorlarsa zaten kendi reklamını yaptın diye sana para vermeleri garip olur sanki Uygulama ya da platform farketmeksizin yeterince takipçin varsa reklam için seninle iletişime geçenler olabilir sende bulabilirsin anca öyle kazanırsın diye düşünüyorum Tabi bu fikirlerim pinteresti de bağlar mı bilemem ama genelleme yaparsak durum bu gibi
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Görüş için çok teşekkür ederim, kendi reklamimizi yapip satistan kazanmaktan bahsediyordum. Oyle kazanildigini biliyordum sadece. Onun harici nasil olur diye dusunmustum. Teşekkür ederim
Reklam yapacağım işletmem yok yazınca reklamını yapacağın bir isletmen yok demek istedin sandım Kendi reklamınızı yapabilirsiniz tabi ama çok takipçili bir başkasına reklamınızı yaptırmak hedef kitlesine daha samimi gelecektir diye düşünüyorum sonucta kendi reklamını yapman baska baska bi kullanıcının deneyimini söyleyerek reklamını yapması baska ama kendi urunlerinizin tanıtımını siz yapabilirsin ki ilk çıkış durumunda bu önemli bi adımdır
Pinterest üzerinden para kazanabilirsin ama uygulamanın Türkiye konumunda reklam açma özelliği yok. O yüzden çeşitli uygulamalar ile aracı yöntemlerle bir şeyler yapabilirsin. Mesela ''Admitad" adlı bir programı pinterest hesabını bağlayıp oradan belirli programları seçip onların ürünlerini senin pinterest hesabın üzerinden bağlanıp satın alım gerçekleşirse sende komisyon kazanıyorsun.
Açıkçası ben aktif olarak kullandığım bir platform değil uygulama yüklü ancak çok nadir kullanıyorum Bu tarz bir işletme hesabı vs mümkün mü bilemiyorum