Siparişi verirken ev adresimi ve numaramı verdim. En sonununda tekrar numara istedi site bir tek numaran eksik yazdı. Sonra numaramı tekrar girdim. Doğrulamamı istedi. Telefona gelen mesaj şu. dogrulama kodu, 08.10.2021 23:42 tarihindeki adres guncelleme isleminiz icin gonderilmistir.
Ben adres güncelleme talebinde bulunmadım
Arkadaşlar alışveriş konusunda tecrübesi olanlar yardım edebilir mi
Alacağım ürün wifi ilgili bir parça. Fiyat normalde 500 olması lazım fakat bunun fiyatı 240. Yani bu ürün çok ucuz. Biraz şüpheliydim. acaba dolandırılacak mıyım. Ben gelen kodu girmedim fakat bu adam ürünü göndermeyecek adres değişikliği yaptın diyecek. Biz ürünü başka adrese gönderdik diyecek. Geri alma şansım var mı bilmiyorum
Güncellemeler
+1 yıl
Site hepsiburada. comHiç güvenmiyorum fakat bayağı ucuz alacağım cihaz. Belkide kazıklıyorlar
Internet üzerinden alışveriş konusunda bilgisi olan bakılabilir mi?
Evet. Sizde hiç böyle bir şey oldu mu Adresi zaten yazmışım. Bana mesaj atıyor adres değişikliği için. Öyle bir talepte bulunmadım. Ürünü göndermeyecekler
Hepsiburada güvenilir site öyle bir şey yapmaz. Sen siparişi verirken adresini kontrol et. Sipariş bilgilerinin fotoğrafını çek. Onlar sana e posta da gönderiyor zaten. Mağaza verdiğin siparişi kabul kabul ettikten sonra zaten istesende adresini değiştiremezsin. Eğer mağazan siparişi kabul etmeden adresinde bir değişiklik yapılırsa siparişi iptal edersin konu kapanır
Mağaza hepsiburada fakat ürünü gönderecek olan başka biri. Sitede hepsiburada satıcı olarak bir sürü ürün koymuş fakat benim alacağım ürünü o sitedeki başka mağaza gönderecek
Biliyorum ama sipariş düzenleme, faturalandırma hepsiburadaya ait. Yani satın aldığın mağaza geçipte senin adresinde bir değişiklik yapamaz. Öyle bir yetkisi yok. Mağazanın yapacağı tek dolandırıcılık yanlış ürün göndermek olur. Onuda iade edebilirsin zaten. Yanlış adrese gönderemez. Sen siparişi onaylamadığın sürece para bankada duruyor mağazaya gönderilmiyor. Adam niye yanlış adrese kargo gönderipte yok yere kendine kargo ücretini kitlesin
Kargo ücreti yokki. 50 TL ve üstü ücretsiz kargo yazmışlar. Açıklama kısmında eğer alıcı evde yoksa satıcı üründen sorumlu değil yazmışlar. Satıcı sadece ürünü bana getirene kadar sorumluymuş. Hepsiburada benden niye kod istedi onu anlamadım Adresi önceden yazmıştım ve hem fatura hemde alıcının adresi olarak kaydetmiştim. Şimdi de adres değişikliği diyor. Ayrıca eğer ürün elime geçmezse hepsiburadaya nasıl iaede ederim bilmiyorum. Wnt. com diye bir site var. Oradan mı başka bir model sipariş etsem
Hocam sen daha önce hiç sipariş vermedin herhalde baya bi uzaksın olaya. Kargo ücreti yok "gönderici ödemeli" demektir. Yani kargoyu sana gönderen kişi ödüyor sen ödemiyorsun. Sonuçta bir kargo ücreti var yani. Neyse onu geçelim adres değişikliği için telefonuma kod geldi diyorsun. Eğer adamlar öyle bir çakallık yapmaya kalktıysa zaten yine sıkıntı yok bak kod senin telefonuna gelmiş. Adamlar o kodu bilmeden senin adresini nasıl değiştirsin. Hepsiburada o kodu girmeden değişiklik kabul etmez. Onun dışında kargo şirketi sana kargo takip numarası göndermek zorundadır. Siparişin kargoya verildikten bir kaç saat sonra telefonuna bir kod gelecek. Sen o kodla siparişin nerde olduğunu kontrol edebiliyorsun. Zaten orada senin adresinde yazar. Adam eğer adresini yanlış yazdıysa hepsiburadaya mesaj atar şikayet edersin. Ha sen şöyle olacak böyle olacak diye paronaya bağlayacaksan o zaman adam kargoya vermeden iptal et siparişini direk iade etsinler paranı.
