format atmayı denemek istiyorum herkes çok kolay diyor :) sürekli babama bilgisayarı verip format atmaya göndemekten bıktım nasıl yapmalıyım yardım edebilen var mı? ama gerçekten bilen kişi lazım :)
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılbir defa bu işi iyi bilen birileriyle uygulamalı olarak görmen faydalı olur. mantığını anladıktan sonra kolay. yıllardır duyduğum şu format atma tabiri de çok garip geliyor bana, işletim sistemi kuruyorsun aslında, e haliyle depolama birimini biçimlendiriyorsun (format=biçim, biçimlendirme eşit değildir silme, aslında kimsenin yaptığı olaydan pek haberi yok, ezbere)
13 Yorumla- +1 yıl
yanımda biri olmadan zor gibi evet :( cesaetimde yok
Cevap sahibi+1 yılyakınlarında bilişimle uğraşan biraz samimi olduğun arkadaşlar vardır elbet, bir dükanına misafir olacaksın ya da sırf sana anlatmak amacıyla bilgisayarın birine öylesine işletim sistemi kuracak. adım adım göreceksin gerekli notlarını alacaksın, sonra sen de rahat rahat kurulum vs. yaparsın. ama tavsiyem bildiğini herkes öğrenmesin yoksa boş zamanını çalarlar :)
- +1 yıl
bir öğreneyim de :D başkalarına da atarım zamanım gitsin sorun yok eğlenceli olur :) ama öğrenemedim :(
En İyi Cevaplar
İlk seferde bilgisayarında D: depolama birimi varsa bütün yedeklerini oraya topla yedekleme bittikten sonra elinde hazır Windows 7 DVD si varsa bilgisayarına taktıktan sonra bilgisayarını yeniden başlat Sonra ardından DELETE tuşuna basarak BIOS bölümüne giriyorsun ardından BOOT MENÜSÜNE giriyorsun ama bütün anakartların BIOS menüsü bir değil ben sana aynı olanlardan örnekler veriyorum şuan. BOOt menüsünden CD DVD RWT GİBİ birşeyler yazması gerekiyor sen o DVD RWT yazan satırı Fırst Kısmı vardır orada o bölüme getiriceksin DVD RWT yazan satırı onunla eşleştiriceksin. Eşlettirdiktren sonra o menüyü kapatıp sağ kısımda SAVE AND CHANGE EXİT yazar onun üstüne tıklıycaksın veya F10 tuşuna basarak kaydet diyeceksin. Buradaki işlemlerin bittikten sonra kaydettikten sonra o mavi ekrandan çıkmış olacaksın. Çıktıktan sonra karşına belli bir süre sonra DVD'DEN ÖNYÜKEME İÇİN BİR TUŞA BASIN YAZISI ÇIKACAK O anda bir tuşa bas ve kuruluma ilk adımı atmış olacaksın... Sonrasında karşına mavi bir ekran gelecek ŞİMDİ YÜKLE butonu gelecek ona tıkladıktan sonra karşına kuruluma başlıyor diye bir yazı gelecek geldikten sonra ikinci aşamaya geçiceksin ama yedeklerini attığın depolama kısmına YEDEK DİYE isim verirsen senin için daha iyi olur en azından karıştırmazsın. karşına 2 seçenek çıkacak özelleştir filan yazar sen o 2 ci seçeneği seçeceksin. Onu seçtikten sonra işletim sisteminin hangi versiyonunu seçeceğine dair seçenekler çıkacak tabi sendeki sadece bir windows 7 ise işin daha kolay olur. WİNDOWS 7 ULTİMATE X86 olanı seçeceksin. ama RAM'IN 4 gb ve hepsini görmesini istersen WİNDOWS 7 ULTİMATE X64 olanı seç. O adımı geçtikten sonra karşına yükleme yapacağın bölüm gelecek yani harddisc seçimi gelecek yedek diye adlandırdığın bölüm değil de diğer WİNDOWS KURULU olan bölümü biçimlendirip ileri butonunu kullanarak asıl kurlum başlamış olacaktır... Bunları yaptıktan sonra gerisini çok rahat bir şekilde bitirmiş olacaksın. Ama o bölüm geçtikten sonra hiçbir güncellemeleri sakın açma...
448 Yorumla- +1 yıl
çok teşekkür ederim ayrıntılı olarak anlatmışsın :) aslında anladım gibi ama çok karışık şeyler var yanlış bir yere tıklarsam ne olur :/
- +1 yıl
laptop.
