Kulaklıklar; TWS, kulakiçi, referans, oyuncu gibi farklı kategorilerde imal edilirler. Eminim aranızda müzik dinlemeyi veya oyun oynamayı sevmeyen yoktur. Peki kaçınız müziğin ses kalitesine önem veriyor? Bir kulaklığa en fazla ne kadar para ödersiniz?
İnternet & Teknoloji konusunda 499 cevap paylaştı.
Bir arkadaşımın hediyesi olarak Sanayzır kulaklığının ses kalitesinden inanılmaz hoşnut kalmıştım. Yine aynı marka kablosuz kulaklık aldım. Taksitle 2200 vermiştim. Şu anda 4 bin civarı olmuş. Yalnız istediğim tatmini alamadım. Kötü değilde istediğim yüksek ses ve bas seviyesi doyurmadı. Yine de eşsiz bir ses kalitesi var ama Jbl bas konusunda daha doyurucu.
Bir de Odyofil kalitesinden söz ediyorlar çok merak ediyorum bu özellikte bir kulaklık nasıl ses veriyor diye. Yine de 10-20-30 bin bir kulaklığa veremem. Sadece merak ediyorum nasıl bir ses verdiğini..
Sennheiser daha çok referans kulaklıklarıyla ön plana çıkar. Tatmin olmama sebebin, müzik dinlediğin aygıtın kulaklığı besleyememesinden kaynaklı olabilir. 2 bin liranın üzerindeki referans kulaklıkları değil cep telefonu, bilgisayar bile besleyemez. Yani tam verimlilik alınamaz. Bu sebeple ses kartı, anfi şarttır bu tip kulaklıklarda
Yok benim bahsettiğim referans kulaklıklar. True wireless 2 zaten TWS kulaklık yani amfiye bağlanmaz. Ama referans kulaklık varsa o markanın tabii ki de amfiye bağlayın ses kalitesi 5 kat artar. Çünkü cep telefonları besleyemiyor.
Anladım denemeye çalışayım. Yani verdiğim paranın karşılığını tam alamadığımı hissediyorum. Mutsuz değilim ama daha iyisi olabilirdi diye düşünüyorum. Araştırayım ben çok teşekkürler.
Bu arada Odyofil teknolojisi/kalitesi ile ilgili bilgin var mı? Nedir bu özellik?
İnternet & Teknoloji konusunda 2,4b cevap paylaştı.
2 ay evvel kendime ve oğluma kulak üstü jabra kulaklik aldım. Çok araştırdım ve bana giriş modeli olan ekonomik fiyatli modeli yeterli geldi. Bir tanesi için yaklaşık 250 tl verdim ve ürün elime geçtiğinde jabra tercihimden dolayı çok doğru bir tercih yaptığımi anladim. Profesyonel bir iş yapmadığıma göre neden birkaç bin lira ödeyeyim ki?
Para harcanabilecek çok sayıda eşya olunca, israftan kaçınıp öncelikleri iyi belirlemek gerekir. Yoksa elbette ben de daha iyisini isterim herkes gibi.
İnternet & Teknoloji konusunda 496 cevap paylaştı.
Samsung airpods kullanıyoruz küçük oğlumla ve 1200 TL. Bilgisayarda oyuncu kulaklığı kullanıyor çocuklar ve onlarda yine 1500 TL civarı bizim evde adam başı 2 3 kulaklık var.
Sayısız tws kulaklık denedim 1500 liraya kadar bir türlü istediğim olmadı odyofili bir insanım galiba çünkü teknoloji uzmanıyım teknik detaylar benim işim her türlü testi yapıyorum bir türlü istediğim olmadı ama en iyi ses kalitesini soundcore markasından almıştım
İnternet & Teknoloji konusunda 4,2b cevap paylaştı.
Eğer ihtiyacın varsa gerekiyorsa baya para veririm çünkü hiçbişe ucuz değil bak burada bile ucuz değil kulaklıklar düşün teknoloji de yanına gidiyorsun mesela o kadar pahalı ki her şey Türkiye’deki fiyatları düşünemiyorum ama yinede verilir
3-3,5 falan. High-end kulaklık ihtiyacım yok. Zaten şu an kullandığım kulaklık, bilgisayar ile kullanınca tam anlamıyla oyun ve müzik ihtiyacımı karşılıyor.