Kimsenin içinden gelmeyen şeyin benim icin anlami yoktur. Bir hata yaptıysa gelip kendi özür dilemiyor ama en son konu kapansın, dır dır etmesin diye ya da kişi bana özür borclusun diye belirttikten sonra edilen bir özürün anlamı yok.
Kisi gelip durduk yere anlık olarak icinden gelerek seni seviyorum demiyorsa bunu dedirtmenin anlami yine yok. Beni seviyor musun gibi sorulara da gerek yok aynı mantiga çıkıyor.
Kisinin icinden iltifat etmek gelmiyor, bunu dusunmuyorsa bile, benim iltifat ettirmenin yine bir anlamı yok.
Içten gelmedigi surece benim yonlendirmemle yapilan şeylerin bir kiymeti anlami yok. Zaten yönlendirme de yapmam. Kisinin kendi düşünmüyorsa bunları yanimda da işi olmaz. Arada seni seviyorum demek, iltifat etmek zor ve parayla olan şeyler değil. Iki dudaginin arasında. Beyniyle bunu düşünüp iki dudagindan dökemiyorsa böyle şeyleri boyle birine hayatında yer vermeye gerek yok.
Ben birilerinin mutlaka duymaya ihtiyaci vardir diye bile cumleler kuruyorum. Aileme, arkadaslarima seni seviyorum diyen biriyim hicbir çıkar olmadan, onlar istemeden. Bugun guzel gorunuyorsun, saçını ne guzel yapmışsın, kiyafetin yakışmış... bu basit cümleler insanda ister sevgili/eşte ister arkadaslarda ailede o kadar sihirli etkiler oluşturuyor ki. Ama milletce ne yazik ki bu cumleleri ya hic duymayan ve soylemeyen kisileriz ya da boyle zorla soyleterek cımbızla laf almaya, duymaya çalışan bireyleriz. Bu cımbız olayına ihtiyac duydurtmasak keşke insanları.
İnternet & Teknoloji konusunda 2,3b cevap paylaştı.
İsterim. Bir gece sevdiğim içeri girdi. Yerimden öyle bir fırlamışım ki elbisemin eteği mumu söndürdü. Güzelliği ile karanlığı dağıtan sevgilim sordu : ben gelince neden ışığı söndürdün? Dedim ki : güneş doğdu zannettim..
İnternet & Teknoloji konusunda 732 cevap paylaştı.
insanda size iltifat etmek icin diplomalarını mı cogaltmali yoksa genel kultur adına sosyal etkilesimimi kuvvetlendirmeli zira kullanilan lugat sizin mukemmeliginize cok hafif kalabilir zor zanaat.
Adam olana cok bile bir kaliptir espiri icin kullanilir daha nr istiyorsun ne guzel iltifst ettim demek istedim de anlamadın. Espiriden anlayan arkadaslarima kullanicam bundan sonra.