Oyun oynamicam maksat video film iş gibi alanlarda rahatca kullanmak tabi uzun yillar, var mi oneriniz
KRİTİK NOT:Hp markasiyla ilgili hicbir oneriye açık değilim!!
KRİTİK NOT:Hp markasiyla ilgili hicbir oneriye açık değilim!!
program olarak ne kullanacağına bağlı.
ben hem mimar hem inşaat mühendisiyim. 3 boyutlu çizimler falan yaptığım için grafik kart güçlü olması gerek. sen de video falan diyorsun grafik güçlü olmalı.
ben normal bilgisayarlarla işimi göremiyorum. asus rog aldım. çok memnunun füze gibi.
ayrıca sana önerim ne alırsan al markası asus olsun
asus firmesı bilgisayar parçası üreten firmeydı ilk kuruluşunda. eskiden bütün her markanın içindeki parçalar asustu. sonra kendi de bilgisayar yapmaya başladı
asus bilgisayarlar asla kolay kolay arıza yapmaz. bilgisayarda önemli olan parça uyumudur. diğer markalar toplama parça kullanır yani işlemcisi farklı marka boardı farklı marka... uyum sağlamıyor. ama asus her şeyi kendi ürettiği için uyum süper.
şantiyelerde jeneratör elektiriği kullanılır. bütün arkadaşların ya bilgisayarı ya şarj adaptörü bozulurdu benimki hiç bozulmazdı çünkü yıllardır hep asus marka kullanırım.
tavsiye ederim.
Hakkaten oyle haklisiniz evde ailemin 1 laptop var asus nerdeyse 10 yildir kullaniyoruz ilk gunku gibi sapasaglam asus roglarin fiyatlarina bakayim bi hemen
Simdi ilgim asusa kaydı fiyatlari da (asiri pahali olsa bile) benim araligimda siz kac yildir kullanıyorsunuz
ben 90 yılında başladım bilgisayara.
yıllar içerisinde bir çok marka denedim. hep fiyasko oldu. 2008 yılında asus aldm memnun kaldım. ve ondan sonra hep asus aldım. 5-6 yıl kullanıyordum. yeni hızlı çıkan modeli alıp eskiyi eşe dosta akrabaya veriyordum. en son asus rog u 2016 da aldım. halen kullanıyorum
Gercekten mi banada oyle bisey lazım epey olmus alali. Bizimde evdeki asus kasma donma vs yapmiyor guvenilir geliyor o halde size guvenip asusa bakabilirim sanırım? 😄
Evet evet ya bende bide hp var ekrani berbatti gozlerimi agritiyo asusa gelince sanki dinlenip kendine geliyor valla asusa ikna ettiniz beni simdi gonlum ondan yana
95 dogumluyum yasim kadar bilgisyar deneyiminiz var masallah. Sizin karsinizda laf soylemeye ne hacet yuruyen pc tarihcisisiniz adeta asusa ikna oldum birkac kisi apple ve monster dedi ama etkilenmedim o kadar asustan yana gonlum cok tesekkurler zaman ilgi ve deneyimlerinizi paylastiginiz icin peki rami kac suanki pcnizin
Monster ve asus arasindayim gonlum asustan yana fakat monstere da bak diyor. Tavsiyeni dikkate alacagim bu arada rami kac sizinkinin
Tamam cok saol gercekten epey bi yardimci oldun
Öncelikle hp marka konusunda ikimiz de mağduruz. Benim de aldığım cihazın ekran kartı yandı. Sana üç soru sorayım, ardından istediğin ürünü bulalım.
Bütçe olarak maksimum vereceğin bütçe nedir?
Fiziksel Ağırlık, şarj ömrü, ekran kalitesi gibi kıstaslar ne derece önemli?
Aldıktan sonra ne kadar süre sonra değiştirmeyi düşünürsün, uzun süreli mi yoksa alayım da bi süre kullanacağım, ardından değiştireyim düşüncesinde misin?
