- +1 yıl
Tecrübeme dayanarak şunu söylemeliyim ki aslında gereksiz ama gerekli.
Söyle ki toksit ilişki dedğiniz bir ilşki türü vardır ve bazen insanlar karşı tarafı kırmamak adına hayır diyemez. Ama bu dönemde kendimizi korumak adına, aklımızı, kalbimizi, ruhumuzu korumak adına yaşamı gereklilikleri yerine getirmek ve var olmak değer verdiğiniz birtakım şeyleri var etmek adına HAYIR diyebilmeliyiz. HAYATINIZDA SIZI MUTSUZ EDEN , DEGER VERMEYEN SIZI YIPRATAN NE VARSA HAYIR DEMELISINIZ YOKSA HAYAT SIZE KOCAMAN BIR HAYIR DIYOR.03 Yorumla- +1 yıl
Acı tecrübe mi konuştu
- +1 yıl
🙈😌
- +1 yıl
😔😔
En İyi Cevaplar
Öncelikle bu bahsettiğiniz konu zamanda değişen bir durum.
1-Facebook büyük bir fırtına ile girdi hayatlarımıza ve sonrasında popülaritesini bir süre korudu şu an insanların her türlü şeyini paylaşacağı bir ortamdan uzaklaşmaya başladı. Mesela Anlık durum paylaşacaksam Watsapp ve instagram daha çok ilgi alaka çekici ve hızlı yazmadan çok şey anlatılabilen bir ortam. Bir konu hakkında fikir beyan edeceksem uzun uzun yazı okunmayan bir zamana geldik. Bunu Twitter de ifade edebilirim diye düşünüyor insanlar. Facebook alıştığımız ve bırakmak istemdiğimiz ama artık çok vakit geçirmediğimiz bir ortam oldu. Ayrıca daha çok belli bir yaş üstüne hitap ediyor olması başka bir nokta. Yani Olsun diye var gibi gibi
2- İnstagram çoğu insanın yazmadan çok şey anlatabileceği bir ortam olmakla beraber akışların sizin tercihlerinize göre karşınıza çıkan bir ortam. Çok daha fazla yenilikçi ve özellikle gençlerin ekdilerini daha rahat ifade ettiği. Ayrıca diğer birkaç popüler Sosyal ağı içinde barındırabilen (tiktok gibi) ve bu şekilde ağını büyüten bir sistem. Birbaşka noktası ise Facebook a göre daha gelişime açık bir ortam
3- Twitter çok daha hızlı ve faceye göre daha az yoran komediye ve laf sokmaya açık bir ortam. Anlatılmak isteneni kısa zamanda alabileceğimiz ama bir o kadarda spekülasyona açık bir ortam.
Ben buınlar popüler olduğu için değindim ama daha birçoğu var. Burada can alıcı nokta ise bizim gibi belli bir yaşı geçmiş olanlar. Teknolojide yokluktan varlığı gördük. Dolayısıyla Genelimiz karşımızdakine yüzyüze söyleyemekten ictibap ettiğimiz şeyleri yazıyada dökmüyoruz genelde. Maalesef özellikle çok genç nesil bu ayrımı yapmıuyor. Söylerim ne olacak vs diyor ama o iş öyle kolay değil. Yani Gerçekçi olmayan bir ortam maalesef.
Ha şuda bir gerçekki. Eleştirdiğimizdaha genç arkadaşlardan da çok şey öğreniyoruz her konuda yeterki açık olalım yeni fikirlere.00 Yorumla
Can sıkıntısı ve yapacak bişey yoksa iş görüyor. Ayrıca fiziki sosyal hayat günümüzde zor olduğundan sosyal apk ler kullanılabilir. Ancak Türkiyedeki insanlar çok özgüven siz ve çekingen çok efektif değil. Hiç anlamadığım saçma bir konuda şu özellikle kızlar bu platformlarda çok etkin oldukları halde bu uygulamardan tanıştığım insanlara güvenmem, ilişki vs de yaşamam diyorlar. O zaman güvenmediğiniz uygulamada ne işiniz var küçük hanım demek isterim 😎
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
Gercekten cagimizin vebasi, sosyal temas sifira indi, seviye yok, insanlarin özeli kalmadi ve günün büyük bir zamanini gereksiz, bos islerle geciriyoruz.
