Merhaba. 3 yıldır internet bağımlısıyım. Günümün tamamı ekran başında geçiyor. Dereceyle girdiğim üniversitede notlarım çok düşük hale geldi. Ailemle aynı evde yaşıyorum ama ben odamdan pek çıkmadığım için hep "ders çalışıyorum" diye yalan söylüyorum. Bırakmayı çok denedim ama olmuyor, kendi başıma başaramıyorum.
Annem çok despot bir kadın, bunu duyarsa bana çok kızabilir. Sizce bağımlı olduğumu ona söyleyip yardım istemeli miyim?
Annem çok despot bir kadın, bunu duyarsa bana çok kızabilir. Sizce bağımlı olduğumu ona söyleyip yardım istemeli miyim?
Teknoloji Bağımlılığı her yaştan insanı etkisi altına almaya devam ediyor
Birincisi ve en önemlisi bu durumun farkına varıyor olmanız. İnsanlar özellikle bağımlılık ile ilgili konularda çevrelerinden gelen uyarıları dikkate almadıkları gibi bir reddetme ve inkar çabasına girer. Sizin şu anki farkındalığınız takdiri hak ediyor. Teknoloji bağımlılığı maalesef insanların gündelik hayatlarını olumsuz bir biçimde etkiliyor.
Bu bağımlılığın diğer bağımlılıklarla arasındaki en önemli farkı şu; Diğer bağımlılıkların herhangi bir faydası yok sadece zararı var. Teknolojinin ise hem faydası hem de bağımlılık oluşturacak zararı var. Fayda ve zarar bu kadar iç içe geçmişken bunun çevreden anlaşılmasız bir hayli zorlaşıyor. Sizin en kısa zamanda bir uzman ile görüşmeye başlamanız gerekiyor.
Ayrıca bazı vereceğim tavsiyeleri uygularsanız belki kısa zamanda bir iyileşme görebilirsiniz.
KizlarSoruyor Bi'Bilen'lerinden kısa bir süreliğine ücretsiz danışmanlıklar alabilirsiniz.
Sağlıklı günler diliyorum.