ABD’de çıktığı dağda kaybolan bir kişi arama kurtarma ekiplerinin tekrar tekrar aramasına rağmen telefonlara cevap vermemiş. Ertesi gün kendi kendine geri dönen dağcı, aramalara bilinmeyen numara olduğu için cevap vermediğini söylemiş.
Kendisini arayan kurtarma ekiplerinin telefonunu ‘Yabancı Numara’ diye açmadı. Bilinmeyen numaraları açıyor musun?
Bazı insanlarda takıntı seviyesine gelen bir durum
İnsanlar telefonun icadından uzun bir süre sonra "arayan numarayı göster" özelliğine sahip telefon dijital ekranlarına kavuştu. Sonrasında ise cep telefonları ve akıllı telefonlar hayatımıza girdi.
Arayan numarayı gösteren dijital ekranlar insanların telefon alışkanlıkları üzerinde tıpkı gündelik hayatta yapılan seçimler gibi arama, arama cevaplama, aramayı bekletme, cevapsız çağrılara dönme veya dönmeme, gibi bazı etkiler oluşturdu.
Bununla birlikte artan telefon kullanımları telefon üzerinde ürün ve hizmet satışı yapanların hatta dolandırıcılık yapanların sayısınıda arttırdığı gibi insanlar bugün birçok çağrı merkezi numarasına şüphe ile yaklaşır oldu. Bu şekilde yapılan aramaların birçoğu engellenmekte veya açılmamaktadır.
Bazı insanlarda haberdeki kişi gibi telefonunda kayıtlı olmayan herhangi bir numarayı açmamak gibi ciddi bir hassasiyet içerisine girmiştir. Bu insanların eğer telefon rehberine kayıtlı değilseniz işiniz gerçekten zor.
Habere konu olan kişiyi ise arayan ekipler defalarca aramış fakat açmamış daha fazla ilgi çekmek için böyle bir yolu denemiş olabilir. Muhtemelen kendisini tanıyanlardan arayanlar olmuştur. Kendi kendine dağdan indiğine göre açıkçası kaybolduğu biraz şüpheli.
Olabilir bazı insanlarda obsesif kompülsif, bazılarındaysa paranoya var. Belki bu kişide ikisi de yoktur bilemem. Ama bu konu hakkında yaşadığı bir anısı ve üzerinde bıraktığı bir etkisi vardır mutlaka. Belki de bu yüzden cevap vermemiştir.
Ben olsam kurtarma ekibini aramazdım. Telefonum çekiyorsa ve şarjım varsa müzik açar, sonuna kadar da sesini açardım. Zaten akıp giden müzikle orada geçirdiğim her dakikam keyifli geçerdi.
Bilinmeyen numaralar aradığında da açarım çünkü meraklı biriyim. Kim aradı, neden aradı ya da ne zaman aradı gibi bitmek bilmez bir merakım var. Bazen sırf bunu öğrenebilmek için açıp cevap bekliyorum. Ses duymazsam da kapatırım ₪
Yine bu iyi bizimkiyle karşılaştırınca. Haberin tamamını bilmiyorum ama yakınlarda oldu. Adam ormana gidiyor. Sanırım eve gelmiyor ve eşi korkup polise haber veriyor kayıp olduğu için. İşte jandarma polis arıyorlar ormanda bu adamı. Bizim adam bunları görüp nolduğunu soruyor. Kayıp bir adamı aradıklarını söylüyor. Ben de size katılayım aramak için diyor. Saatlerce arıyorlar. Sonra adamın ismini bağırarak aramaya karar veriyorlar. Bizimki de bu benim ismim yoksa beni mi arıyorsunuz diyor. Kendi kendini arayan insan da ancak bizim ülkeden çıkar heralde.
Rehberimizde Olmayan Numaraya Cevap Verilmez Efendim Doğru Olan Budur ama yok önce rehberimizde olamayan numara kendini hatırlatıcı bir mesaj atar kendisini tanır kaydeder ve ararız ama yok tanımaz ve hatırlamazsak bu mesajlı tacizin daha ileri gitmemesi için numara engellenir mesaj silinir ve iç huzur tesis edilir efenim okuduğunuz için teşşekür ederim saygı ve muhabbetle
Bazılarının öyle bir sorunu var İK olarak çalıştığım dönemde cv bırakırlardı bir kaç gün sonra ararız cevap vermezler özellikle kadınların çoğu açmaz yabancı numara diye, bazılarınında eşi mesaj atar karımı niye arıyorsun sen kimsin diye :)
saçma 911 arayınca bilinmeyen numara diye kapatmışlar mı
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Valla ben o kadar yalnızım ki biri beni arasında konişim diye bekliyorum. Bilmediğim numarada olsa açar saatlerce konuşurum. Maksat sohbet olsun. O derece yalnızım
Bundan önce defalarca intihar etmeyi düşündüm sonra bi kızla tanıştım eskiden sorsan yaşama sebebim o derdim hatta çoğunada dedim ama artık o bıraktı gitti ondan sonra intiharı düşünmedim denedim direk denedim ama olmadı ölemedik şimdi yaşama sebebim yok ama intihar günah o yüzden amacım polis asker vs olup şehit olmak istiyorum ALLAH ın izniyle Yunus polis olup ardından da vatanım için canımı vericem şehit düşücem en güzel şekilde ölücem
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Sorular > Kendisini arayan kurtarma ekiplerinin telefonunu ‘Yabancı Numara’ diye açmadı. Bilinmeyen numaraları açıyor musun?
Bazı insanlarda takıntı seviyesine gelen bir durum
İnsanlar telefonun icadından uzun bir süre sonra "arayan numarayı göster" özelliğine sahip telefon dijital ekranlarına kavuştu. Sonrasında ise cep telefonları ve akıllı telefonlar hayatımıza girdi.
Arayan numarayı gösteren dijital ekranlar insanların telefon alışkanlıkları üzerinde tıpkı gündelik hayatta yapılan seçimler gibi arama, arama cevaplama, aramayı bekletme, cevapsız çağrılara dönme veya dönmeme, gibi bazı etkiler oluşturdu.
Bununla birlikte artan telefon kullanımları telefon üzerinde ürün ve hizmet satışı yapanların hatta dolandırıcılık yapanların sayısınıda arttırdığı gibi insanlar bugün birçok çağrı merkezi numarasına şüphe ile yaklaşır oldu. Bu şekilde yapılan aramaların birçoğu engellenmekte veya açılmamaktadır.
Bazı insanlarda haberdeki kişi gibi telefonunda kayıtlı olmayan herhangi bir numarayı açmamak gibi ciddi bir hassasiyet içerisine girmiştir. Bu insanların eğer telefon rehberine kayıtlı değilseniz işiniz gerçekten zor.
Habere konu olan kişiyi ise arayan ekipler defalarca aramış fakat açmamış daha fazla ilgi çekmek için böyle bir yolu denemiş olabilir. Muhtemelen kendisini tanıyanlardan arayanlar olmuştur. Kendi kendine dağdan indiğine göre açıkçası kaybolduğu biraz şüpheli.