Zaten ürünü almadım henüz. Siparişi verirsem eğer ürünü alana kadar bir sorun çıkarsa atacağım adımlar konusunda yardım eder misiniz. Mesela hepsiburada epostalara cevap verir mi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Dolandırıcılar olabilir
Evet. Sizde hiç böyle bir şey oldu mu
Adresi zaten yazmışım. Bana mesaj atıyor adres değişikliği için. Öyle bir talepte bulunmadım. Ürünü göndermeyecekler
Hangi siteden aldın?
Almadım henüz hepsiburada. com
Şiparişi onaylamadım henüz. Kod girmemi istiyor.
Hepsiburada güvenilir site öyle bir şey yapmaz. Sen siparişi verirken adresini kontrol et. Sipariş bilgilerinin fotoğrafını çek. Onlar sana e posta da gönderiyor zaten. Mağaza verdiğin siparişi kabul kabul ettikten sonra zaten istesende adresini değiştiremezsin. Eğer mağazan siparişi kabul etmeden adresinde bir değişiklik yapılırsa siparişi iptal edersin konu kapanır
Mağaza hepsiburada fakat ürünü gönderecek olan başka biri. Sitede hepsiburada satıcı olarak bir sürü ürün koymuş fakat benim alacağım ürünü o sitedeki başka mağaza gönderecek
Biliyorum ama sipariş düzenleme, faturalandırma hepsiburadaya ait. Yani satın aldığın mağaza geçipte senin adresinde bir değişiklik yapamaz. Öyle bir yetkisi yok. Mağazanın yapacağı tek dolandırıcılık yanlış ürün göndermek olur. Onuda iade edebilirsin zaten. Yanlış adrese gönderemez. Sen siparişi onaylamadığın sürece para bankada duruyor mağazaya gönderilmiyor. Adam niye yanlış adrese kargo gönderipte yok yere kendine kargo ücretini kitlesin
Kargo ücreti yokki. 50 TL ve üstü ücretsiz kargo yazmışlar.
Açıklama kısmında eğer alıcı evde yoksa satıcı üründen sorumlu değil yazmışlar. Satıcı sadece ürünü bana getirene kadar sorumluymuş.
Hepsiburada benden niye kod istedi onu anlamadım
Adresi önceden yazmıştım ve hem fatura hemde alıcının adresi olarak kaydetmiştim. Şimdi de adres değişikliği diyor. Ayrıca eğer ürün elime geçmezse hepsiburadaya nasıl iaede ederim bilmiyorum.
Wnt. com diye bir site var. Oradan mı başka bir model sipariş etsem
Hocam sen daha önce hiç sipariş vermedin herhalde baya bi uzaksın olaya. Kargo ücreti yok "gönderici ödemeli" demektir. Yani kargoyu sana gönderen kişi ödüyor sen ödemiyorsun. Sonuçta bir kargo ücreti var yani. Neyse onu geçelim adres değişikliği için telefonuma kod geldi diyorsun. Eğer adamlar öyle bir çakallık yapmaya kalktıysa zaten yine sıkıntı yok bak kod senin telefonuna gelmiş. Adamlar o kodu bilmeden senin adresini nasıl değiştirsin. Hepsiburada o kodu girmeden değişiklik kabul etmez. Onun dışında kargo şirketi sana kargo takip numarası göndermek zorundadır. Siparişin kargoya verildikten bir kaç saat sonra telefonuna bir kod gelecek. Sen o kodla siparişin nerde olduğunu kontrol edebiliyorsun. Zaten orada senin adresinde yazar. Adam eğer adresini yanlış yazdıysa hepsiburadaya mesaj atar şikayet edersin. Ha sen şöyle olacak böyle olacak diye paronaya bağlayacaksan o zaman adam kargoya vermeden iptal et siparişini direk iade etsinler paranı.
Zaten ürünü almadım henüz. Siparişi verirsem eğer ürünü alana kadar bir sorun çıkarsa atacağım adımlar konusunda yardım eder misiniz. Mesela hepsiburada epostalara cevap verir mi
Sen boş ver nereye güveniyorsan ordan al