Üç sorunun yanıtını alırsam, doğru cihazı sana çok kısa sürede buluruz :)
Beni baya ugrastirdi artık biraktim pc hurdaya dondu
1. soruna gelirsek 15 bin en son maalesef baska veremiyorum
2. si icin saydigin 3 ozellikten ekran en onemlisi sarj omru ve fiziksel agirlik olsada olur olmasada fakat olmasini tercih ederim
3. su icin minimum 5 yil gitsin istiyorum kisa sureli cihazlar isime yaramaz mumkunse omurluk olsun hatta gidebildiği kadar gitsin istiyorum. Hadi bul laptobumu bakalim 😄
Senin cihazın linkini atmak isterdim, fakat yeni üye olduğum için link paylaşımı yapamıyorum. Ürün marka modeli
MSI Modern 14 B10RBSW-268XTR Intel Core i5 10210U 8GB 256GB SSD MX350 Freedos 14"
Hepsiburada üzerinden satın alabilirsin. Fiyat; 13.537 TL
Neden?
yeni nesil i5 10'uncu nesil işlemci 6 MB ön belleği mevcut. Bu senin güncel şekilde kullanım yapabilmeni sağlayacak.
Ağırlık olarak 1.3 kg civarında. Bu senin istediğin yere istediğin zaman götürmeni sağlayacak.
Bataryası 3 hücreli, seni aktif kullanımda 8 10 saat civarı götürür. Batarya adaptörü çok ince olduğu için standart bir sırt çantası senin işini görecektir. Yani çanta için ayrıca çok fazla masrafa girmene gerek yok.
Çok fazla oyun oynamam dedin ama ben her ihtimale karşın kasmaması için mx330 ekran kartlı bir model tercih ettim. Eğer yok arkadaş bana harici ekran kartı gerekmiyor dersen, çok daha uygun seçenekleri de bulabilirim.
Tasarım olarak bilerek bu tasarımı seçtim, çünkü çok şık.
Freedos olarak gelecek, bu sana bilgisayarda 600 700 TL avantaj sağlar, bilgisayar ssd'si 256 GB olur da az gelirse, ya bi taşınabilir disk ya da bir bilgisayarcıdan disk değişikliği talep edersen hallolur.
Benim söyleyeceklerim bu kadar değil ama Ama aklına takılan bişey olursa yapıştır gelsin.
14 inc sevmem diyorsan MSI Modern 15 A11SBU-800XTR Intel Core i5 1155G7 8GB 512GB SSD MX450 modelini de alabilirsin, o 1800 liralık farka fazlasıyla değen özellikleri mevcut. onun da özellikleri aşağıdaki gibi.
şlemci: Intel® Core™ i5-1155G7 (8M Cache, 2.50 GHz, up to 4.50 GHz)
İşletim Sistemi: FreeDos
Ekran: 15.6" FHD (1920*1080), 60Hz 72%NTSC IPS-Level, close to 100%sRGB
Chipset: SOC
Ekran Kartı: MX450, GDDR5 2GB
Hafıza: DDR IV 8GB (3200MHz)
Hafıza yuvası: 2 Slot
Maksimum Hafıza: Max 64GB
HDD: 512GB NVMe PCIe SSD
Depolama Kapasitesi: "1 x M.2 SSD NVMe PCIe Gen3x4 - 1 x M.2 SSD NVMe PCIe Gen4x4 "
Ön Kamera: HD type (30fps@720p)
Klavye: Backlight Keyboard (Single-Color, White)
Pil: 3cells , Li-Polymer, 52Whr
Güç Adaptörü: 90W adaptör
Boyutlar: 356.8 x 233.7 x 18.9 mm
Ağırlık: 1.6kg
Oncelikle emegine ve zamanina cok tesekkurler. Sunu sormam lazim marka olarak neden msi? Bu markadan laptop hic kullanmadim. Mesela asus monster lenovo onerenler var onlardan arti ve eksi yonleri nelerdir sende msi mi kullaniyorsun Şu an da eger oyleyse kac yildir kullaniyosun ilk zamanlar gibi mi teknik servisine ulasmak ve bakim yaptirmak kolay mi hemen cozup kolaylik sagliyorlar mi. Mesela monsterin bakimi ucretsizmis yaninda sirt cantasida veriyorlar msi nin oyle avantajlari var mı
ben kendim monster huma serisi bir cihaz kullanıyorum. i7 10'uncu nesil. Monster'in cihazları genelde oyun açısından dolu olduğundan biraz daha ağır olabiliyor ebat olarak. Eğer benim taşıma derdim yok diyorsan, monster cihaz da önerebilirim. MSİ tercih et deme sebebim, hem şık hem de hafiflik. Eğer bulabilirsen monster'in huma h4 i7 10'uncu nesil i7 bir ikinci el bir cihazını da satın alabilirsin. Ben genelde masaüstüne çalıştığım için sadece şehir dışına çıktığım zamanlarda laptop gereksinim oluyor. Sırt çantasıyla geldi, sürücülerle uğraşmayayım diye bir de flash disk verdiler. Yani her şeyi çok güzel düşünmüşler. Senin aklında eğer bir cihaz varsa bana link veya modelini iletirsen, işini görüp görmeme durumunu tekrar konuşabiliriz.
