Noktalama kullanmamak belki bir yere kadar kabul edilebilir ama soru eklerini birleşik yazanların sorularını bile okurken yüreğime daral geliyor.
Siz buna takılıyor musunuz?
Siz buna takılıyor musunuz?
Evet. Tüm imla ve anlatım bozukluklarına dikkat ederim. Çünkü; düz yazı. Mimik, ses tonu gibi konuşmayı etkileyen, derinlik kazandıran etkenler yok. Bu nedenle de, tüm imla, yazım ve anlatım bozukluklarına dikkat ediyorum.
🌺😊
Kati surette dikkat ettiğim yegane şeydir , biraz abarttım tabi ama ciddi manada öyle -deleri ayrı yazarım. Noktaları , virgülleri yerli yerinde kullanır şu an okuduğunuz gibi gözleri de yormam ayrıca. He bir de istemeden de olsa hızlı yazarken yanlış yazabiliyorum insanlık hali sonuçta dokunmatik parmaklar kayabiliyor yan harflere.
Kesinlikle, Türk dili mezunu olduğum için de olabilir diye düşünüyorum fakat dediğiniz gibi bazen o kadar göze çarpıyor ki yanlış kullanımlar..
Ederim. İstemesem de ediyorum. Klavye hatasıysa hiç sorun değil ancak bağlaçların yazımı, kelimeleein yanlış yazımları ister istemez dikkatimi çekiyor. Tabi ben de arada hata yapabiliyorum. Büyütmemek gerekir.
Büyütmek değil de, göze batıyor sanırım en azından benim açımdan.
Cevap
29Cevap
Çok dikkat ediyorum. Samimiyete bağlı olarak boş vermişlik yaptığım oluyor. Ama bunun dışında her zaman dikkat ederim.
Bazen gözden kaçtığı oluyor elbette
dikkat ederim bir kelimeyi farklı söylüyorsam onun gerçeğini bilmediğimden değil öyle söylemek istediğim içindir
nerde noktalamalar kullanılır imlalar neler onları da çok iyi bilirim ama yazarken çoğu zaman kullanmam üşenirim
@sametdnmz iyi bişey dedin galiba :)
@sametdnmz 😂😂😂 iyi aldım o halde
@sametdnmz napim ya huy 😬
Olabilir böyle şeyler diyorum. Fakat belli bir eğitim seviyesine sahip insanın, kalkıp da kısaltmalar ve saçma sapan yazım hatalarını kullandığını görünce içten içe saydırdığım oluyor.
Haklısın sana katılıyorum.
@Suuuuuuuuuuuuuu teşekkürler 😊
Elimden geldiğince tüm yazışmalarımda dikkat etmeye çalışıyorum. Yalnızca arkadaşlarımla whatsapp üzerinden anlık hızlı hızlı yazışırken kelimeler birbirine girebiliyor. Onun dışında dikkatliyimdir.
Evet dikkat ediyorum genelde ama bazen yoğun olduğum durumlarda ve önemsemediğim kişilere yazarken biraz sallayabiliyorum.
Sadece kelimeyi kisa yazmalarina deliriyorum. Nbr böyle yazinca biri küfür ediyorum.
O zaten çok ayrı bir kriz sebebi. 😂
Ben sayısal öğrencisiyim. Sözelle uzaktan yakından asla alakam olmadı sözel derslerim de hep kötüydü ama yazım yanlışı yapan ve noktalama işaretini az da olsa kullanmayı bilmeyen insanlara uyuz oluyorum. Konuşurken kriz falan geçiriyorum.
Ediyorum. Etmeyen olursa da bana gönderdiği son mesajlar oluyor.
Pek dikkat etmem..
Anlaşılamayacak derece olmaz herhalde
Hic ta kil mam? takilanida sevmem. ( gicik oldun mu?)
Spesifik olarak dikkat etmiyorum ama el alışkanlığı yapıyorum.
Mesajlarda olsun, görüşler de olsun oldukça dikkat ederim.
Eğer ciddi bir konu ise rahat anlaşılması için dikkat ederim
Dikkat ederim ama genelde tuhaf karşılanıyor gibi hissediyorum.
Fazlasıyla takılıyorum. Noktalama işaretlerinden sonra boşluk bırakılmaması, de lerin, da ların ve soru eklerinin bitişik yazılması gibi... Dilimizin özenli kullanılmaması kötü...
Evetcok dkkt ederm etmeyenler sinir olurumm ayipp ya insan guzel yazr brazz dimii cahilinsanla jgrasmk cok zorr.
yerine göre knk şimdi yazdıgım kişiyi ciddiye alırsam dikkat ederim
Ben takılıyorum. Benim için önemli bir özellik bu.
Evet çok dikkat ederim ve karşımda ki imla hatası yaparsa hemen söylerim, tutamam kendimi :)
hayır mesajda pek takılmam ben bende pek önemsemem mesaj yazarken falan
Mesajlaşırken hiç özen göstermem, anca böyle soru ya da görüş atarken dikkat ederim
İstemsizce her metni okurken imla hataları dikkatimi çekiyor 🤦🏻♀️
Önemli konu ise anlaşılması için evet gereksiz konularda hiç dikkat etmem
Genelde dikkat ederim
Elimden geldiğince :D
Dikkat edeceğim daha önemli durumlar var
Dikkat etmeye çalışırım.
Hiç etmem türkçe dersindemiyiz
Dikkat etmeye çalışıyorum..
Pek takıldığım söylenemez hatt takılmıyorum
Normal yazıyorum işte. Noktalama az kullanıyorum çünkü cümleleri teker teker atıyorum 😂😂
Yok. Hiçtakil miyorum. BEn. Genelde
Evet.
Etmem
Çok umrumda olmaz
Etmiyorum genelde
hayır
Genellikle evet
Asla dikat etmem basar gecerim
yok etmem
Evet
vs. olacak abla :(
Noktalama kullanmamak bir yere kadar kabul edilebilir demişim neyse ki. 😂