- +1 yıl
3 yıl önce
- +1 yıl
acer
- +1 yıl
Biraz sorunlu cihazdır ama olsun yine iş yapıyor... Hemen boot menü seçmek için ALT TUŞUNA BASILI TUT SONRA F10 TUŞUNA BAS BİLGİSAYARI AÇMA TUŞUNA BASTIKTAN SONRA... O TUŞLARA HEP BAS KARŞINA MENÜ GELENE KADAR
Secure boot=Disabled
Default Key Provisioning=Disabled
clear secure boot keys diye bişi olcak bide iptal et onu. - +1 yıl
çok güzel anlatıyorsun teşekkür ederim :) ama bilgisayarla ilgili çok bişey bilmedğimden zor geliyor yaa :/ terimler filan :/ yapamayacam sanırım :/
- +1 yıl
başlangıc yaparım da sonra devamı gelemez diye korkuyorum:/
- +1 yıl
hiç denemedim çünkü :/ biiri yanımda gösterse korkmam ama yanlız yanlıs yaparım ben
- +1 yıl
yani densem mi diyorsunuz :) ?
- +1 yıl
yaa ama videoda biraz izledim türkçe bişey yok korktum açıkçası :(
- +1 yıl
bilmiyorum :( kafam karıştı baızları yapma götür diyo bazıları yap :(
- +1 yıl
yok biliyorum yardım etmeye çalışıyorsun ve gerçektn çok teşekkür ederim :) ama yazdıkların ne kadar açıklayıcı olsa da bana zor geliyo hiç bilmiyorum ki dediklerini hiç yapmadım :(
- +1 yıl
doğrudur :( ama yanımda biri göstermeyince anlamam sanırım
- +1 yıl
çok teşekkür ederim evet gayet çok ayrıntılıydı :)
- +1 yıl
evet anlayamayabilirler belki ben de anlamam :D ama çok istiyorum yapmayı aslında ama korkum var :/ biri gösterse anlarım diye düşünüyorum :)
- +1 yıl
teşekkür ederim :) aslında bir denemyi düşünüyorum baktım iyice mahvettim babamın eline veririm götürür :D
- +1 yıl
bilgisayarla sürekli başım derttte benim :D sorun bulmadığım günüm yok gibi :/ evet 2 bini geçkin fotoğrafım var onları silmem umarım :)
- +1 yıl
ikisi de olmaz , yetmiyor hafızası :D
- +1 yıl
:D videolarda var biraz ama az :)
- +1 yıl
bişi dicem dostum.
soruyu okudum hemen altından senin yazı geldi gözüme, bilmeden "yardım" butonuna tıkladım sandım :D
1) internetten windows dvd kalıbını indireceksin
2) indirdigin kalıbı boş bir dvd ye çekeceksin
3) format atmak istedigin bilgisayardaki önemli verilerini usb belleğe yedekliceksin
4) bilgisayar format dvd sini takıp restart atıcaksın , bilgisayarı dvd den başlatıcaksın
5)4. adımdan sonrası resimli anlatım olarak burada mevcut www.formatatmak.com/.../...ma-resimli-anlatim.html
6) hayırlı olsun.. :D15 Yorumla- +1 yıl
zor :(
- +1 yıl
ama yaa bilmiyorz suç mu herkes anne karnında öğrenmiyo. deneye deneye öğreniyo ve hiç denenmemiş bişey zor gelir insan. sen bilmediğin bir dili anlayabilir misin öyle düşün.. sen bildiğin için çok kolay geliyor tabi. empati kur biraz.
- +1 yıl
iyilik yap başa kalk gibi oldu bu.. iyi günler.
+1 yılBana yaz.. EİC seni zorlar ve laptopu çöpe atarsın..
02 Yorumla- +1 yıl
Ben sana yazsam olurmu :)
- +1 yıl
Olur.. Sizin sorun neydi? Beyine format atamıyorum da henüz..
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
26Cevap
Format atmak basit öncellikle eyer önemli dosyaların varsa d bölümüne kaydet..
Sonra o bilgisayara ait ses ekran ve internet driverlerini interneten bulup indirin..
Eyer pcnin cdleri varsa gerek yok..
Sonra o kuracağın windonsun iso şeklinde dosya varsa sende flaşla atabilirsin boot yaparak..
Yoksa DVD lazım..
Sonra bazı bilgisayarlarda boot kendisi gelmiyor okumuyor ya da onun için ilk başa alman lazım..
Geneikle setup diye geçer ordan bios ayarlarından eyer flaşsa flaşı öne alıyoruz..
DVD ise dvdyi alacaz öne..
Sonra yeniden başladığımızda zaten birtuşa basmamızı isteyecek..
Tıklandıgında zaten eyer türkçe biliyorsan ordan okuyarak yaparsınız..
