Selam dostlar. Gün ve gün daha da iç içe girdiğimiz, kaynaştığımız, büyüyen, gelişen teknolojiye öncü olan, girişimleriyle isimlerini duyuran insanları takip ediyor musunuz, ediyorsanız hangi isimleri takip ediyorsunuz?
Çalışmalarını ve girişimlerini takip ettiğiniz teknoloji öncüsü isim var mı?
Maalesef ki yeni teknolojiler son zamanlarda gelişmiyor. Hep yerinde saymakta. Tüm teknoloji firmalarını kurucularını ceolarını ve mühendislerini takip etsemde Maalesef ki yerlerinde sayıyorlar veya minik minik ilerliyorlar. En iyi ilerleyen ise aşı firmaları aşı vururken iğne deliğinden çip geçmesi çipin vücut ısısı ile şarj olması 5g ile yönetilmesi gibi konular ilginçti ama bunlar tabi önceden planlıydı. Illüminati nedir bilen birisi 95 li yıllarda fikrin geliştirilmeye başlandığını bilir. Yani ne teknolojiler var ama ticari kaygıdan sunmuyorlar. Belki 100 sene sonrasının teknolojisi var ama hepsi bekletiliyor. Olanda ya yerinde saymakta ya da adım adım ilerlemekte. Örneğin samsung galaxy note 4 kullanırken note 20 ye geçtim note 4 e root at note 20 den daha iyi kamera daha performans vs gibi öne çıkıyor. Evet ram düşük ama 3gb ram gibi ikisini ele al eski daha üstün. Firmalarda yazılımla kısıtlama olduğu sürece yüksek gücün önemi kalmıyor. 12 silindirli araçta 2 silindirle gittiğinizi düşünün benzer olay teknolojide var. Örneğin windows 11 çıktı firma 10 lu pc leri yavaşlatmaya başladı. Tamam yurtdışında teknoloji ucuzda bizde amiral gemisi bir pc almak istesek verilecek rakam 100 120k gibi oluyor. Adamlar bunu 1 aylık maaşa alabiliyor. Yani yazılımla kısıtlama gelişmemiş ekonomisi kötü ülkelere zarar veriyor.
Adama bayılıyorum ya yani gündemde ki durumlarını çok umursamıyorum ama adam bir çok sektörde alanda bir çok farklı projeyle karşımıza çıkıyor gerçekten yenilikçi bir insan olduğunu düşünüyorum :)
En İyi Cevaplar