Teknolojinin gelişmesiyle birlikte sosyal medya ağları (Instagram, Facebook vb.) kullanımı dünya çapında artmaya devam ediyor. Sosyal medya sayesinde yeni insanlarla tanışabiliyor ve arkadaş olabiliyoruz. Her şey genellikle bir arkadaşlık isteği ile başlıyor.
Sizi takip eden kişileri geri takip eder misiniz? Neden?
Sosyal medyada sizi her takip edeni, takip eder misiniz?
Hayır tabi ne kadar saçma... Bi kere KSde son zamanlar soruya davet için önlerine geleni takip ediyorlar ki bu da çıkar amaçlı. Bu bile olmazsa hemen takip etmem irtibata geçtiğim kişiyi takip ederim ya da geçmek istediğim birini. Ayrıca ben çok takipçimi sildim sırf en fazla kız takip ediyorlar diye. Oranlara bakıyorum hemen hemen aynı sayıda erkek ve kadın takip ediliyorsa ok aksi halde anormal bana göre o insanlarda sıkıntı vardır sapıklık vardır. Bence bu saygısızlık.
Burası dışında tanımadığım kimsenin takip etmesini onaylamıyorum (şu anki aklım olsa burada da öyle yapardım) böyle olunca sadece tanıdıklarım takip ettiği için ben de onları takip ediyorum
Sosyal medyada takip olayını sevemedim gitti. Yani takip ettiğim kişiler bile şu an beş yıldır tanıdığım kişiler. Facebook kullanırken yabancı kimse yoktu zaten. Onu da neredeyse onbir yıldır kullanmıyorum. Takip edeni siliyorum zaten. Bizden geçti gibi. Bir defa birine kızıp takip olayına girdim ama sonra kapadım hesabı. Sevemedim gitti takip makip olayını. Zaten her şeyi kapadım bildirimler dahil. İki üç bildirim açık o kadar.
Nezaketen evet. Eşitlikçi ve adil olmayı severim. Biri bana bir şey sağlamış, ilgi göstermiş veya değer vermiş ise uygun karşılık vermeyi severim. Her insan özeldir ve değerlidir. Onca kişi arasından beni seçiyor ve bunu özenle gösteriyorsa, ona karşılığı olan gerçek saygı ve güveni duyarım.
Takip ederim gerçi ben tanıdığım insanlar ile takipleşen birisiyim. Birde gt yaparsın o sana gt yapmayan ve takipçi kasmak için takip atıp sonra geri çeken insanlar burnu havada ve yazık tipler olduğunu düşünüyorum ayraten en sevmediğim davranış tipi.