Cem Yılmaz, dijital ortamda yaptığı çizimleri Blockchain teknolojisi ile imzalayarak satışa sunmuş. 3 farklı NFT'ye 5 Ethereum'a varan teklifler gelmiş bile. Satışa sunulan NFT'lerin kopyalarıNFT, dijital bir varlığın benzersiz olduğunu ve bu nedenle birbirinin yerine geçemeyeceğini onaylayan, blok zinciri adı verilen bir dijital defterde depolanan veri birimidir.
NFT yani Non Fungible olarak isimlendirilen teknoloji ses çizim video gibi dijital ürünleri kripto zincirinde alınıp satılabilen bir finansal enstrümana dönüştürüyor.
NFT ile yayınlanan ve satılan eserler eser sahibi tarafından imzalandığı için başka bir kopyası olmayan tek bir ürün oluyor. Ürün aynı sanat eserleri gibi sonrasında alınıp satılabiliyor.
Genellikle NFT'ler, Ethereum tarafından hazırlanmış ve ERC-727C token standartlarına göre üretilmektedir. Kullanıcılar alıp sattıkları NFT'ler için aynı kripto pazarında kullandıkları cüzdan gibi bir cüzdana sahip olmaları yeterli olacaktır.
NFT'ler 2021 yılının parlayan yıldızı haline geldi. Sanatçılar ve içerik üreticiler ürünlerini tanıtmak ve satışını yapmak adına yeni bir imkanla tanıştılar.
Kısa zaman içerisinde NFT pazar yerleri kuruldu ve milyarlarca dolarlık bir pazar haline geldi.
Eğer bir sanatçı ve içerik üreticisi iseniz şu pazar yerlerinden birisinde şansınızı deneyebilirsiniz.
"OpenSea" NFT pazar lideridir. Sonra ise Axie Pazar Yeri, SuperRare, CryptoPunks gibi 10'dan fazla pazar yeri bulunmaktadır.
Tabi son zamanlarda NFT işlermler çok ilgi görüyor. Reel dünyada telefonumuzda dahi yer tutmasın diye sileceğimiz şeyler acaip uçuk fiyatlara satılıyor, alınıyor. Tabi bu trend şu anda, kaymağını yemeğe çalışıyor herkes ancak abidik gubidik resimler birilerinde patlayacak ve gerçekten değeri olan sanat eserleri kalacak sadece. Şahsen saklamak, koleksiyonuma katmak için böyle basit şeylere para vermem ancak para kazanmak için al sat yapabilirim.
Galatasaray da bu işe girdi ama bana aşırı saçma geliyor ya. Tamamen Instagram ve tiktok hastaları için bir olay bence. Çünkü farklı olma çabası ve "bundan sadece bende var" veya "sınırlı sayıda ve bende de var" gibi saçma bir mevzuyu gerektiriyor. Gösteriş seven insanlar için mantıkla oluşturulmuş bir değerdir NFT
NFT olayı iğrenç. İnternet gibi kıtlığın olmasının mümkün olmadığı, özel mülk olmayan ve merkezî olmayan bir yerde bile böyle bir şey çıkarttılar. Hiç kaçış yok bunlardan valla
Ünlü olan NFT ayağına parayı götürüyor. Biz NFT diye çizim satsak kimse almaz
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bunu duymuştum. Boş elinizde patlayacak. Kripto para gibi... Çiftlik bank tombişi gibi yapacaklar kendinizi yormayın. Hiçbir zaman kazanan olamazsınız.
İnternet & Teknoloji konusunda 3,7b cevap paylaştı.
sen ben çizsek 5 kuruş etmez ama onlar yapınca gideri yüksek olur. Adam işi biliyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sıradan birisiysen NFT hiçbir şey demek Ama cem yılmaz gibi ünlü birisiysen çöp adam çiz sat binlerce dolara nft denen saçmalık bir gün çok fena patlayacak insanların elinde
cok alaka cem yilmaz pedofil tabi türk milleti normal karsiladigi icin farketmiyor serenay sarkiysyls sevgili oldu kac yas fakri vardi pedofil oldugunu gösteriri simdi uza
Non-fungible token (NFT)
hocam benim cizimlere olan yatkınlıgım var burada degerlendirsem ilgi görür mü sizce?
Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Başarılar diliyorum
tesekkurler
Hocam NFT yapıp satmaya çalışmak mı karlı yoksa al-sat yapmak mı karlı?