Saçın uzama hızı hakkında internetten araştırma yaptım ama net bir sikir sahibi olamadım kimi ayda 3 cm diyor kimi 1 cm diyor... Benim 20-25 cm boyunda saçlarım vardı çeşitli sebeplerden ötürü kesmek zorunda kaldım şuan kafamda 1 cm filan saç var. Bu saçın eski hale gelmesi ne kadar sürer? Saç ayda kaç cm uzar?saç ayda kaç cm uzar?
Aslında kişisel kişiye değişir. Bazı uzmanlar saçın ayda ortalama 1.5 santim uzadığını söylüyorlar. Bu tabii ki sana da bağlı, çünkü yaşın, saç tipin, sağlığın, kullandığın malzemelerin de bunun üzerinde etkisi kaçınılmaz. Ancak saçların yıpranmışsa uçlardan kırılacağı için o 1.5 santimlik uzamayı sen ne yazık ki göremezsin, çünkü uzadıkça kırılır ve kopar. O yüzden saçına bakım yapman gerek.
insan saçı ayda ne kadar uzar
Bunun için saç uzatma vadeden şampuanlar ve kremler var. Ben Elidor'un yeşil kremini kullanıyorum, Serum Bakım Kremi olarak geçiyor. Sağlıklı Uzayan Saçlar serisinin kremi. İçerisinde keratin var ki biliyorsundur keratin saçı güçlendirmede en etkili ürünlerden biri. Ek olarak Çam Terebentin Yağı var, bunu da zaten normalde şampuanının içine katar saç uzatmak isteyenler ama tabii ekstra ürün vs almak de cebi yakıyor. Ben de araştırmalarım sonucunda bu yağı içeren bir krem buldum ve bir süredir kullanıyorum. Saçlarımın yıpranıklığı gidiyor ve o 1.5 santim uzamayı görebiliyorsun ve ekstra olarak da uzatıyor saçlarını. Tavsiye ederim.
Kişiye ve beslenmeye göre değişir. Eğer saç uzatan doğal bakım maskeleri ve ürünleri kullanıp düzenli beslenirsen istediğin uzunluğu daha kısa sürede elde edersin.
Sana bir sır vereyim. Her gece yatmadan önce bir diş sarımsağı bölerek hap gibi yut. Faydaları müthiş ;)
hizli uzama konusu hakkinda hicbir fikrim yok ama sac bakimi ve sagligi icin zeytinyagi ve yumurtasarisini karistirip saclarina sürüyosun bi kac saat bekletip yikiyosun muhtesem saglikli ve dökülmeyen saclarin oluyo (: tabi sac dökülmesi irsi degilse.
hocam şöyle söyleyim şuan babamın kel olmaya başladıgı yaşlardayım ve son 1 yılda tepemdeki sacın yarısından fazlası gitti diyebilirim. eskıden banyo yaparken uzun saclarım suratıma duserdı. simdi 2 tutam sac anca düşüyor yuzume ve saçımı kesince alttan et görünmeye başladı kabak gibi
Ayda 6 santimetre mi? : ) Chewbacca falan olabilir de dünyada hiçbir insanın saçı ayda 6 santimetre uzayamaz. Nerdeyse bir parmaktır 6 santimetre tamamen kel bir kafa 2-3 ayda çenesine gelen saçlara sahip olurdu bu şekilde.
Saçın, büyüme hızı ortalama günde 0,3 mm ile 0,4 mm'dir. Bu da 1 ayda 1-1.5 santimetre arası demektir.
Soruyu okuyunca neden sacını kestirdin diye merak ettim . Cünkü saclarını arastırma yapacak kadar önemsiyorsun. bol yıkarsan ve bol su icersen daha cabuk uzar diye duydum
ya saçlarım dökülünce kes dökülmesi durur dediler mecburen kestim. bol suyla yıkıyorum sımdı bıde bakım yagları ve cam terebantın alıyorum 10 gunde yarım cm uzadı dıyebılırım
bende saçları 0 yaptırdım çok kötü durcak diye korkarken hoşuma gitti aslında. Meğerse önemli olan saçların uzunlugu kısalıgı şekli falan degilmis gözlerim eskisinden daha etkileyici bakıyor sanki şimdi. Sana tavsiyem çok kafana takma uzar 2 3 aya zaten kısa saçın rahatlıgını yasa.
1-5 cm falan ama saraçoğlunun lavanta kürünü yapabilirsin ben yapıyordum ayda 3 cm civarı uzuyordu.
Malzemeler *Bir avuç lavanta * 3 su bardağı su
Uygulaması 3 su bardağı suyu kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra ocağı kapatıyoruz ve lavantayı suyun içine atıyoruz.. 15 dakika demlenmeye bırakıyoruz ve su ılık hale gelince saçlarımızın diplerinden uçlarına kadar sürüyoruz. Lavanta suyunu ben yaklaşık 30-40 dakika saçımda bekletiyorum ve ardından ılık su ile yıkıyorum. Bu kürü birkaç kere denedikten sonra gerçekten saçımın hızla uzadığını farkettim. Siz de uzun saçlara sahip olmak istiyorsanız haftada bir kez bu kürü uygulayabilirsiniz.
