Herkese iyi günler. Acil olarak 2500tlye kadar telefon arıyorum. O paraya iyi bişey alamazsın diyenler boşa yorum yapmayın. İkinci el bak diyenler siz de fikrinizi kendinize saklayın. şu an bütçe bu ve 2. El istemiyorum. Belli bir süre idare edecek bişey arıyorum. Sadece telefon önerisi yapacak kişiler yorum yaparsa sevinirim. Özellik olarak da kamerası önemli değil. Bataryası uzun götüren, en azından 3gb ram ve 64 hafıza olan bişey bakıyorum. Şimdiden teşekkürler
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Erkekler Ne Diyor
https://www.hepsiburada.com/xiaomi-redmi-9a-32-gb-xiaomi-turkiye-garantili-p-HBV00000X8S3W?magaza=SEVENDEN
kardeş o paraya güzel telefon alırsın mesela xiaominin modellerine bak. ben 3 4 sene önce mia1 aldım hala telefonumda call of duty oynuyorum.
3-4 sene öncesiyle şimdinin fiyatları arasında cidden çok fark var dolar kuru yüzünden. 3 sene önce dolar 5-6liraydı şimdi 14 lira ondan hesap et.
Yok reis bu fiyata pek bişey kalmadı. Xiaomi de sevdiğim bir marka da yeni modelleri baya pahalı. O yüzden sordum zaten
@ŤƏĐ_MÒSBÝ 3 4 sene önce aldığım telefon ile şimdiki telefonlarda aynı değil. şimdi mia1 mi kaldı mesela. ben 1500 e alırken şimdinin o zamanın bi asgari ücreti ediyordu yani şimdi 4200 liraya güzel bi xiami alınır mesela.
valla soran kardeş diğer markalarıda hiç bilmiyorum. oppo ya da gm olabilirmi
Arkadaş 2500 lira demiş yalnız 4200 değil.
@ŤƏĐ_MÒSBÝ demek istediğim sen dolar kurundan bahsettin ona ithafen cevap verdim. arkadaşın 2500 dediğide 3 4 sene önce bin liralik telefondu
@ŤƏĐ_MÒSBÝ 3 4 sene öncede bin liraya düzgün bir şey yokrtu
E tamam aynı şeyi söylüyoruz o zaman. 3-4 sene önce 2500 liraya gayet güzel telefon alırken şu an alamıyorsun. Ama asgari ücret dolar cinsinden çok değişmediği için dönemin ucuz telefonlarından birini alabiliyorsun xiaomi gibi.
@ŤƏĐ_MÒSBÝ dönemin ucuzu değildi o kadar. şimdi 4 bin liraya kötü telefon mu alıyorsun? orta segment bir şey alınır. telefon fiyatları vs aynı oranda yükselmiyor.
ben dolar 7 lira iken ekran kartı aldım bin liraya şimdi 4000 lira olmuş ama dolar 30 lira oldu mu? hayır. o yüzden cok kıyas yapmak mantıklı olmaz.
Evet 4 bin liraya ucuz telefon alıyorsun. Kusura bakma ama şu an orta segment telefon 7-10 bin lira. Üst segment telefonlar da 15-20 bin civarı.
Ortalama bir samsung telefon almak istesen, yeni çıkan modelleri demiyorum bak onlar 15k falan, 2 model eski telefon 7 bin liradan başlıyor. Samsung Galaxy Note 9 mesela 8 bin lira (https://www. n11. com/urun/samsung-galaxy-note-9-128-gb-ithalatci-garantili-1349245? magaza=teknomarkt&renk=mavi)
Yeni modeller çok daha pahalı (https://www. hepsiburada. com/samsung-galaxy-s21-ultra-5g-256-gb-samsung-turkiye-garantili-p-HBV000017C1M3? magaza=Samsung%20T%C3%BCrkiye) gibi.
@ŤƏĐ_MÒSBÝ devletin etkisi 1 lira ise esnafın etkisi 3 lira. kaldıki artık sadece samsung şimdi bircok marka model var. marka diye alma devri eskide kaldı
Ya ne esnafı Allah aşkına :d
Yurtdışında da yeni çıkan modeller 1200-1300 dolara satılıyor. E dolarla çarp 17-18k zaten. Bunun üzerine vergi biniyor Kdv Ötv Gümrük derken oluyor sana 25-30k.
