Ben gayet normal sıradan bir instagram kullanıcısıyım. Ne alaka? Yani yeni bir dolandırma yöntemi mi bu? Niye şikayet edileyim ki ne yapayım bilen biri yardım edebilir mi?
İnstagramdan böyle bir mesaj geldi neden olabilir?
Bariz dolandırıcı. Mesajın geldiği hesap zaten destek hesabı değil. Kural ihlallerinde hesabın direkt kapatılmaz. İkaz bile edilmeden böyle bir linke yönlendiriyorlar. Korku oluşturup baskı kurmaya ve seni istekleri yere yönlendirmeye çalışıyorlar. Dikkate alma ve böyle linklere de tıklama
Link odaklı çalışmıyor belli ki. Siteyi de https olarak yayınlamışlar. Anladığım kadarıyla kullanıcı adı ve şifrenin girilmesi kısmından itibaren başlıyor dolandırıcıkları. Kullanıcı adını ve şifreni basit çekilde kopyalayıp kendi amaçları doğrultusunda kullanacaklardı belli ki. Takipçi satın alanları takip, kendi reklamlarının yapılması, illegal bir işlem için zombi hesap olarak kullanımı gibi. Bir daha da tıklama bilmediğin yerden gelen mesajlara. Şu an bir şey olacağını sanmıyorum. Çünkü kullanıcı adı ve parola almaya çalışan bir ekibe benziyor bunlar
Sahte, linke tıklama. Takipçi satın aldıysan, hesabını kendi cihazların dışında başka cihazdan açtıysan spama girmiş olabilir.
Aslında hiç bir şey olmamış da olabilir. Böyle mesajları genelde topluca bir bağlantı olmadan da gönderiyorlar. Tek yapılacak şey, şikayet etmek ve mesajı silmek. İnstagram genelde gün içerisinde bu hesaba müdahale ediyor.
Bu linkler çok çeşitli oluyor, görmeden bir şey demek zor. Kullanıcı adı istediyse ve yazmadıysan, umarım bir şey olmaz.
Lakin bazı linkler de var ki, bastığın anda banka hesabından para çekiyorlar. Hesaplarını kontrol etmelisin.
Instagram şifreni değiştirebilirsin, cep telefonu numaran yoksa, ekleyebilirsin. Güvenlik bölümünden 2 faktörlü güvenlik doğruması butonundan daha da güvenli hale getirebilirsin
Hiç anlamam ama merak edip araştırdım şimdi, aynı sıkıntıyı yaşayanlar varmış ve kimin şikayet ettiği belli değilmiş. O zaman herkes herkesi şikayet edip hesaplarını kapattırsın. İnsta sapıtmış bence.
Bu bi sosyal mühendislik. Hesap çalma ve sızmada en çok kullanılan yöntem. Eğer inanıp linke tıklarsanız IP adresiniz giriş yaparsanız da hesabınız çalınacaktır büyük ihtimalle (6 Yıldır sosyal medya uzmanlığı yapıyorum)
En İyi Cevap