Sonra bitikten sonra işlem o indirdiğiniz driver ya da cdlerden yükleme yapabilirsiniz..10 YorumlaFormat , Atmak bilgisayarınızın içerisinde bulunan tüm bilgilerin silinmesini sağlar,
Format atıp yerine işletim sistemi kurmaktan bahsediyorsunuz sanırım, mesela neden format atma gereği duydunuz belkide format atmaya gerek yoktur,02 Yorumla- +1 yıl
çok fazla virüs var sanırım çoğu şey çalışmıyor ve chrome vs açılmıyo bişey indirirken sürekli karantinaya aldı vs diyo :/ uzun süre oldu zaten format atalı ihtiyacı var :(
- +1 yıl
Google chrome virüs bulasmıs olabilir bunu format atmadan yapabilirsiniz Öncelikle güncel bir antivürüs programı ile bilgisayarınızı tarayın sonra, google chrome gelip ayarlar kısmında profillerden kullandığınız profili sil demeniz yeterli olacaktır ondan sonra uyarı almayacaksınız ve uyarı aldığınız virüs hakkında bilgi verirseniz onu temizlemek içinde yardımcı olabiliriz, format çözüm değildir önemli olan mevcut problemleri düzeltmek :) düşün Koskoca bankalar, virüs veya birsey oldu hemen format mı atacaklar?
+1 yılnotebook ve bilgisayar servisi olarak uzaktan yardım ile format attıra biliriz. skype ya da tango ile bire bir format esnasında yönlendirmelere yapa biliriz. saygılarımla (carcopc)
05 Yorumla- +1 yıl
cidden mi?
- +1 yıl
evet
- +1 yıl
skype adresinizi verirseniz yardımcı olabiliriz.
- +1 yıl
skype adresim yok kullanmıyorum :)
- +1 yıl
Telefonunuz'da kullandığınız bir iletişim programını söylerseniz öyle yardımcı olabiliriz ya da bizi 7/24 destek hattımızdan arayınız.
İnternet & Teknoloji konusunda 1,1b cevap paylaştı. Aslında zor değil. Cd yi takacaksın ve yazılanları okuyacaksın.
02 Yorumla- +1 yıl
yaa masaüstü bilgisayarımın cd si varmış ama laptopa atmak istiyorum onun yok aynı cd olur mu :) ?
+1 yılbence hiç ugraşma beceremssin daha çok bozarsın direk götür 20 tl en fazla hem ugraşmassın benden söylemesi
01 Yorumla- +1 yıl
bence de bozarım bn :D
xp mi vista mı 7 mi 8 mi ayrıda driver kurabilecek misin hard diskini bölebilecek misin :)
04 Yorumla- +1 yıl
hayır yapamam :D onlar ne bilmiyorum bile ki :(
- +1 yıl
haa yani zaten format atılacak bozayım bişey olmaz gibisinden :D
+1 yılFormat cd si lazm ayrıca atma pcde tüm bilgileri silersin yanlış atarsan kolay ama yalnis atarsan bilgiler gider
08 Yorumla- +1 yıl
yaa nasıl yapacam ama :/ biri bana atarken yardım edemz mi bilgisayar kapanıyor mu atarken? bilmiyorum hiç :(
- +1 yıl
Kendi kendine atiyor sen sadece 1 saat atmaisni beklliorsn. Ama ilk basta bisiler var ayar cekiyorsun sonra enterr Basinca kendi kendine atiyor çok basit o formatcilar zor diye kaazkliyolar ben önceden format gunde 3 kere atardm. d
- +1 yıl
yaa bişeyler saydı biraz önce arkadaş dvd ye aktar falan filan zor yaa :(
- +1 yıl
O DVD formatla alakasi yok sen bilgilerini. Ne var ne yok hepsini. Bilgiaayarima tikliyinca içinde. Bilgisayarın adi yaninda d olcak. Onun içine atcan kaybolmaması için öyle. d. Sana biri canli göstermesi lazm yok mu arkadslarn bölen biri gösteran
- +1 yıl
yok :(
- +1 yıl
O zaman 2 şey diyebilirim. d geçmiş olsun. 2 cisimde sana gene baba yolu görüktu. d. d
- +1 yıl
Alakası yok :) 15 dk da format atıyorum.. Cd filan deyip kızın kafasını karıştırmayın cd mi kaldı bu zamanda? :)
- +1 yıl
Fazla uyudun bugün galiba en sagligi cd ile ve en iyisi.
Bilgisayara format nasıl atılır dersen google da milyonlarca kaynak bulursun;)
02 Yorumla- +1 yıl
ama işte baktım videoya zor geldi :/ karışık anlatıyor
+1 yılBu devirde format atmayı bilmiyorsan git kendini denize at.
