Israfçı bir milletiz herkesin cebinde 4-5 binlik telefon var kimsede vestel göremiyorum ben vesteller 1500₺ hemde çift kameralı yani nedir bu vurdumduymazlık?
İnternet & Teknoloji konusunda 548 cevap paylaştı.
Ben işlevine ve kullanma amacıma göre bakarım. Sony Xperia Z5 telefonuna sahibim. Telefonu alalı 2-3 yıl oluyor bu telefonu aldığımda 1.500 veya 1.800 tl civarıydı... Telefonun özelliklerine bakacak olursak o zamanda 23 megapixel kamera yoktu denilebilir. Varsa Türkiye de bulamadım :D neyse öncelikle hem fotoğraf makinesi işlevi hemde telefon işlevi görsün diye kamerası güzel bir telefon şarttı... Telefonun 3 gb ramı var o zaman 4 gb ram geçmiyordu 3 gb belki sondu :D Telefonum su geçirmesin istiyordum ve şu an ki piyasada bile bu telefondaki su geçirmezlik özelliği çok az var. 30 dk bir suyun içinde durabiliyor özelliği var fakat belli bir derinliğe kadar... Aynı şekilde tozda geçirmiyor. 32 gb dahili hafızası var yeni uygulamalar geldikçe sistem güncellendikçe bu depoyu dolduracak ve 5 sene garanti kullanabilecektim hala kullanıyorum. Harici 128 gb hafıza kartı var aktif olarak kullanıyorum. 2 Hat kullanırım belki diye dual aldım 1 hat yetiyor... Az da oyun oynamasını istiyordum ve oynatıyor... Yani bu biraz israf sayılmaz... Ürünün hakkı olan maddiyat değerini karşılamak sayılır... Günümüz telefonların özelliklerinde su geçirmeme gibi bir özellik olmadığı için şimdi bozulursa ne alacağım hakkında kara kara düşünüyorum...
Sen çok akıllısın :D telefon hijyenik olsun diye yıkamayı seviyorum. Şimdi dersin ıslak mendil peçete falan fistan. Bir tek bu özelliğine dikkat etmişsen ne diyeyim. Fazla gerekçe saydım saymadıklarımda vardır...
İnternet & Teknoloji konusunda 707 cevap paylaştı.
Şimdi ucuz etten yapılan yemek mındar olur 1500 tl telefon almak demek parayı çöpe atmak demektir benim için çünkü android telefonlarda orta ve daha üst segment almak lazım bir kere ağzım yandı böyle bir telefon aldım 1 ay kullanamadan sattım 300 tl zarar ettim durduk yere UCUZ MAL ALACAK KADAR ZENGİN DEĞİLİM
İnternet & Teknoloji konusunda 1,5b cevap paylaştı.
Ben burada çoğu kişide hep 1.500 ile 3.500 arası telefonlar görüyorum. Bizim millette bir de hava atması modası var. Gider alır bankaya borçlanır. Bu kulaklar neler duydu :D
Aşağı yukarı çoğu aynı işi görüyor ve aralarında sadece milisaniyeler var işlemci hızları vs. olarak. Kimi için statü göstergesi, kimi hava atama peşinde, kimi üstünlük kuracağını sanıyor, kimi ucuz kullanınca kendini aşağılanmış hissediyor vs. Sadece %5'lik bir oran var amacı doğrultusunda gereklilik olduğu için kullanan
kardeş bu telefonlar yurt dısında pahalı degıl almanya da 1100 euro abd de 1000 dolar nasıl ınsanlarsınız sız ya bu soyledıklerınıze daha memleketten dısarı cıkamamıs cahıller ınanır anladın mı hadı dolar kuru ıle carpsak 1000 dolar 9500 tl olsa dahı arkadas bu telefon ulkede 23 bın tl ye satılıyor 13 bın 500 tl ver gı mı olur BUNU SORGULAMAN GEREKIRKEN HALKA LAF AT
İnternet & Teknoloji konusunda 2,4b cevap paylaştı.
Vestel cep telefonunda kendisini kanıtlamış bir dünya markası değil. Ayrıca ülkeye zarar veren akp hükümetinin sıkı bir yandaşı. Zaten fiyatı da o yüzden ucuz. İyi malı kimse ucuza satmaz.
Sermayenin dini ve milliyeti olmaz... Senin deaha bunları öğrenmen için epeyce bi büyümen gerekiyor anlaşılan. Keseme hangi ürün uyarsa yerliymiş, yabancıymış demeden onu alırım. Bugünkü dünya koşullarında zaten doğru olanı da budur.
Sabancı olayını bilemem ama koskoca Toyotayı alabilecek bir sermayeye sahip olduklarını sanmıyorum onların. Togg a gelince bu bir halka hizmet yatırımı değil ki neyini övüyorsun bunun. Asgari ücretli bir çalışanın bile satın alabileceği bir kaliteli araç üretip satsın o zaman ben de alkışlarım senin reisi. Togg dediğin araç lüks segmente hitap ediyor.. Zaten de alıcısı belli. Hep akp kadroları, yandaş iş insanları.. vs olacak. Maksat vitrin olsun hesabı. Zaten bizim ihtiyacımız olan şey bir yerli araç üretmek değil, hırsızlık ve ahlaksızlığı , yalanı, talanı bitirmek olmalı. Zaten bu olursa onun üzerine bütün güzel şeyler çok hızlı bir şekilde inşa edilir, dünya da bizi lafta değil, gerçekten kıskanıp örnek alı.
İnternet & Teknoloji konusunda 2,3b cevap paylaştı.
Benim kuzen Almanya da çalışmıyor. Ama Türkiye ye tatiline de gelir arabası da var telefonu da pahalı. Halkına her şeyi çok gören başka bir millet var mı acaba?
Sen ne kullanıyorsun. 3310 mu? Şu sosyal medyada ki amca gibi çıkar telefonunu göreyim muhabbetleri yaptırma bize. Hem soruyorsun hemde kendi soruna yaptığın görüşlere muhalefet oluyorsun. Ülkece bataktayız. Kendi iktidarımız bizi dolandırıyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Senin derdin ne Madam? iPhone kullaniyorsun madem sende israfı seviyorsun dediğine göre hayır madem 1500 luk telefon var al ondan kullan değil mi aaa sen iPhone aldığına göre bir hikmeti olmalı dimi herkesin de o hikmetten faydalanma hakkı var ondan.
Bak ben öğrenciyim ailem asgari ücretle çalışıyor online ders gördüğüm için telefona ihtiyaç duyuyorum annemle babam tuşlu kullaniyorlar bilgisayarim yok şimdi biri de çıkıp demesin bana elinde neden böyle telefon var diye bunu da çok görmeyin ya
Aga sen anlamiyon mu derslere katilmak sınıf arkadaşlarimla haberleşmek için şart sen ve bi kaç çanak yalaciyici böyle sorular sorunca sadece alçaliyorsunuz
Telefon pahalı zaten? Ve herkesin istediği özellikler birbirinden farklı. Kimisinin mesleğine kimisinin zevkine göre değişiyor. Paraya kıyıp bir telefon alacaksan en iyisinden almak istiyorsun haliyle.
Beş binlik telefon alma diye sorduğunda o kadar vergi hesabını soracağın kişilere de sorsan. Madem kul hakkından bahsediyorsun. Ben vergisini verdiğime inanıyorum. Bin beş yüz TL olan telefon beş altı bine satılırsa normal mi sence. Bunun hesabını da sor çok biliyorsan kardeşim.