Kac yildir elinde cihaz? Bende daha cok marka var fakat yorumlardan anlayacagin uzere biri direk model linki atti www.hepsiburada.com/lenovo-ideapad-gaming-3-intel-core-i5-10300h-16gb-1tb-256gb-ssd-gtx1650ti-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-81y400lgtx-pm-HB00000W7L5V mesela bu isimi gorur mu birde asus rog oneren biri var oda hosuma gitti ama biraz pahali geldi asusun diger modelleri nasildir 4 marka var bu iste onerilen fakat benim aradigima uygun hangisi bi bulamadim asus monster msi ve lenovo..
gönderilen cihazlar internetteki iyi bilgisayar nasıldır sorgusunun sonucu gibi. detaylı şekilde araştırma olmadan üstünkörü paylaşımlar yapılmış. atılan cihazlar özellik olarak iyi olsa da taşıma konusunda sorunlar yaratır. çünkü sen oyun bilgisayarı aramıyorsun. ikinci el cihaz düşünüyorsan eğer macbook pro'nun touchbarlı versiyonlarına bakabilirsin. dediğim gibi xper seviyesi kaynaklı link paylaşamıyorum, ama macbook pro touchbarlı cihazlarını veya macbook airin m1 işlemcili olanlarını alabilirsin. kafanı karıştırdım, kusura bakma :) Benden şimdilik bu kadar. Görüşmek üzere :)
O zaman işlemci gücüne ağırlık verilebilir ne tarz programların kullanılacağı da önemli bir durum ömür boyu bakım vs gibi avantajlarından dolayı monster önerebilirim
Monster uzun zaman goturur mu bide omurluk garantisi veriyolarmis dogrumu
Garanti değil bakım
Omur boyu bakim mi yapiyolar
sen bakım ihtiyacı olduğunu düşündüğün zaman götürürsün ücretsiz bakım yaparlar senin bahsettiğin Garanti başka her teknolojik aletin 2-3 senelik garantisi vardır o ayrı Bakım ayrı
Ha tamam bakim ucretsiz mi monsterlarda
Evet
Yazip ilgilendigin icin incelikle cok saol Monsterin ne gibi baska avantajlari var sort cantasi ve omur boyu bakim disinda ?
Başka fazla bir avantajı yok tabi senelerdir işin içindeler ama kimileri laptopların kasalarını falan begenmiyor mükemmel değil kimse zaten 😂
Cevap
8Cevap
Yolu Casper ve Hp'den geçen kişilerin teknolojiye ve bilgisayar kullanımına olan hevesi ve inancı ya kırılır, ya da bitme noktasına gelir, öyle bir girizgahta bulunayım.
Laptop eğer ki 2 sene önce öner isteseydiniz, Lenovo dışında bir şey almayın derdim.
