Orkun Işıtmak, YouTube kanalında 1 günlüğüne anaokulu öğretmeni olduğu bir video paylaştı. Çocukların ağlaması ve yüzlerinin görünmesi sosyal medyada tepkilere neden oldu. Işıtmak'ın "İnşallah ısırılmam tetanos aşımı da yaptırdım" sözleri de tepki çekti.
Tepkilerin odağındakı Orkun Işıtmak ise gerekli izinlerin alındığını ve tepkilerin planlı bir saldırı olduğunu açıkladı ve videoyu Youtube kanalından kaldırdı.
Bu gönderiyi Instagram'da görüntüleyin
Buna kim izin verdi?
Evet bu duruma kim izin verdi bilmiyoruz ama reklamın iyisi kötüsü olmaz sözünden yola çıkarak bu durumun kime fayda getirdiğini görmek mümkün.
Çocuk psikolojisinden anlamayan çocukları bir videonun parçası haline getiren kişinin video içerisinde kullandığı ifadeler ve çocuklara olan davranışı gerçekten düşündürücü.
Öğretmenlik kutsal bir meslektir, insanlar öğretmen olabilmek için uzun yıllar eğitim alıyorlar ve bu konuda stajlar yapıyorlar. Herhangi birisi sırf eğlence olsun veya video çekeyim diye ben bir günlüğüne öğretmen olacağım diyemez. Sonuçtan da anlaşıldığı gibi bırakın öğretmen olmayı bir çocukla doğru iletişim bile kurulamamış.
Videoda "13 tane 3 yaşındaki sıpaya" "İnşaAllah ısırılmam diye düşünüyorum tetanozumu yaptırdım" "Arkadaşlar Squid game oynamıyoruz" "Merhaba Televole" gibi çocukların yaşlarına uygun olmayan şekilde kullanılan ifadeler ayrıca çocukların ağlamalarının paylaşılması gerçekten hoş bir durum değil.
Ayrıca çocukların lavabolarının görüntülenmesi hatta buna izin verilmesi kesinlikle doğru değildir. Okullarda çekim yapmak ve yayınlamak Milli Eğitim Bakanlığı'nın izin verdiği ölçülerde yapılmalıdır.
Netice itibari ile bu örnek umarım daha kötülerinin yaşanmasına sebebiyet vermez. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma başlatmış olması sevindirici ayrıca ailelerin bu konuda hukuken dava açma haklarının doğabileceğini düşünüyorum.
Bu konuya hukuki açıdan katkı sağlayabileceğini düşündüğüm Avukat Kamil EKİNCİ Bi'Bilenimizi görüşe davet ediyorum.
türk toplumu, aptal ahlaktan yoksun, espiri kabılıyeti olmayan, düşünceden mahrum, kendini geliştirmemiş saçma sapan insan kişi dizi flim izlemeyi bıraksın ki. o fenomen bılmem kım dedıklerı ınsanlar aptallıklarını bırakmak zorunda kalsın. biz aptal olursak insanlarımızda aptal olur yeri gelir sizde bende aptal oluruz. izlenecek kendini kişiliği ahlaki durumunu geliştirecek şeyler varken. bunları izleyenlerde kabahat buluyorum inanın yapanda değil. onlar zaten amacı para gütmek karakter düşünce kişiliğinden feragat ettiklerini düşünüyorum. tabı bu herkes her fenomen her kısı ıcın değil.. toplumumuzun en buyuk hatası bunlar