Masaüstü bilgisayarı bırakalı yıllar olmuş ama erkek arkadaşım işi de gereği 3 monitörlü bir masaüstü bilgisayar kullanıyor.
Laptop
Masaüstü
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Açıkçası evde yeterli alanım olmadığı için mecburi olarak laptop kullanıyorum. Eğer ki bir oda fazla olan bir evde oturuyor olsaydım, mutlaka kendime ferah bir bilgisayar odası oluştururdum.
geniş alan olması etkiliyor tabii ki
Tabii ki laptop.
Ben gittim ve taşınabilir olması için laptop aldım. Tabii 17,3 inch genişliğiyle, 2 kiloluk şarj kablosuyla, 3 kiloluk laptop birleşince çantada taşınabilirliğini sağlam bir sırtınız yoksa bayağı kaybediyor.
Laptop taşıyacağım diye kas yapıyorum resmen. Üstelik şarjı da 2 saat ya dayanıyor ya dayanmıyor.
Benim laptopun şarjı 9 saat gidiyor şimdilik. Zamanla düşer büyük ihtimalle
Masaüstü kaldı mı ya :D benim için çok gereksiz, artık 1 kiloluk cihazlarla mükemmel bir bilgisayar performansı alabiliyorsunuz. Şu teknolojiye hayranım.
hala o kadar çok ki masaüstü kullananlar. laptopun performansı yeterli gelmiyor onlara sanırım :)
Masaüstü varken laptop almıştım, fakat laptop bana bir garip geldi ve beceremediğim için hurda fiyatına sattım..
Gel zaman git zaman laptopa ihtiyaç duydum ve şu an da ise öyle bir alıştım ki, uzun süredir masaüstüne el sürmedim ve garibime gidiyor.
Lakin..
Tablet mi laptop mu deseniz, sanırım tablet derim 😀
Cevap
67Cevap
Pc bana göre
Oyun oynamak için masaüstü ama ufak tarzda iş yapmak için laptop daha iyi oluyor. Güçlü bir makine isteyip masrafı minimuma düşürmek isterseniz masaüstü. Para sorun değilse laptop.
para her zaman sorun maalesef :D ama benim için taşınabilir olması önemli. Bu yüzden mecburen laptop tercih ediyorum.
Masaüstü her zaman benim için önde. İş konusunda masaüstü bilgisayarlar her zaman dizüstü bilgisayarların önünde. Biryerlere gidince internet vb basit işler için laptop doğal olarak kullanıyorum.
Masaüstü.
Oyun oynamayı çok seviyorum ve çok güçlü bir bilgisayarım var.
Güçlü bilgisayar dediğin de laptop da olmaz. Olsa bile pc yi eritir. Bir parçası bozuldu mu tonla masraf çıkar vs..
oyun oynayacaksan ya da ağır programlar kuracaksan elbette ki masaüstü. ama günlük kullanımlar için ise laptop daha iyi. dışarıda istediğin yere götürüp kullanabilirsin.
Laptop, gider koltukta takılırım, masaya geçer orada bakınırım olmadı balkona çıkar efil efil takılırım alırım çantama yolculuğa çıkarken götürürüm vs vs. Laptop her zaman iyidir.
Yapılan işe göre değişir durum. Normal günlük rutin ve kapasite gerektirmeyen işler için Laptop ideal. Ama kapsamlı ve kapasite gerektiren işler için masaüstü daha iyi.
masaüstü bel fıtığı yapar laptopla yatağımda utanarak kullanıyorum oyun oynamak isteyen xbox plus alır zaten klavye mausla kullanabiliyon.
laptopun bu artısını seviyorum. masada, koltukta...
İkiside internete giriyorsa ve ikisinde de vpn varsa benim için sıkıntı yok. Wikipediaya rahatca girebilirim... 🙃
ee harika o zaman :)
Hem daha performanslı, hem daha ucuz, hem de laptoplara göre daha az ısınıyor olması sebebiyle masaüstü bilgisayarları tercih ederim.
laptopun çabuk ısınması can sıkıyor ya
heryerini altın kaplamaları gerek işlemcilerin altın da ucuz değil artık , iletkenlerdeki özdirenç yüzünden bu ısınma sorunu var. en iyi iletken altın
@enteresanbiadam stok fan kullanıyorsan ondan dolayı ısınma sorunu yaşıyorsundur. Bir arkadaşım R5 3500X ile stok fan kullanırken 90 dereceleri görüyordu, fanı değiştirince ısınma sorunu çözüldü. İyi bir işlemci fanı şart, stok fanlar hiçbir işe yaramıyor.
