Bu günlerde metaverse çok fazla karşıma çıkıyor. Metaverse sanal gerçeklik gözlüklerini takıp sanal bir dünyaya gireceğimiz bir araç olacak bunu biliyoruz ama son günlerde neden bu kadar çok konuşuluyor? Böyle bir anda çok konuşulan konuların altından hep birşeyler çıkıyor farkında mısınız? Peki sizce Metaverse nedir? Amacı ne?
#metaverse #gündem #kizlarsoruyor
Not: Konuyla alakalı konuşan bir video buldum belki sizde benim gibi merak edersiniz.
#metaverse #gündem #kizlarsoruyor
Not: Konuyla alakalı konuşan bir video buldum belki sizde benim gibi merak edersiniz.
Metaverse nedir?
Metaverse sanal ve arttırılmış gerçekliği 3 boyutlu olarak yaşayacağımız ve hissedeceğimiz bir evren şu an kullandığımız cihazlar ile iki boyutlu etkileşimimiz ve ve bize en yakın telefon ekranı ile gözümüzün arasındaki mesafe yaklaşık 30 ila 65 cm Metaverse ile kullancağımız gözlükleri ile şimdi izlediğimiz videoları ve oyunları daha yakından hatta içindeymişiz gibi izleyeceğiz. Sadece gözlükler değil şu an geliştirme aşamalarının hızlandığı eldivenler ve muhtemelen başka aparatlarla arttırılmış gerçekliği daha fazla hissedeceğiz.
Metaverse ile Blockchain teknolojisinin ilgisi nedir?
Metaverse, VR (Virtual Reality) yani sanal gerçeklik ve AR (Augmented Reality) yani artırılmış gerçeklik projelerinin, blockchain sistemi kullanarak hayata geçirilmiş halidir ve bu evrende edindiğiniz dijital varlıklar blockchain sistemiyle kaydedilir. Bu sayede verilerimiz benzersiz ve daha güvenli hale gelecek Blokchain teknolojisinin hızlıca gelişmesi yeni coinlerin çıkmasına ve finansal bir araca dönüşmesine neden oldu. Şu an Metaverse coinler her gün yeni projeler ile karşımıza çıkıyor. Metaverse evreni yani bir pazar ve fırsatları ile beraber gelecek.
Metaverse gerçekten gelecek mi?
Metaverse ile ilgili çok fazla ve abartılı iddialar var, bu teknoloji şu an kullandığımız teknolojiler gibi insanların daha iyi ve hızlı etkileşim sağlaması adına birçok fırsatları ve faydaları beraberinde getirecek. Örneğin insanlar bu teknoloji ile evden diyetisyenine veya psikoloğuna bağlanabilecek veya öğrenmek istediği bir yabancı dil için kursa gitmek yerine Metaverse evreninden faydalanacak.
Metaverse evrenine dahil olmak için neler yapılabilir?
Metaverse evrenine dahil olmak için bir süre beklemekte yarar var nasıl ki ilk akıllı telefonlar çıktığında içerik ve uygulamalar azdı. Şu an Metaverse aynı durumda zamanla Gözlük ve diğer aparatlar gelişecek ve Metaverse evreni içerisindeki uygulamalar artacak. Muhtemelen Metaverse evreni için markalar oyunlar ve uygulamalar çeşitli etkinlik ve tanıtımlar yapacak sonrasında bunu isteyip istemediğimize veya ihtiyacımız olup olmadığına biz karar vereceğiz...
Metaverse için biraz sabır...