Sorunun kaynagini donanimda aramanizi istiyorum hangi etkenler bilgisayarin kasma donma sistemini belirler
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Bütün donanım parçalarını test etmen gerekir Birde soğutma sistemi önemli yeterli seviyede soğutuyor muYeni pc aldıysan internete yaz araştır bazı pclerde kronik sorunlar olabiliyor fabrika çıkışlı
Pc almadimda alacağım merak ettim nelere dikkat etmeliyim nedenleriyle aciklarmisin ogrenmeyi cok istiyorum
Dışardan darbe almasın birde sıvı temasına maruz kalmasın Bunun dışındaki faktörlerin bir çoğu sana bağlı değil o parçanın ömrüne bağlı
Genellikle harddisk kaynaklı bu sorunlar yaşanır.
Güç monitörü üzerinden çalışma durumlarını bir kontrol etmek lazım. İşlemci veya Ram yük altında değilse sorun %90 HDD
Yani hafizasi fazla olan bi pc alsak yuksek ihtimal boyle bi sorun yasanmaz mi
Hayır fazla değil hızlı olmalı.
İki tür depolama vardır HDD ve SSD sen hız için SSD tercih et.
Notebook alıyorsan harici ekran kartı olmasına dikkat et dahili kartlar hep sorun yaratır.
Ekran çözünürlüğü FHD 1920*1080 olsun.
Genel de donması kasması eski hdd omru dolmus hdd hardiskten kaynaklanır.. isinmaya gelirsek tabiki sogutma sisteminin asiri tozlanmasi termal macunlarin eskimesi vs.
Mesela pc alırken neye bakmaliyimki bu sıkıntıları yasamayayim
Sifir alacaksan zaten boyle bi sorun yaşamazsin uzunca bi sure ve kullanimini saglikla yaparsan ama 2. El alirsan maalesef kapali kutu bu 2. el araba gibi dusun şans
2. el kullanim tovbeliyim pcsiz kalirim daha iyi ama asla almam bidaha. Pcde kasma donmayi etkileyen faktorlerden biri genelde harddiskse o zaman hafizasi fazla olan bi pc almak meseleyi çözecektir demi
Hayir maalesef harddisk kapasitesiyle alakasi olmaz yeterli ram gucu ve ssd diye tabir edilen yeni nesil cok hizli harddiske sahip bir pc fazlasiyla senin isini gorecektir hee tabiki cihazla be yapacagina da bagli ornek sen oyun oyniycam dersen sana cok guclu bir pc lazim he yok bana ofis isleri ufak tefek programlar dersen orta duzey ssd li bir pc isini gorur
Ornek vereyim 2012 model samsung marka 2.1 cift cekirdekli celeron islemcili bir laptopum var 6. gb rami var eskiyen harddiski cikarttim ssd taktim pc 10 saniye de aciliyor cok hizli iş icin ufak tefek ERP programlarini çalistiriyor ama ben bu pc de oyun oynayabilirmiyim maalesef HAYIR:)
Pc alirken oyun ve her seyi yapabilecegim bi urun almak icin nelere dikkat etmeliyim nedenleriyle aciklarmisin ogrenmeyi cok istiyorum
Anladim harddisk hizini arttirmis ama oyun oynama gucunu arttirmamis
Bu konuda daha uzman arkadaslar vardir ben sadece yuzeysel biliyorum yardimci olabilirim ben hem oyuncu hem meslegim geregi bilgisayarlacalisan bi insanim oyun icin masaustu kullaniyorum is icin diz ustu oyun icin masa ustu sistem cok daha mantikli hem fiyat hem performans ama dizustu saglam guclu bir pc istiyorsaniz maalesef fiyat olarak bu piyasada en az 15 bin tl guzel bir cihazin bedeli bilen arkadaslar ister takinti desin ister marka saplantisi desin ben asus cuyum cunku bu zamana kadar kullandigim pc ler arasin da en uzun omurluleri hep asus markaydi
donanımda arayacaksak Isınma, problemi olabilir. tam olarak bize probleminizi anlatmanız gerekiyor. bir çok sebepten dolayı olabilir bu.
Ekran kartı ve işlemci sistemin %90'ını belirler. Bu ikisi güçlü ise kolay kolay kasma ve donma yapmaz
Ne yapmaya çalıştığında kasıyor bahsettiğin ısınma kaç derece? Bilgisayarda film bile izlesen ısınır çünkü çalıştıkça ısınır o ama film izlerken 50 derecedir oyun oynarken 80 90
Oyun oynuyor musun
Evet
Büyük ihtimal ondan zorlanıyor
Ha pardon yanlis anladim normalde oyun oynamiyodum eskiden oynuyodum simdide oynamayi dusunuyoum hangi kriterlere bakmaliyim uzun sure kasma donma vs yapmaycak bisey olmamadi icin
Acaba işlemciye macun sürdün mü
İşlemci ram
Bu parcalar pcnin donma kasmasini mi etkiliyor Mesela pc alırken neye bakmaliyimki bu sıkıntıları yasamayayim
Kaç gb ram olduğuna ekran kartına işlemcisine baksan yeterli
Bunlarin yuksek olmasi sorumun cozumu olacaktir degilmi
Evet
Tamam cok tesekkurler
Fan yetersiz geliyordur
Fan degildir bi tek baska etkenler de olmali. Satin alırken neye dikkat etmeliyim
Benn
Hadi aydinlat bakalim beni :))
Beni tak bilgisiyara
Maytapmi geciyon benle
Evet aşk
. okuma kurban ol hemde ishalken
Fıxık ıyıyse olur