Çünkü o zamanlar lenovo 3-5 bin aralığında, parlak olmayan, yansıma yapmaz mat ekranıyla tercih edilebilir bir bilgisayardı. Ama bugün alınabilir lenovo'lar 10-12+ bin lira, ben neden lenovo, yahut asus alayım ki bu saatte? Çünkü bu firmalar laptop üretiyor olsa da, tek işi bilgisayar olan bir firma var : Monster.
Aslında msı de çok kaliteli, monster daha iyidir emin olun.
https://www.hepsiburada.com/monster-abra-a7-v12-5-1-intel-core-i5-11400h-8gb-250gb-ssd-gtx-1650-freedos-17-3-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBCV00000BSAH0
Bu cihazı kendi sitelerinden burada ucuza veriyorlar ama ram burada eksik bilesiniz. Eğer ki monster'ın kendi sitesinden en az 8 gb ram'le upgrade ederek alırsanız inanın bana ömürlük olur. 17.3 gibi de dev gibi bir ekranı var. Öyle tarihi eser gibi önerilere kulak asmayın. Seçin bir monster, size verilen hizmetten de memnun kalın, uzun yıllar her türlü; ağır oyunlar dahil; keyifle kullanın inşaAllah.
Beğenip aldığınız üründen memnun kalmanız dileğiyle, hayırlı olsun şimdiden.
Oncelikle girizgahina imzami atarim az bile soylemissin sonrasinda bu kadar emek zaman deneyim bilgi vr iyi niyetini benimle paylastigin icin cok tesekkur ederim monster asus apple air arasinda gidiyorum gonlum asusa kaydi acikcasi yorumlardaki bi degerli buyugumuz sayesinde fakat sende monster diyince 3 secenek arasinda kaldim omurluk olarak monster mi diyosun peki freedos oldugundan windows kurulu olarak gelmiyor dimi benim kendim kurmam lazim kendi sitelerindekini de sana zahmet atma sansin var mi
Apple'in hiçbir ürününü almayın.
Neden mi?
Uygulamada para ödersiniz, işin en komik yanı da, şu toplumda denk geldiğiniz apple kullanıcılarına sorun benim yerime "şey, sizler hiç windows uygulamaları kullanabiliyor musunuz, oyun oynanabiliyor mu cihazlarda, acaba adobe photoshop cs5-6 kurmak istiyordum nasıl oluyor?" Diye, gelen cevaplar sonrasında hayatınızın pişmanlığını yaşarsınız Apple'ı aklımdan geçirdim diye...
O asus fanını gördüm, kullanmış memnun kalmış öneriyor. Yorum yapıp polemik olsun istemem. Ben almam Asus'u, 5-7 sene evvel olurdu da, artık onlar akıl kârı değil.
www.monsternotebook.com.tr/.../
Burası siteleri.
Dilediğinizi seçin, tüm bileşenler aşağı yukarı upgrade, yani arttırılabiliyor. Bu hiçbir firmada yoktur, resmen almadan özelleştiriyorsunuz.
www.monsternotebook.com.tr/.../
Bu da bahsettiğim model.
İşletim sistemi freedos olursa siz kurmanız gerekiyor.
50-60 liraya yukluyorlar sanırım, yalanım olmasın ben hiç o tip bir işlem yaptırmadım. Siz kendiniz de kurabilirsiniz ama daha evvel bir deneyiminiz yoksa zor olacaktır. İnanın işletim sistemi kafaya takılacak bir sey değil. Firmalar diyelim içerisinde işletim sistemi olan cihazı satıyor, muhakkak fiyata yansıyor bu. Çünkü orjinal ürün kurunca kendilerinden de para çıkıyor. Dediğim gibi kendiniz kurun ama lütfen araştırın.
Her yere bakın yorumlara, zaten sonucu göreceksiniz.
