2008'de toplamış olduğum, zaman içerisinde de power ve ekran kartı takviyesi yaptığım bir cihazım var. Ssd takviyesi yapmak istiyorum ama kendi HDD'imi çıkartıp da SSD takmak yerine, içerisinde dualboot olan HDD'imi çıkartmadan, boot loader ayarından sistem açılışını içerisine sistem kurduğum SSD'yi göstersem, o SS'yi de kasanın dışında sadece usb bağlantısı ile bağlasam verim alır mıyım monte edilmiş disk gibi?
Sistem upgrade'i yerine kasaya monte etmeden ssd'ye sistem kursam verim alınır mı?
Ssd’yi doğrudan anakartın içine bağlasanya usb bağlantısı bazen kopuyor falan, neden böyle bir şey yapmak istiyosun ssd’yi her istediğinde çıkarıp götürmek için mi
Ssd'yi her dilediğimde çıkarabilmek, eski kurulu dual sistemime geçebilmek için. Aslına bakarsanız hali hazırda 2 tane sorunsuz kurulu farklı windows'um mevcut, ssd'nin ne kadar performansa katkı edeceğini merak ediyorum.
Buradaki amacım da, direkt anakarta bağlamak yerine usb'den bloot loader'dan gösterince performans farkı olur mu diye öğrenmek.
Usb bağlantısında performans farkı olur mu bilmiyorım ama ssd kesinlikle hdd’den daha hızlı. Pc 15-20 saniyede açılıyor, açıldıktan sonra hemen kendine geliyor
Birkaç cihazdaki ssd sistem kurulumu sonrası gördüğüm değişimden sonra ram ve işlemciye olan saygımı sorgular oldum ben açıkçası :))) O açıdan da ufak bir mebla ile deneyimlemeyi düşünüyorum ama bakalım. Şu anki amacım anakarta direkt bağlantı kurmadan hariciden sistemi açmak, onda da performans kaybı olursa yazık olacak. Yine de performans kaybı olmaz gibi düşünüyorum, bu bir hızı düşük usb bellekten boot etme değil sonuçta.
En İyi Cevaplar