Faceboook, Instagram vs... kullanmiyorum, burayada cok nadir bir ugruyorum.00 YorumlaInstgram , tıktok , tweeter, telegram cok gereksız uygulamalar ınsanlar mutlu degıl mutluymus gıbı yapıyolar sadece
00 Yorumlabu soruyu bir sosyal medya platformundan yazıyorsun farkında mısın
01 Yorumla- +1 yıl
Görüş belirttiğimi hatırlamıyorum. Farklı bakış açılarını öğrenmek için sordum.
Çok gereksiz bence evet iyi yanları var ama kötü yanları daha çok
00 Yorumla- +1 yıl
Gerekli kullanımı güzeldir ama mutsuzluk vermeye başladığında sınırlanmalıdır kullanımı
00 Yorumla - +1 yıl
anlık mutlu ediyorlar zaten. sadece zaman geçirmeye yarıyorlar.
00 Yorumla Az ve öz. İşime yaradığı kadar kullanırım. Burası ve YouTube var zaten.
00 Yorumlainsanlar eskisi gibi olsa iyiydi de artik bi boka yaramiyor
00 Yorumla- +1 yıl
İnsan ilişkilerinde saçma komplo teorileri kurulmasından başka bir işe yaramıyor.
00 Yorumla - +1 yıl
Kullanmiyorum Mutluluk degil insanlari mutsuz, kiskanc ve hirsli yapmaya yariyor
00 Yorumla - +1 yıl
Sosyal medya severim hatta bağımlısı gibiyim sosyal hayatıma engel değil bence gayet yararlı
00 Yorumla Twitterin içi kötü derinliklere inince iyi şeyler çıkmıyor facebook guzelleştirilebilir instagram güzel bence ona laf yok tiktokta düzeliyor gibi hepsi güzel bence gereksiz bulamadım ama facebook acil düzeltilmeli
00 Yorumla- +1 yıl
Valla tiktok kadar gereksiz bir platform görmedim millet artık para için kendini satıcak hele mükremin diye bi canım dönme varki karnına koymuş yastığı milletin parasını sömürüyo
00 Yorumla - +1 yıl
Ben Twitter kullanıyorum genelde gündemi takip ediyorum. instagram vs zaten kullanmam yaani sosyalleşmek için kullanabilirsiniz fakat aşırı şekilde insanda bağımlılık yapar
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
günün yarım saatten fazlasını alan tamamen gereksiz
00 Yorumla Sosyal medyalar gereksiz değil içindeki gereksizleri vatandaşlar gerekli hale getiridi en çok buna uyuz oluyorum
00 Yorumla- +1 yıl
Her insan aynı olamaz. Gerekli de olur gereksiz de.
10 Yorumla instagram dan facebooka kadar hepsini kullanmayı bıraktığımdan beri hayatımdan çok memnunum
00 YorumlaYoldan geçerken insanlara selam verdiğin gün gel bir daha sor
00 Yorumla- +1 yıl
10/9 gereksiz
Telefonla Asıl amaç iletişim kurmak.00 Yorumla - +1 yıl
çok fazla. insanların ne kadar mutlu olduğu ama gerçeği sakladığı yerdir.
00 Yorumla - +1 yıl
Ayarında kullanıldığı ölçüde gerekli abartıldığı durumlarda gereksizleşiyor
00 Yorumla - +1 yıl
Bence gerektigi zamanın çok çok fazlasında kullanıldığı için gereksizdir
00 Yorumla - +1 yıl
Gereksiz burada mühim olan senin ne kadar verim alabildiğin.