Valla o kadar emek vermissin cok saol monsteri degerlendirmeye aliyorum asusla arasindayim suanda cok fena hemde
lenovo var lınk atayım bak..
https://www.hepsiburada.com/lenovo-ideapad-gaming-3-intel-core-i5-10300h-16gb-1tb-256gb-ssd-gtx1650ti-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-81y400lgtx-pm-HB00000W7L5V
17 kusur bin bu kadara butcem yok maalesef. Ulke nereye gidiyo bunlar nasi fiyatlar resmen alim gucumuz venezuela gibi vallahi biktim bu ulkeden
bence sıteden satıcıya ulas kendın realden al cunkı sıteye komısyon odenıyor ındırım alırsın
Oylemi dersin satıcı indirim yaparmi
İş alanında grafik çözünürlüğü gerektiren adobe, autodesk gibi yazılım ürünlerinden kullanıyor musun?
Hayir ilerisi icin lazim olabilir hukukcuyum
Teknosa ya da Media Markt bakmanı öneririm. Gerekli bilgiyi verirler.
lenovo E580'e bakar mısın? ben kullanıyorum memnunum.
Stoklarda gorunmuyor kac yildir kullaniyosun
2 yıldır kullanıyorum. diğer lenovo laptoplara bakabilirsin. Fiyat-performans açısından iyi marka bence.
Eksileri var ki hic sence
eksi yönü ram 8gb ekleme yapılması lazım. oyun için falan düşünüyorsan işini görmez. ben yazılım işiyle uğraşıyorum uygun benim için.
Normal kulllanimda kasma donma yaparmi ya
Yok problem yaşamazsın tavsiye ederim
Onlar pek iş görmez ki
10 15 binliklermi
10 15 lik laptopla mario oynarsın anca
Butcem o napabilirim? Ustunu sen tamamla 90 binlik laptop al.
@VenüsGibi hakikaten insanların halinden anlamayıp su pahalilikta dalga gecenlere deliriyorum girtlaklamak istiyorum yahu param olsa zaten sormadan 90 klik en dehset laptopu alirim bosuna mi sınır belirleyip butce koyduk anlatmiyorum su yoruma bak yok aptal destekci bilmem ne kendini ustun zekali görüp klavye arkasindan hayatin icindeki onun zorluklarini gorup yasayanlara adeta racon kesenler yasamayi hak etmiyolar zaten yasamiyolarda.
10 15 bine oyun oynamayacaksan gerek yokki
10 binin altindaki laptop degildir bence alternatifimiz varmu
Sizi hatirladim ya m52 fanıydiniz ha bide corek ve cay haha bugun ne var menude 😂
Hangi laptopu almistin acaba m52 olmadi ablam ya a52 ye kaydim oda çok iyi hem kardes sayilirlar ikiside samsung ve 52 numaralı askerler 😄 sekerpare severim severim cayla iyi gider agzinin tadini biliyosun haaa bi gun belki beraber de yer içeriz ama once çörek cay istiyorum 😂
Haha aklimda çörek diye kalmis Başkentteyim yolum duserse mutlaka limonlu kek cayinizi icmete gelecegim birde daha almadim m52 alacaktim fakat kulaklik girisi olmamasi bozdu her seyi a52 deki tum ozellikler uyuyor bana fakat m52 yide uzunca arastirip baktim sizden sonra. Belki baskalarina da oneririm laptop soyleyin amaa o kadar kek cayinizi yemeye gelecegim hic hatirimiz yok mu he yok mu 😅
Bekliyorum modeli soyle buralardayim bi bakayim nasil bisey. Ankara İstanbul bize her yer KS 😄
www.trendyol.com/.../ideapad-ip3-15iml-81wb00b1tx-i3-10110u-8gb-256gb-ssd-mx130-freedos-15-6-fhd-notebook-p-51475737 bak canım bununla herşeyi yapabilirsin harici ekran kartı da var basit oyunları bile oynayabilirsin grafik tasarım her şey yapabilirsin
Cok tesekkur ederim ablacim hemen inceliyorum
Msı olabilir
Kullandin mi hic nasi bi markadir belli model onerin varmu peki
hp probook 5g
Apple mac air al.
Iyide onla cok pahali
Saglam midir uzun saman götürür mu
Mac air mi asus mu sence
Bakacagim tamam cok tesekkurler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?