Yok önemli değil seve seve yanıtlarım. Ben sakal bırakamadığım için süremedim :P Aynı şeyi kirpiklerim için düşünmüştüm Pek bir fayda etmedi. Ama sakallar için dove nivea gibi nemlendirici kremleri sürebilirsin. Kıl köklerini besleyip çabuk uzatıyor besliyor. Kaş küsmem vardı sürdüm sonuç aldım
Benim kiprikler 10 ton nerdeyse sikinti yokda baby face oldugum icin henuz sakal cikmadi kose hastaligim varda ondan sordum saclarimida yaz ayina kadar uzatmam gerek bu uygulamagi yarin gece uygulicam banada zaten boyle uygulama lazimdi yanitladigin icin tskr ederim :)
Soru gecmis ama yinede yazmak isterim benim sacim ayds 1 cm uzayan sac her hafta bemiks evigen bepanten tatli badem yagi kullanirim ve bazi gunler 2 banyoda 1 dustan sonra sacimin uclarina hindistan cevizi yagi argan yagi kullaniyirum sampuanim elidor cam terebentin 2 haftada 1 cme yakin uzadi yeni boyadigim saclarimin diplerinecbakarak hesapladim ne kadar dogru bilmem fakat 8 9mm 1 cme yakin uzadi 2 haftada ne kadar iyi bilemem ama ayda 1 cme gore 1.5 2 cm uzatabilir diye dusunuyorum yazdiklarim herkezde ise yaramayabilir ama oneririm
Sacin ihtiyaci olan bir takim vitaminler vs vardir. Kimisinde eksiklik yoktur hizli uzar kimisinde vitaminleri eksiktir yavas uzar gibi. 1cm ila 3 cm arasindadir ayda kisiden kisiye degismektedir. Bir ilac ve tedavi onerebiliriz. Saclarin vitaminini duzenlemek ve o bolgenin onarimi dolasimini arttirmak adina 05319444217 numaramiz
Kısa saç bağımlısıyim ama saçlarımı yeşil mavi tonlarına boyamaya başladığım için uzatma kararı aldım. Şubattan beri kestirmiyorum. Saçlarım kulak memesi hizasından şuan omzuma değiyor. Ölçmedm ama haftalık iyi uzuyor
Ya ne kadar bakım yaparsan yap birazda sacın yapisinda olmasi lazim sadece bakimla olmuyo ama badem yagi iyi geliyor diye duymustum belki isine yarar :)
saçlarım dökülmesin diyorsan aylık 23 tlni gözden çıkaracan saç çıkartmıyor ama 1 tel bile saçını dökmez günde 2 defa saçına sıkılan sprey araştır derim çok arkadaşım kullanıyor
benim bildigim cok sac yikamak sac derilerine zarar verdigi icin saclarin dökülmesine fln neden olabilio. sonucta sac diblerinde kendine has koruyucu madde var hergün yikamak onu yok edi vs. (: tabi arkadas bu konuyuda bi arastirsin emin olmak icin.
O bir şey kullanmadan 1 yılda bu kadar uzattı. Çinko yu hiç duymadım bence kullanma. Ben bir ara saçlarımı uzatmak için sinemaki kür kullandım. İnternete yazarsan bulabilirsin baya bir etkisi olmuştu
Bir şey sorcam ben sadece uzaması için yılan yağı kullandım şimdi saçım kırıldığı için küt kestirdim yani çok az uzuyo nasıl bir bakım yapıyım da uzasın yardımcı olun lütfen
Saçlarım baya uzundu dün kuaföre gittim ve kestirdim ama çok kesti normalde saçlarım çabuk uzuyo şu an tam omuzlarimda yaş sonuna kadar nereye kadar uzar sizce❓
Ne zaman dogdun bilmedigim icim ortalama cevapvvermek zor ama benim sacimda acici boyaya 1 ayda cok maruz kaldi 1 ayda 7 8 kere farkli farkli 3 gunde 1 boyadim fakat yanmadi uzamasi durmadi 2 hafta onceki haliyle simdikini olctum 1 cme yakin sacim uzamis aysa tahminem 2 cm neyse haftada 1 veya 2 olmak uzere sacima eczaneden aldigim bepanten bemiks evigen tatli badem yagi kullaniyorum 3 saat bekletip duruluyirum banyodan sonra sacima hindistan cevizi yagi argan yagi suruyorum oncesinden hergun olmamak uzere her dus olmicak sekilde bazen argan yagi ve ylang yagi kullamiyorum
merhaba saclarim cok dokuluyodu bu pandemi surecinde jilete vurdum ama cok pismanim lutfen bana akil verin yasanmisliklar yazarsa cok sevinirim elestiriye acik diilim cok kirilganim
Saçının uzaması için ya peruk tak ya da bekle uazayacağını düşünmezsen sana göre daha çabuk uzadığını hissedersin 1 ayda saçın hızlı uzuyorsa 5cm uzar yavaşsa 2.5 cm uzar
En İyi Cevaplar