Apple ürünleri başta olmak üzere kullandığımız tüm cihazlar ve hayatımızdaki birçok şey maalesef USD kuruna endeksli olarak artıyor veya azalıyor.
Şöyle düşünün bundan yıllar önce USD kuru 1.5 TL seviyesinde idi şu an ise bir AirPods fiyatı Amerika'da 179 USD Eğer USD kuru 1.5 TL olarak kalsaydı 268,5 TL yapacaktı. Üzerine eklenecek KDV ve vergilerle 350 TL'yi geçmeyecekti.
Bugün geldiğimiz noktada USD kurunun önlenemez yükselişi insanların gelirlerinin artmaması bu ikilemi yaratıyor. Bir dönem önceye kadar insanların rahatça satın alabildiği ürünlerin artık fiyatlarına yaklaşılmıyor.
İçinde bulunduğumuz ekonomik problemler düzelinceye kadar sanırım insanların tepkileri bu yönde olacaktır. Gelir - Gider dengesini bozan USD kurundaki artışlar durmadığı veya gelirler artmadığı sürece bize bu ve bunun gibi birçok şey pahalı gelecektir.
Günümüzde alım gücündeki fark daha fazla olsa da, eskiden de bu fark hep vardı diye düşünüyorum. Baktığımız zaman şu an asgari ücret 2900 civarlarında, dolar en son 2011 yıllarında 1.5 TL fiyatlarında iken asgari ücret 650 TL civarlarındaymış. Yani yine ülkenin bir çoğu için ulaşılması güç bir ürünlerden biri olacakmış.
Bir cep telefonuna bu kadar para verene kadar fakir fukara maddi durumu iyi olmayan bir insana ev alışverişi yaparak Allah'ın rızasını ve hayır duasını almayı tercih ederim. Bunun yanında bu kadar para vererek telefon almak yerine dediğim gibi hem yardım yapmak hem de bilgisayar almak daha fazla işimi görür ayrıca iPhone kullanmıyorum.
Veriyorum Ve birtane yetmiyor genelde çünkü çoğunlukla kullandığınızda Şarjı bitiyor o yüzden aldımı 2 Adet alıyorum. Toplamda şu an 3 Adet var kulandığım biride Bose.
Ama Nakit güçü yoksa almanızı Tavsiye etmem Krediyle Taksitle almanızı doğru bulmuyorum. Doğru zamanda Akılı Harcama
Kulaklık için 2 bin az daha profesyonel kulaklıklarda fiyatlar 5 hanelere çıkıyor. Şahsen ben profesyonel müzikle uğraşan ilgilenen biri olmadığım için ben bu paraları vermem. Gereksiz bir harcama gibi gelir bana
Eğer işiniz gereği yoğun telefon görüşmedi yapıyorsanız, kazancınızı bu kanalla elde ediyorsanız alınabilir.
Özellikle bu pandemi günlerinde bir çok meslek grubu çok çok önemli toplantılarını bile artık online olarak interaktif şekilde yapıyor. Kalitesiz kulaklık dizi mahcup edebilir.
Son günlerde özellikle dolar kurundaki aşırı yükselme, bu tür teknolojik ürün ihtiyaçlarını tercih ederken, eğer çok önemli işler için kullanılmıyorsa, orijinal üründen uzaklaşarak çakma muadil ürünleri cazip hale getirdi.
