192.168.1.1 sitesinde wifi şifresi değiştirdikten sonra MAC filtresinde telefonu beyaz listeye aldım. Ama bilgisayardaki bağlantı gitti. Telefonla hala wifiye bağlanabiliyorum. Ama bilgisayarın bağlantısı bir türlü gelmedi ne yapabilirim?
Güncellemeler
+1 yıl
İnternet bağlantıları kısmında ''Yerel ağ bağlantısı '' geçerli bir IP yapılandırmasına sahip değil. yazıyor. Bu cümlenin karşısında ise duzeltilmedi X yazıyor
WiFi şifresine belli kişiler bağlanması için söylemiş olduğum linke girip wifi şifresini değiştirdim. Sonra O sitede güvenlik ayarında MAC filtresine girdim. Orada. Beyaz listeye ( yani sadece belli kişilerin kablosuz bağlanacagi liste) telefonumun MAC adresini yazdım. Sonra kapattım siteyi. Ondan sonra da bı baktım bilgisayarin bağlantısı gitmiş ama telefonumla gala kablosuz bağlantım var.
Beyaz listenin mantığı şudur siz oraya bir mac adresi girerseniz o mac adresi dışında kimse wifi ye bağlanamaz. MAC filtresini önermem ama siz bilirsiniz yine de.
Telefonla giriş olmuyor. Kaç saattir reset atıyordum. reseti kabul etmiyordu. butun sistemi tekrardan başlattım bu sefer reseti kabul etti. İnternet yeniden bağlandı.
Bakın beni dinleyin siz. Kara listeye ne yazarsanız onların hepsini engeller beyaz liste de tam tersi ne yazarsanız hepsini kabul eder mantık budur. Karıştırmışsınız dediğim şey kara listenin mantığını beyaz liste gibi düşünmüşsünüz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Biraz daha detaylı anlatır mısınız?
WiFi şifresine belli kişiler bağlanması için söylemiş olduğum linke girip wifi şifresini değiştirdim. Sonra O sitede güvenlik ayarında MAC filtresine girdim. Orada. Beyaz listeye ( yani sadece belli kişilerin kablosuz bağlanacagi liste) telefonumun MAC adresini yazdım. Sonra kapattım siteyi. Ondan sonra da bı baktım bilgisayarin bağlantısı gitmiş ama telefonumla gala kablosuz bağlantım var.
Beyaz listenin mantığı şudur siz oraya bir mac adresi girerseniz o mac adresi dışında kimse wifi ye bağlanamaz. MAC filtresini önermem ama siz bilirsiniz yine de.
İşte sonra vazgeçip MAC filtresini iptal edecektim. Ama bilgisayar internete baglanamadigi için o siteye girişte yapamıyorum
Siz beyaz listeyi kara listeyle karıştırmışsınız.
Telefonla giriş yapın siz de.
Ama kara listeyle karıştırmış olsaydım. Telefon baglanamazdi.
Telefonla giriş olmuyor. Kaç saattir reset atıyordum. reseti kabul etmiyordu. butun sistemi tekrardan başlattım bu sefer reseti kabul etti. İnternet yeniden bağlandı.
Bakın beni dinleyin siz. Kara listeye ne yazarsanız onların hepsini engeller beyaz liste de tam tersi ne yazarsanız hepsini kabul eder mantık budur. Karıştırmışsınız dediğim şey kara listenin mantığını beyaz liste gibi düşünmüşsünüz.
Tarayıcıdan dolayı kabul etmiyor olabilir. Firefox Focus falan kullanabilirsiniz.
Sorun halledildi hocam. Pek anlamıyorum. Dediğiniz gibi o şekilde karıştırmış olabilirim. Teşekkür ederim 🙂
Herkes karıştırabilir, ben o anlamda söylemedim size. Rica ederim.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!