01 Yorumla- +1 yıl
*değil
- +1 yıl
Allah dışındaki herşeyin gereksiz olduğu kadar , lütfen linçlemeyin
00 Yorumla Çok gereksiz bence 2 yıldır kullanmıyorum artırsını gördüm eksi bir yönü yok
00 YorumlaSnap %3000
İnsta %50
Face %70
Twitter %80
Telegram %40 gereksiz.00 Yorumla- +1 yıl
Tık tok zaman kaybı ömrümün yarısı orada geçti hala geçiyor geçmekte yaşlandım
00 Yorumla - +1 yıl
Can sıkıntısı için ideal 😅
00 Yorumla - +1 yıl
Facebook kapanmasa kurtulsak
01 Yorumla- +1 yıl
Kapansada
instagramın mutluluk aşıladığını hiç görmedim
00 Yorumla- +1 yıl
Hangi amaçla kullanıldığına bağlı.
00 Yorumla - +1 yıl
O kadar da gereksiz hani.
00 Yorumla twitter , Instagram, KS hariç hepsi gereksizdir.
00 Yorumla- +1 yıl
Bazen gerekli ama bende bi mutluluk bulabilsem
00 Yorumla - +1 yıl
Kullanan kişiler ne kadar gereksizse o kadar
00 Yorumla Zor soru
00 YorumlaGereksizliğin miktarı hmm
00 YorumlaDünyanın en gerekli şeyidir
00 Yorumla- +1 yıl
Asiri derecede hepside gereksiz bence
00 Yorumla - +1 yıl
Bence instagram cok gereksiz
00 Yorumla - +1 yıl
yalnız modern insanın sığınağıdır
00 Yorumla - +1 yıl
Yaşın geçtikçe aklın erince anlıyorsun
00 Yorumla Baya baya bi gerekisiz
00 YorumlaÇok gereksizdir
00 YorumlaÇok gereksiz sosyal medya
00 YorumlaAslında çok gerekli onsuz yapamıyoruz artık🙃
00 Yorumla- +1 yıl
Çok gereksiz
00 Yorumla İnternet & Teknoloji konusunda 1,2b cevap paylaştı. Aşırı aşırı
00 Yorumla- +1 yıl
Aşırı
00 Yorumla - +1 yıl
Öldür onu
00 Yorumla - +1 yıl
Aşrı gereksiz
00 Yorumla Bence çok gerekli 😉
00 Yorumla- +1 yıl
çok gereksiz
00 Yorumla - +1 yıl
why...00 Yorumla Ayn knk
00 Yorumla- +1 yıl
cok gereksiz
00 Yorumla - +1 yıl
çok gereksiz
00 Yorumla - +1 yıl
çok gereksiz
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
%50 gereksiz
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Sosyal medya platformları gereksiz midir?
Sosyal medya platformlarını hangi amaçla kullandığınız size yarar veya zarar olarak geri dönüş sağlayabilir. Kesin bir ifade ile sosyal medya yararlıdır veya zararlıdır demek doğru olmaz. İnsan hayatına giren her icat ve yenilik faydaları olduğu gibi zararlarıda olmuştur. Bir icat ve yeniliği hangi amaçla kullandığınız alacağınız faydayı ve zararı belirler.
Örneğin insanların büyük bir bölümü Tiktok, Instagram, Youtube gibi platformlarda video izleyerek vakitlerini geçirirken belirli bir bölümü ise bu içerikleri üreterek veya ürün ve hizmet satarak para kazanıyorlar. İzleyenler için aslında kötü bir durum yok üretilen içeriklerden öğreniyorlar, keyif alıyorlar. Buradaki asıl problem bu davranışın keyif almak ve öğrenmekten öte bir bağımlılığa dönüşmesi, işte bunun farkına varabilmek gerekiyor.Dünya genelinde insanlar sosyal medya ve oyun uygulamalarına günlük ortalama 4 saatten fazla zaman ayırıyorlar. Ekran ile etkileşim süreci arttıkça bağımlılık artıyor. Teknoloji bağımlılığı ile birlikte fiziksel ve psikolojik hastalıklar ortaya çıkıyor.
Kullanımları azaltıp takip edilen içeriklerin kaliteli olanlarını seçilirse, sosyal medya platformlarından zarar değil fayda görülebilir.