02 Yorumla- +1 yıl
bilmiyorum evet.. bu ayıplanacak bir durum değil..
- +1 yıl
insan bilmek zorunda değil ama öğrenmek istiyorum.. öğrenmesem de hayatımdan büyük bişey kaybolmaz.
Aynisini youtube yaz xp ya da win7 nasil format atilir diye izle daha basit
07 Yorumla- +1 yıl
yapabilir miyim izleyince yaa yanlış olursa hepsi ayrıntılı anlatıyor mu?
- +1 yıl
peki sağol, inş :)
- +1 yıl
sağol ben yapmaya çalışacam umarım bozmam :D
- +1 yıl
inş
+1 yılbaban göstersin çünkü burada tarif ederiz kolay bize göre ama bilmeyen birine göre sıkıntılı kuramayınca kalır pc öle.
00 Yorumla
+1 yılwindows 7 mi xp mi ne yüklemek istiyorsun ona göre anlatayım
00 Yorumlaherkes bunu zor birşey sanır aslında 3 iler yapıcaksın bide c yi biçiliceksin :D
40 tl ye atıyormuş adamlar yahu00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 559 cevap paylaştı. çok kolay bilgisayarcıya git 20 tl ver atsın format cahilliğin bedeli işte
05 Yorumla- +1 yıl
20 tl ver hep cahil kal format konusunda diyorsun yanii.. öyle olacak gibi bir süre daha bilmiiyoruma ma birgün öğrenecem
- +1 yıl
7 evet ama zor geliyo :/ belki de kolaydır
- +1 yıl
bilmiyorum öyle gbi gözüküyor durum :/
Sakin atma onun yerine tamindirde adaware cleaner diye birsey var onunla gerksiz herseyi sil pc format atilmis gibi oluyor
00 Yorumla
+1 yılburada anlatılcak bişey değil önemli nokta bilgilerini yedeklemendir
00 YorumlaÇevrendekilerden Yardım Alsan daha iyi burdan Aldığın bilgiyle biraz yapamassın
01 Yorumla- +1 yıl
çevremdekiler bilmiyor ya da bilen varsa uzakta :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılmarketten Form aliyorsun ve bilgisayarına atıyorsun
01 Yorumla- +1 yıl
...
Yardımlık bir durum kalmamış gidiyorum ben..
03 Yorumla- +1 yıl
niye geldin o zaman :D
- +1 yıl
yok gerek yok.
FORMAT ATILIR.
ÜCRET 30 TL017 Yorumla- +1 yıl
ben atmak istiyoum dedim attırmak istesem attırırım öğrenmek , istiyorum sadece. herşeyi parayaa çevirin zaten hiç yardım etmek yok...
- +1 yıl
inşaallah :) gülücük filan koymadın ki şaka sanalım :D
- +1 yıl
valla mı ne yapacam o halde :) ?
- +1 yıl
sonra?
- +1 yıl
nerede yaznları söyleyim :( ? anlamadım markadı acer laptopun
- +1 yıl
markası*
- +1 yıl
başlattan arattım recovery i eşleşmiyo diyo bulamadı :/ ?
- +1 yıl
bulamadı :(
- +1 yıl
öyle :) ama yapabilir miyim bilmem inş :)
İnternet & Teknoloji konusunda 352 cevap paylaştı. Üzülme kız, bir gün sende yaparsin.
06 Yorumla- +1 yıl
ne zaman :(
- +1 yıl
ayyy..
- +1 yıl
olumlu olamıyorum şu an :(
+1 yılErkek işine karışmam evde abim yapar :D
00 YorumlaEic olan arkds herşeyi anlatmış vaa
02 Yorumla- +1 yıl
biliyorum ama yapamıyorum :D çok güzel anlattı farkındayım ama görmeden anlamadım ki :(
Format cdsi Al pccilerden
02 Yorumla- +1 yıl
masaüstümün var ama laptopun cd si yok
+1 yılben atarım bağlanıyımm
04 Yorumla- +1 yıl
bağlanarak olur mu teamwiever ile? bilgisayar kapalı olmayacak mı?
- +1 yıl
hallederiz
- +1 yıl
nasıl halledecen?
- +1 yıl
özeldenn yazz
+1 yıl20 tl ye format atılır sürücüler yüklenir
00 Yorumla
+1 yılReset at düzelir
00 Yorumlaederim
00 Yorumla
Devamını Gör(13)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Sorular > Format atmak istiyorum ama nasil yapacağimi bilmiyorum yardim eder misiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler