Merhaba arkadaşlar, laptop şarj aletim kökünden kopunca dışındaki plastik kabloyu soyup beyazı beyazla, siyahi ise siyahla birleştirip elektirik bantıyla bantlamıştım ve çalışmıştı ama bu sefer şarj aletimin uç kısmından ve adaptörün kökündeki kısımdan koptuğu için birleştirmem çok zor oluyor, üstelik aynı anda iki yer de hasarlı olduğu için bilgisayarıma elektirik gelemiyor ve dolayısı ile şarj olamıyor.
Ve evde ne lehimlemek için bir alet, ne diğer tamirci eşyaları var kısacası bunları bıçakla yapıp bantladım, haliyle de hemen bozulabilir oluyor ve tekrar uğraşmak zorunda kalıyorum.
Yenisini alacak param yok, bir şarj aleti olmuş 200-300 tamiri desen 100 tl.
Nasıl tamir edebilirim? Aslında adaptörün içini açabilsem jack kısmındaki kabloyu adaptörün içindeki + ve - kısımlarına yerleştireceğim ama ne yaptıysam preslenmiş adaptörü açamadım ya.
Hem de bu şarj aleti benim değil, kuzenimin ve yarın akşam gelecek ve çıldıracak..
Acil YARDIM lütfen.
Ve evde ne lehimlemek için bir alet, ne diğer tamirci eşyaları var kısacası bunları bıçakla yapıp bantladım, haliyle de hemen bozulabilir oluyor ve tekrar uğraşmak zorunda kalıyorum.
Yenisini alacak param yok, bir şarj aleti olmuş 200-300 tamiri desen 100 tl.
Nasıl tamir edebilirim? Aslında adaptörün içini açabilsem jack kısmındaki kabloyu adaptörün içindeki + ve - kısımlarına yerleştireceğim ama ne yaptıysam preslenmiş adaptörü açamadım ya.
Hem de bu şarj aleti benim değil, kuzenimin ve yarın akşam gelecek ve çıldıracak..
Acil YARDIM lütfen.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
sadece kablosunu alabilirsin. veya elektronikçilerde uç satılıyor 2 lira veya 3 lira. lehim yaptırırsın 5 lira da o 10 lirayı geçmez.
Yarına kadar halledilecek bir şey mi? Lehimlemenin ucuz yolunu kablonun üstüne erimiş mum döküp yapıştıramaz mıyım?
sanmıyorum. bir çivi bul ucunu ısıt lehim ile kabloyu tutturmaya çalış ama işe yaramayabilir. yarında elektronikçilerden o kabloyuda götür yanında aynısından al pahalı degil lehimde yaparlar. 10 lirayı geçeceğini sanmıyorum.
Doğru söylüyorsunuz, teşekkür ederim.
Bizim kazıkçı tamirci benden 100 tl istedi zaten orjinali 200 tl ve tamir etmek derken de yaptığı şey ne kadar zor ki videoları izledim bana kolay gibi geldi ama işte evde ekipman yok
Adaptörü maket bıçağıyla dikkatli ol kendini kesme yanlarından kazı adaptörün içi açılacaktır kapasitore dikkat et
Evde maket bıçağı yok, normal bıçak kullandım cidden çok tehlikeliymiş az daha parmağımdan oluyordum ama açamadım ahahah :((
Çok dikkat et bu presleri açan özel spreyler var ama pahalı 50 TL filandir bu şekilde ben çok adaptör açtım ama sanırım biraz güç istiyor ve dikkatli olman lazım
Yani şöyle bicakla tüm preslenmiş yarleri gezmen lazım tek bi noktadan zorlamican komple oradaki yapiskani acican
O olmaz ki ya, başka çözümün var mı? Benzin dök dediler benzin olmuş 11 tl ben de çakmak gazı döktüm açamadım, tornavida denedim olmadı, iğne denedim olmadı, yapıştırıcıların yanında gelen hızlı kurutma şeyisini ekledim o da olmadı bir yerde yazıyordu da ama olmadı.
Ben elektronikciyim normalde başka çözümlerim hepsini denemissin açılması lazım normalde o kadar zor değil erkek var mı iki yandan tüm gücüyle çeksin ya da düz tornavidayi hafif hafif saplayin çevirin sonra
Biraz komik gelecek ama bir yerde okumuştum testere kullanın diyordu ama elektiriksiz testereler var ya onlardan, bizim evde var son çarem de o.
Bir de komşunun adaptörünü aldım, sonra o şarj aleti farklıydı voltajına kadar uç kısmına kadar bende onun ucunu kesip kuzenimin şarj aletinin ucuna taktım ama kablolar da farklıydı, beyaz vardı onun dışını soyup kuzenimin şarj aletindeki beyaz kabloyla birleştirdim siyahı ise beyaz kablonun dışına nedense plastik koruma koymadan duran bir gri kablo vardı onunla doladım siyahı da sonra taktım fişe ama çalışmadı, komşuya da söyleyemedim daha şarj aletini bozduğumu.
İki adaptörü de açmaya çalışıyorum ama olmuyor, kuzenimin haberinin de kesinlikle olmaması gerekiyor dün eve geldi allahtan bilgisayarı sormadı yoksa bir ton bahane uydurmak zorunda kalacaktım.
Yaptığın iş doğru ama gri kablo yanlis olmuş orada 3. Kablo olcak data kablosu o testereyle adaptöre zarar verirsin sanırım elektronikten çok anlamıyorsun çünkü ters bağlasan patlatirdin ankaradaysan yarın benim dükkana getir istersen yapıp veriyim iki dakika
İki farklı şekilde de bağladım, ters bağladığım zaman elektirik veriyordu dışarı ışıklar falan çıkıyordu sonra yanık kokusu gelince çıkartıp, yanmış kabloyu da kısaltıp tekrar denemiştim.
Patlamak derken bildiğimiz patlamadan mı söz ediyorsunuz? Öyleyse allah korumuş cidden ya çünkü beş gündür bir sürü şey denedim elektirik çarpmadığına şükür
Bu arada orada yaşamıyorum maalesef :(
Ahahha sen zaten çöp etmişsin ters bağlayarak yanmış adaptör daha yapsanda çalışmaz
Maalesef onun artık kablodan ziyade içindeki devresiyle sıkıntısı var
Tamir edeyim derken içine etmişim ya :( buradaki elektirikçiye gidip kablonun aynısını alıp, lehimlettirsem ne kadar tutar ki? Bir de adaptörün ışığı yanıyor kabloları birleştirince ama işte sizin de dediğiniz gibi devreleri yaktıysam bir işe yaramaz.
Kuzenime nasıl anlatabilirim peki? Ya da komşuma çünkü çok sinirlenecekler.
Elektronikciye gitmene gerek yok çünkü ugrasmazlar yakmissin kesinlikle ışık sadece Primer katını geçtiğini gösterir yani devresi yanmış kuzenine veya arkadaşına durumu anlaticaksin artık alman gerekiyorsa da yenisi almalisin
Anladım, peki ya komşudaki adaptörü kullansam nasıl olur? O şarj aletinin her şeyi farklı ve adaptör kısmında bir sıkıntı yok sadece uç kısmını koparttım, öteki uç ile birleştirdim bilgisayara uysun diye ama kablolardan dolayı olmadı.
Arkasında 19 volt yazıyor mu ve amperi aynı mı onu kontrol edebilir misin
V ve a yazan sayilar
Ve uçları doğru birleştiğinden eminmisin bunlar önemli
Input= 100-240 V 15 Amper, 50-60Hz
Output= 19V 4.74A
Komşunun adaptörü ise şöyle;
Input= 100-240 V 50/60Hz, 1,2 A
Output= 12V, 4.0A
Farklı sakin takma laptop arizalanir
Ve beyaz kabloyu doğru birleştirdiğimden eminim ama siyah kabloyu geriye kalan tek kablo olan gri kabloyla birleştirdim ve bizim şarj aletinin kabloları gümüş renkteydi, komşunun demir rengindeydi ve sadece beyaz kablonun dışı koruma ile kaplıydı açıkta kalan diğer kabloda plastik koruma yoktu, birbirlerine kıvırarak bağladım.
19v bulman lazım 3.50 ya da 5 A arasi
O adaptör laptopu çalıştırmaz maalesef
Ahhh ne diyorsunuz, farklı taktığım esnada bilgisayara bağlıydı ucu ve elektirik çıkmaya başlayınca hemen çıkartmıştım :( bilgisayardan da oldum yani? Bunu asla kuzenime söyleyememm
Umarım zarar vermemiştir ama hiç belli olmaz ben 6 yıldır bu işlerin içindeyim onun adaptör düşük volt olduğu için zarar vermeme ihtimali yüksek
Ve bir de bilgisayarın bataryası hasarlı olduğu için takılı değil ne kadar zararlı olsa da bilgisayarı şarja takılı olarak kullanıyoruz
O çok fark etmiyor şarjdan aldığı elektirigi direk kullanır laptop ve yüksek volt ta devreyi yakar tüm elektronik cihazlar böyledir aklında bulunsun mesela telefonlar 5 voltta şarj olur eğer 10 volttuk bir adaptör kullanırsan telefon devreyi yakar
Peki evde kendi başıma, elimdeki imkanlarla bu şarj aletini tamir etmemin başka hiçbir yolu yok mu?
O iş kapsamlı multimetre sıcak hava istasyonu ve en önemlisi içindeki parçaları ölçmeyi bilmen lazım bunları yapabilirsen basitce edersin
Yani zor artık o adaptörlerin işi Ankara 'da olsan ben iki dakikada hallederdim
Bir ara kuzenimin çok pahalı bir kulaklığı vardı ama kabloluydu onu da yanlışlıkla bozmuştum sonra o ince kabloları saatlerce uğraşıp birbirine dolamıştım çalışmayınca da yenisini almak zorunda kalmıştım fakat bu kez bilgisayarı yaktığımı da düşünürsek yenisini almayı bırak evden kaçmam lazım ühuhühühü
Senin bu işe ilgın var anlaşılan 😂 baya ugrasmissin çünkü
Bu saatten sonra pes edemem, kuzenim yarın eve tekrar gelecek ve gerekirse sabaha kadar ayakta durup o kabloları tamir edeceğim, elimden geleni ardına koymayacağım ve eğer çalışmazsa da durumu açıklayıp 200 tlyi gözden çıkartacağım ama bu devirde 200 tl ekmeğin fiyatını göze alırsak bir aylık ekmek parası yani ben de üniversite öğrencisiyim sonuçta.
Bu arada yaktığımı nasıl anlarım çünkü yanlış hatırlamıyorsam komşunun yüksek voltlu şarj aletinden de elektirik çıkıp yanık kokusu gelmişti.
Tek çare tekrar eski kabloları birleştirmeye çalışmak belki bir ihtimal ters bağlantı adaptöre zarar vermemiştir komşunun verdiği adaptörü aradan çıkar ondan bir yol olmaz kuzeninin adaptorune yogunlas içini açmak lazım görüntülü arayabilirsin yardımcı olmaya çalışayım yanlış anlamayın sadece yardımcı olmak maksadıyla
Haklısınız, telegram hesabınız varsa nicknamenizi vermeniz yeterli olur numaranızı gasp etmek istemem :d
harunkiran
Bulamadın sanırım telegramda
Sen bunlari denediysen bu kadrarini arastirdiysan gercekten tebrik ederim saygi duyarim
Beş gündür kuzenimden gizli saklı iş çeviriyorum bence sen asıl onu tebrik et ahahaja :d
Hahah kuzenine anlat bu durumu saskinliktan kizamaz 🤣
Yapamazsam yarın mecbur anlatırım artık :d
Aynen boyle bilimsel konuş m*l hissetsin kendini 🤣
Ahahaahhaha aynen belki o zaman çok uğraştığımı anlayıp affeder.
Deko ben bu kabloyu sıfordan yaparim lakin ekipman sikintim var de
Nasıl oldu ki kalitesizmiş
Valla ya zaten bilgisayarı 600 tlye aldım düşün artık başka yerlerde ikinci eli 450 falanmış bir de kazık yedim.
Artık bu bilgisayarın sıfırı yok piyasada hp 530.
Kuzenime almıştım zaten de ortak kullanıyoruz, sonra o kendisine başka bir bilgisayar alınca onun şarj aletini kullanayım derken bozdum.
Ama yapacak bir tamirci vardır
Maliyeti okuduğum her yorumda artıyor ya bilgisayarı yakmışm sanırım yanlışlıkla
Google A inanma yorumlara da inanma ona bakarsan şurda bir kaç hastalık belirtisi yazsan ya da Google a yazsan aaa kanserim dersin
Üzgünüm adaptörü açman lazım
Ne denediysem olmadı ya, ben de o yüzden benim bilgisayara olmayan bir jacki olan şarj aletini kestim o da çöp oldu allah kahretsin, neyse sonra birleştirdim çalışmadı niye bilmiyorum sadece beyaz kablo vardı, onu da beyazla birleştirdim dışını soyup sonra o beyazın etrafında da plastik koruması olmayan bir gri kablo vardı onu da siyahla birleştirdim çalışmadı ne yazık ki, bir de kuzenimin şarj aletini tamir edeyim derken komşunun şarj aletini bozdum ne kadar da cenabetim...
Ve markası vb, voltajı farklıydı o adaptörün.
pc yi de yakacaksın bir de o olacak
Yakmışım galiba bittim ben evi terk etmem lazım
geçmiş olsun
Bilgisayar patlar
Bir o kalmıştı
Noldu