Teknolojisiz olmuyor, artık herkes bütçesine ve kullanım smacına göre karar verecek. 😎
Kulaklığın verdiği SES önemlidir, Amerikalı apple olması değil. Birileri bu ülkede genç nesile AMERİKAN KAPİTALİZMİNİ iyice alıştırdı. Amerikaya bu kadar bağımlı olmak kötü bir alışkanlık. Apple ses konusunda bir lider değil ____ BOSE , JBL , JVC , HarmanKardon , Denon , Blaupunkt , Kenwood , Onkyo , Pioneer , Tannoy , Yamaha , Technics ____ vs vs.. gibi "DEV" markalar varken dert ettiğin şey apple'ın kulaklığı mı :-) 2. el bile olsa bu yukarıdaki DEV markaların bir muzik sistemini ya da kulaklığını alsan yıllarca kullanırsın. Paranızı Amerikaya kaptırmaya bukadar meraklı olmayın. Ayrıca kulaklığın illaa kablosuz olması gerekmiyor ! bukadar lüks yaşamayın. İnsanımız kendisini , Amerikan kapitalizmini ayakata tutan ünlü markaları besleyip büyütmek zorunda hissetmemeli. İlgilendiği konuları araştırmayan etrafa bakmayan sadece önüne konulanla ilgilenenler IQsü yetersiz saflar enayilerdir.
İnternet & Teknoloji konusunda 339 cevap paylaştı.
Asla vermem benim için gereksiz bir harcama olur. Şu anda dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik zorluklarda aile içindeki her bireyin ayağını yorganına göre uzatması gerekiyor. Tabi çok paranız vardır, ya da iyi kazanıyorsunuzdur onlara sözüm yok!
Jbl in 400 tl lik veya sony nin 1500 tl lik bluetooth kulaklıklarını tercih ederim. şu an param olmadığı için lenovo nun 120 tl lik bir kulaklığını kullanıyorum (kablosuz) gayet memnunum ama kulaklık benim için olmazsa olmaz param olsa ismi olanı değil kaliteli olanı alırım. Apple isimden satış sunuyor bence müzik sektöründe en iyisi sony ya da marshal
Bunu alacak olanlar henüz Sony WF-1000XM4 ile tanışmamışlar çünkü.
Ödüllü aktif gürültü engelleyici ve ses kalitesini dinleyenler buna dönüp bakmazlar. Ha tabi ısırılmış elma ile kendi karakterini ölçme manyaklığı hariç.
Ben vermem, veremem de, birincisi kulaklık takmak başımı ağrıtıyor ikincisi bütçem uygun değil, olsa da vermezdim hayatımın her hangi bir döneminde bir şeyim marka olsun, pahalı olsun diye düşündüğüm olmadı...
Sevgilim doğum günüm için Bluetooth kulaklık aldı bana onun değeri hiç bi şekilde ölçülemez ve maddi değeri çok yüksek bişey bile vereceklerini bilsem onu gene de vermem kimseye 🤗
Apple ürünlerini pek sevmiyorum. Mesleğim gereği bir tek ipad kullanmaktayım. Onda da sırf kağıt çıktısı kullanıp israf etmemek için. Aksi taktirde ipad kullanmazdım.
Sürekli kulaklık ile zaman geçiriyorsam veririm. Ama buna değil. Ses üzerinde uzmanlığını kanıtlamış Alman markaları var. Giderim onlardan alırım. Örn, Sennheiser
Türkiye şartların da değmez o parayı vermeyi yurt dışında yaşıyor olsaydım kolaylıkla alabilirdim ama dediğim gibi tr serverinde sadece zorunlu şeylere para veriyoruz kulaklık max 50 ₺ yeter 😂😂
Evet en son 1.600 tl vermiştim içime otursada memnunum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bu ne yahu telefonsuz bir ise yaramayan kulaklık için neden o kadar para vereyim. Hayır akıllı saat gibi bir şey olsa hat falan takılır neyse de bu ne yahu
USD Kuru bu kadar yüksek olmasaydı alınabilirdi!
Günümüzde alım gücündeki fark daha fazla olsa da, eskiden de bu fark hep vardı diye düşünüyorum. Baktığımız zaman şu an asgari ücret 2900 civarlarında, dolar en son 2011 yıllarında 1.5 TL fiyatlarında iken asgari ücret 650 TL civarlarındaymış. Yani yine ülkenin bir çoğu için ulaşılması güç bir ürünlerden biri olacakmış.