Ayrıca markadan bahsetmiyorum ben. Xiaomi'nin de yeni modellerine bakarsan 15-20k aralığında. Sadece bazı markalar daha özelliği düşük ucuz telefon üretiyor. 3-4k liraya satılan telefonlar da bu kategoriye giriyor. Bu durumun esnafla şununla bununla hiçbir alakası yok doğrudan dolar kuruyla alakalı. Dilersen direkt samsung. com vs gibi markaların kendisinden de sipariş edebilirsin. Koskoca Samsung Türkiyeden fahiş kar mı sağlıyor?
@ŤƏĐ_MÒSBÝ ya kardeş nereye yok ya? iktidarın etkisini anlarımda sen direk çamur atma derdindesin. ekran kartı örneğini verdim sana daha 1 sene önce bin lişraya aldım dolar 7 iken şimdi adam 4 bin küsür istiyor niye 4 bin istiyor? dolar 4 katı arttı mı?
pandemide maskeyi 150 liraya kolonya ateş ölçer bilmem neyi üç yüz beş yüze satan kimdi devlet mi? dolar 10 iken aldıgı ürünü dolar yükselince dolar cıktı diye yeni kurdan satan esnaf var market var. senin hiç marketlerden satıcılardan haberin yok herhalde dünyadan haberin yok. alman kadın bile instada petrolün fiyatını çekmiş noldu dedim petrole gün gün zam geliyor diyor. buda bizim yöneticiler yüzünden dimi
Öncelikle dolar kuru çok çalkantılı olduğu için bazen uygun fiyata denk getirebiliyorsun stok yenilenmeden. Bunlar da istisnai durumlarda olur. Elektronik ürünlerin hemen hemen hepsi ithal edildiği için fiyatları direkt olarak dolar kuruna bağlıdır, esnafın bunda herhangi bir fahiş karı söz konusu olamaz.
Yine nadir durumlarda bazı ürünlere aşırı talep olursa bu ürünlerin fiyatı uçar. Arz - talep dengesi diye bir şey var araştırmanı öneririm. Ayrıca, eğer esnaf fahiş kar ediyorsa, bunu denetlemesi gereken yine devlet. Bir kişi tek imzayla kanun çıkarabiliyor. Çıkarsın bir KHK, belli bir yüzdeden fazla kar eden esnaflara para cezası verilsin madem.
Dünya genelinde petrol fiyatları artıyor bunun da sebebi Rusya Ukrayna savaşı.
@ŤƏĐ_MÒSBÝ dolar kuruna bağlı diyorsun tamamda diyorum işte dolar 4 katı olmadıgı halde ekran kartı nasıl 4 katı oluyor. sebebi belli işte millet ekran kartı bulamadığı için adamlar koyuyor fiyatları.
maske olayında devlet dur dedi zaten ama diğerlerine yapamıyorki serbest piyasa diyor millet.
sen arabalar pahalı diyorsun mesela ama adam satarkende mümkün oldugu en yüksekten satma derdinde. kusura bakma ama birbirimizi dikmekten devlete fazla bir şey kalmıyor. elin yabancısı bunu yapmıyor. petrol fiyatları dünya genelinde cıkıyorsa niye herkes devlete yükelniyor onu anlamadım
www.hepsiburada.com/sapphire-pulse-radeon-rx-560-4gb-gddr5-ekran-karti-11267-18-20g-p-HBV000008SNFL
BUNU bir sene önce 900 küsüre aldım ve orta derecede bi ekran kartı sadece
1. Az önce bahsettiğim arz talep dengesi ve stok durumundan dolayı ekran kartı 4 katına çıkmış.
2. Yapamıyor diye bir şey yok şu an cbnin sınırsız yetkisi var. Patates depolarını bastılar mesela o zaman serbest piyasa neredeydi?
3. Savaş çıkmadan önce de zam geliyordu akaryakıta. Ve şu anda da gelen zam diğer ülkelere göre çok daha fazla. Tepkinin sebebi bu.
