Bilgisayarı sağ tarafına doğru dik bir şekilde düşürdüm ve o taraftaki usb ve kulaklık girişleri içeri çöktü. Çökmenin nedeni usb nin birinde mouse usb sinin takılı olması. O da içeri girdi geri de çıkaramıyorum. Şuanda ikisi de çalışmıyor. Ne yapmam gerekiyor? Hızlıca çözmem gerekiyor. Tamir ettireceğim zaten eğer çözemezsem ama şu an da finallerim başlayacak ara tatili bekliyorum tamir için. yardımcı olursanız çok sevinirim.
Çok fazla çekmeye çalışma USB aygıtını anakarttan kopartabilirsin. Yapılması gereken şey bilgisayarın kasasının açılıp o şekilde çıkartılması. USB hasar aldığı için muhtemelen girişler bozuldu. USB girişlerinin tamiri de aşağı yukarı 150 lira bandında tutuyor. Ama sadece çıkartılmasını istiyorsan en sağlıklı yöntem cihazın kasasının açılıp USB bağlantılarının o şekilde çıkartılmasıdır.
evet birkaç mm kaymış onu görebiliyorum. kendim de açmak istemedim o yüzden kısa süreli çözüm bulmaya çalışıyorum bildiğiniz bir kablo vs var mı acaba? bu arada yorum için teşekkürler :)
Cihazın alt kasasında vidalar var. Onlar çıkartıldıktan sonra kredi kartı gibi ince kenarlı bir aparatla alt kasa gövdeden ayrılır. Ancak birden çeker ya da zorlarsan alt kapağın tırnaklarını kırabilirsin. O yüzden kredi kartı gibi bir nesne ile esnetilmesi lazım. Youtube'da çokça video var. Akabinde pilin güç bağlantısını sökmen gerekir.
Eğer bu işlerden anlamıyorsan hiç uğraşma direkt tamirciye götür.
Başka mouse varsa farklı bir USB portuna takabilirsin eğer acele işin varsa. Yer yoksa USB çoklayıcı kablo da alabilirsin her bilgisayarcıda olur. Ama laptobun touchpad'i var zaten.
HDMI girişine takılmaz sadece USB girişine takılabilir mouse. Touchpad ile idare etmelisin bir süre tamire verene kadar. Ama garantisi devam ediyorsa en iyisi DELL'in kendi servisine göndermek. Kullanıcı hatası olduğu için ücret alırlar ama en azından kendi servisi, orijinal parçasını takarlar hatta kırılan alt kasayı da değiştirebilirler.
evet ama onu ben yapamam daha da bozarım sanırım. kısa süreli bir çözüm arıyorum. bir fikriniz var mı? bir bilginiz varsa yardımcı olur musunuz? teşekkürler yorum için :)