Tablet bence ya ama öyle bi tablet değil.
https://www.apple.com/tr/ipad-pro/
Çok kararsızım 😅 laptop diyebilirim zira parlaklık ayarı çok kolay, masaüstülerde monitörden ayarlamak lazım o da tam bir işkence. Performans olarak hiç bilmiyorum.
Telefon benim işimi görüyor! Yazıcı bile wifiye bağlı telefondan yazdırıyorum...
oo harikaymış. baya pratik oluyordur
Aynen laptopu sattım yerine lazerli yazıcı aldım gayette iyi işimi görüyor...
İkisininde kullanım yeri ayrı ama bir laptop alırsam iyi olur. Kısa süreli seyahatlerde laptop çok iş görüyor. :)
Aslında şu giyilebilirlerin iyice gelişmesi gerekiyor 3d sanal temasla çok daha hızlı işler yapılabilir
Tabiki masaüstü, masaüstü bilgisayar her zaman daha kullanışlı ve daha performanslı kıyasla
performans açısından öyle ama benim için taşınabilir olması da önemli
gezgin birisi değilsem kesinlikle masaüstünden şaşmam
gezginlere laptop şart
tabi, taşınabilirlik avantajından dolayı laptop şart oluyor o durumda.
ikisi de benlik laptop film izlemek için kullanırım masaüstü bilgisayarı oyun oynamak için.
ben oyun oynamadığım için ihtiyaç duymuyorum sanırım
evet sanırım. laptoptan sadece bazı oyunları oynayabiliyorum masaüstü bilgisayarım daha değerli benim için...
Yanında tasımak zorunda değilsen her zaman masaüstü..
Genelde bilgilerimi bellek kartinda taşırım bilgisayarda değil.
Masaüstünün en ölüsüne kurban oluyum laptobun Allah canını alsın
İkisininde yeri ayrı. Mobil biri olarak laptop ama masaüstünün yeri ayrı
Leptop diyorum kullanım konusunda taşıma konusunda çok daha rahat ve kullanışlı çünkü 😊
Ben bilisim teknolojileri ogretmeninligi okudum ancak bilgisayar devri bitti!
Masa üstü daha iyi ama laptop maalesef bir ihtiyac haline geldi
Oyun için Masaüstü tabiki. Laptop daha çok iş bilgisayarı
Oyun için Masaüstü, Diğer işlerim için Laptop. İkisi de elimin altında.
Masada oturmayı sevmediğim için laptop. Kuş kadar hafif kucağımda.
ben de öyle :)
amaç önemli, ben iş amaçlı kullanacağım için portatif/mobil olmasını tercih etmek durumundayım
Kullanılacak işe göre değişiyor oyun içinse tabiki masaüstü ama taşınsın için leptop her ikisi içinde monster var rtx3060 var beni uzun yıllarca uzun götürecek bir model
Masada sürekli durmak bana göre değil laptop o yüzden
masadan, mutfağa, mutfaktan koltuğa :D
Laptop ani deprem oldu al kaç her yere taşırsın. Elektriğe de gerek yok 3 4 saat şarjı gider
İhtiyaçlara göre değişir ama ben oyun oynama derdindeysem masaüstü bilgisayara yönelirim.
Ben masaüstü daha rahat ediyorum nedense.
sabit bir ofiste çalışıyorsan daha mantıklı tabi.
Laptop daha pratik istediğim yere götürebiliyorum.
evet taşınır olması büyük artı oluyor.
Laptop daha iyi yolcukluklarda taşıyprsun mis gibi
evet taşınabilir olması çok çok iyi
Kullanım amacına göre değişir...
benim için taşınabilir olması önemli
İyi bir oyun laptobuna hayır demem ama fiyatları uçuk aşırı
Masaüstü daha iyi bence
performans açısından evet
Ben nereye pc oraya. O yuzden laptop tabiki
Laptop daha kullanışlı
Laptop kullanırken elim ağrıyor
Laptopitop tam benlik