Bilgisayar alacağım diz üstü mü masaüstü mü tavsiye ederseniz ve en çok kullanışlı olan hangileri?
Bilgisayar alacağım. Dizüstü mü alayım, masaüstü mü??

Bu tamamen konfor tercihi ve ekonomik durum ile alakalı bir seçim
konfor siizn için önemli ise, ihtiyacınızı karşılayacak dizüstü bilgisayar paranız var ise ve olası düşme kırılma, boxulms gibi durumlarda tamir veya yenisini alma imkansızın var ise dizüstünü tercih edebilirsiniz.
aralarındaki maddi farklar
aynı özellikteki dizüstü bilgisayar masaüstüne göre daha pahalıdır.
dizüstü bilgisayarın parça ve tamiri masaüstü bilgisayara göre. daha pahalıdır.(örneğin;dizüstü bilgisayarın ekranı dizüstü bilgisayar parasıdır)
yanlış seçim yaparsanız tasarım hataları yüzünden dizüstü bilgisayar çok ısınır ve işlerinizi yapamaz duruma gelirsiniz. bunda yanlış marka, model seçimi olabildiği gibi blraz da ekonomik durumdan kaynaklanır
Masaüstü bana daha mantıklı geliyor zaten hamileyim uzun bir süre için evde olacağım. Dışarıda çalışan biri değilim bu yüzden rahatlık acısından dizüstü tercih et diyenlere pek katılmıyorum. Dediğiniz gibi araştormam sonucu masaüstü PC ler daha uygun. Sizin saydığınız kriterlere de bakacak olursam tasarım için de kullanacağım. Bu yüzden sanırım masaüstü alacağım. Teşekkürler
Tasarım derken? benim aklıma gelen grafik, tasarım alanında en iyi işi çıkarmak ise Apple'ı tercih etmelisiniz. Apple sanıyorum Windows işletim sistemi kullanan pc lerine de çıkardı ama en iyisini istiyorsanız macos sistemi kullanan Apple alın derim
Tamamdır teşekkürler ..
rica ederim
Öncelikle @mantısevenn çok güzel açıklamış avantaj ve dezavantajları.
Evden ticaret satış yapmak için kullanacağını yazmışsın. Öyle çok donanımlı bir bilgisayara, büyük soranlara vs ihtiyacın yok bence. Kullanım rahatlığı açısından dizüstü al, çok daha rahat edersin. Hep evde bile olsan bazen yatarken bazen yemek yerken kullanmak istiyor insan. Dizüstü büyük kolaylık.
Cevap
17Cevap
Kişinin kullanım amacına göre değişir, iki ürününde artıları;
Dizüstü;
+ taşınabilir,
+ daha hafif ve küçük,
+ daha az enerji tüketimi,
+ batarya,
+ kullanım rahatlığı (yatarken, uzanırken kullanabilme)
masaüstü;
+ aynı performans skalasında daha uygun fiyata gelmesi,
+ garanti dolduktan sonra arızalandığında çok daha uygun fiyata tamir edilebilmesi, rahatlıkla parça değiştirilebilmesi,
+ upgrade (yükseltme) yapabilme,
+ yük altındayken daha sessiz ve serin çalışması.
Wlsl olsun aynı yorumu yaptım aklı başında boru daha çıktı sonunda ezbere herkes dizüstü demiş de 😅
Klavyenin azizliği ama bence anlaşıldım😄
Peki masaüstü ne önerirsiniz?
Almak için bana sorarsan 2022 bekle çünkü windows 11 li tpm özellikli pc ler satışa çıkacak yok alıcam dersen de windows 11 kaldıracağından emin ol uzun zamandır piyqsaya uzağım birswy diyemeyeceğim
Oyun oynamayacaksan laptop al. Yok ben deli gibi oyun oynarım diyorsan masaüstü al çünkü laptoplarda ısınma sorunu olur ve bu da oyun performansını etkiler.
Hangi amaçla kullanacaksınız? Bütçeniz ne kadar? Rahatlık açısından kesinlikle dizüstü bilgisayar öneririm
Evden iş yapmak için ticaret satış vs. Çok şey var aklımda aslında seslendirme kamera da önemli? Bütçem 8 bin
Onlar için ekipman almanızı öneririm, kamera ve mikrofonu ayrı olarak alın.
Aklınızda ne yapmak istediğinizi belirlemenizi öneririm ona göre laptop önerebilirim
Teşekkürler
Tabi ki diz üstü bilgisayar derim.. Kullanım kolaylığı açısından her yerde yanında taşıyabilirsin.. Keyifli geceler..
Bence laptop al gamer falan değilsen masaüstünden bıkarsın yanında taşımak kolay olur kafeye götür evde bir odadan diğer odaya götür yani ben olsam laptop alırım
Ya herkes ezbere dizüstü demiş kimse masa üstünün rahatı hiç bir şey de yok isterse 30 yıllık masa üstü olsun her parçası teknolojiye ayak uydurulur güncellenir param çoksa laptop al
Diz üstü al.. masa üstünün yeri ayarlamasi. Taşıması olmaz ki
Ben her ikisini kullandım ama en rahatı notebook
Bu nasıl bir kullanıcı olduğuna göre değişir.
ne amaçla kullanacaksın ona göre değişir
İşletim sistemi, sistem gücü önemli
Ne amaçla kunlanacağın önemli bebeğem 😏
Masa üstü iidir ama öğrenciysen leptop şart
dizüstü
Hangi amaçla alacaksın?
Evden iş yapmak için ticaret satış vs. Çok şey var aklımda aslında seslendirme kamera da önemli?
Öneriniz var mı 11 Kasım indirimlerinde almayı düşünüyorum . Bütçem 8 bin.
Ben de evden iş yapıyorum.
3 farklı bilgisayarım var.
Macbook, oyuncu bilgisayarı ve eski bir bilgisayar.
Benim işimi en iyi gören oyuncu bilgisayar oluyor, yani öyle adlandırıyorlar.
Video hazırlaması olsun diğer işlemler olsun yüksek performans ile hızla hallediyorsun.
Geçen hafta yeni bir tane aldım.
Acer Nitro, Ryzen 5 4600h 8 GB RAM 512 Ssd
Canavar gibi, bunu tavsiye ederim.
Acer ürünleri de oldukça kaliteli uzun süre dayanıklı, teknik destek konusunda da yardımcı oluyorlar bolca.
Bakacağım teşekkür ederim bilgileriniz için :) yüksek performans ile hızlı halletmen güzel Macbook mu , Acer mı?
Tamam çok teşekkür ederim iyi akşamlar dilerim.
Kesinlikle dizüstü al
Genellikle evde olduğum için masa üstü sizce daha iyi olmaz mı?
Evde olsan bile ister masada ister koltukta ister yatakta rahatça kullanırsın
Anladım. Öneriniz var mı
Marka olarak ASUS veya DELL
tamam teşekkürler
diz üstü
Diz üstü bilgisayar.
dizüstü
El üstünde al.
En İyi Cevap