4. Son olarak da şunu söyleyeyim. Ticaret yapan insan elbette mümkün olduğu kadar fazla kar elde etmek ister. Bu Türkiyeye özgü bir durum değil. Türkiyedeki temel sorun herkesin fakir olması dolayısıyla daha çok fırsatçılık peşinde koşması. Türkiyede insanlar hakkıyla para kazanarak istediği noktaya gelemiyor, bu sebeple herkes belli bir şeyden köşeyi dönme derdinde. Bu da yine iktidarın yanlış ekonomi politikasının bir sonucudur. Bugün insanlar iş bulmak için torpil bulmak zorunda kalıyorsa, 3-5 kuruş fazla kazanmak için farklı yöntemler deniyorsa bunda devletin payı yok sayılamaz.
Batıdaki insanlar anadan ahlaklı doğmuş da bizim millet mi şerefsiz bir tek?
@ŤƏĐ_MÒSBÝ kardeş bi insan çakallık yapıyorsa bunun iktidarla alakası yok ç. ünkü geçmişte solcusuda sağcısıda varkende stokcular vardı. devlet stokculuk yapanları denetliyor. sınırsız yetkisi var dersen bu seferde esnaf ağlicak yok şöyle yok böyle diye. sonucta bircok vatandaş var esnaf olan savaş çıkmadan önce bu kadar değildi. ülken üretmiyorsa hazır alıyorsa kusura bakma dolarda cıkar herşeyde pahalı olur. kar etmek istemek ayrı. insanları kazıklayarak kar etmek ayrı. işte bizim insanlar kısa yoldan köşeyi dönme derdinde. kimse çalışayım üreteyimde döneyim demez çünkü diğeri daha zahmetsiz. sonra tosuncuklar gelir onları dolandırır gider
Valla o zaman senin dediğine göre iktidar suçsuz, millet çakal. Ama ne hikmetse bütün çakallar da bizim ülkeye toplanmış.
Bence sizin gözünüz iktidarı savunacağız diye kör olmuş. Ülkede her şey kötüye gidiyor ama iktidar sorumlu değil gibi davranıyorsunuz.
@ŤƏĐ_MÒSBÝ ben ne dedim devlet 1 zam yapıyorsa esnaf üç dedim devlet sucsuz demedim. ama sizinde gözünüz öyle kör olmuş. her sucu devlete yüklüyorsun ama bütün halk esnaf market masum. illa akp değil hangi parti gelirse gelsin zihniyet ve olacaklar değişmez. demir yumruk bi parti ve yönetici yok. bilmem ne partisi gelir amerikaya peşkeş çeker yalakalık yapar ihaları sihaları satar yok eder sonra dolar düşer 5 liraya aferin deriz.
halkın nasılsa yöneticinde öyle olur işte erbakana çillere taş koyarsan böyle akp belası ile uğraşırsın
Hâlâ şuna cevap veremedin. Batı çok ahlaklı da bir tek bizim millet mi ahlaksız? Bir çakal biz miyiz?
Çiller Erbakan falan demene gülüyorum bu arada. Ayrıca Erbakanı seviyorsan bak bakalım rte hakkında neler demiş ölmeden önce.
@ŤƏĐ_MÒSBÝ söyledim ya adamlar birbirlerini dikme derdinde değil bizim gibi en azından bizim kadar üç kagıtcı değil. gölde bedava balık var desen biz gideriz ne bulursak alayını toplarız ama onlar ihtiyacı neyse herşeyde onu alıyoır. çiller erbakanı görmediğin için normal gülmen. erbakanın rteyi sevmediğini zaten biliyorumda gelip bana burada akpci gibi at gözlüklerle bakmana gülüyorum.
ecevitide gördük bir dolar bir gecede 15 den 30 oldu. 5 ay da 1 senede değ-il 1 gecede faizler uçtu bankalar iflas etti. haaa ecevit yemedi tabi orası dogru yemedi ama millete atılan kazık unutulmadı
Samsung M22
Pardon M12 senin butceye yetiyor
Samsung sevmiyorum da bakıyım bi teşekkürler
Samsung sevmeyen ölür be manyakmisin
Yok ben yaşıyorum 😂 güzel duruyor ama bu eyvallah kaydettim bunu
Samsungdsn baska android telefon almak pismanliktir.
M12 aldım. General mobile alacaktım ama yazılım konusunda güvenemedim. M12 aldım şu an sıkıntı yok
Aferin sana, tebrik ederim. Kilifini da al, en az 4 yil kullan