Günümüzde artık herkes interneti aktif bir şekilde kullanıyor ve zamanını harcıyor. Peki gelecekte bir şekilde internet ile bağlarımızın tamamen kopması gerekirse buna ne kadar hazırsınız? Uyum sağlayabileceğinizi düşünüyor musunuz?
İnternet olmayan bir dünyaya uyum sağlayabileceğinizi düşünüyor musunuz?
İnternet hayatımız bir parçası oldu. Sanki var olduğumuzdan beri bizimle maalesef internetsiz bir saat bile dayanamıyoruz. hayatımızın hemen her yerinde kullanıyoruz. internetin Bazen olumsuz yönlerini düşünüyoruz internet olmasa insanlar birbirleriyle sohbet eder. Eski günlerdeki gibi yan yana sıcak bir ortamda birbirlerini dinler güzel vakit geçirirlerdi. çocuklar akranlarıyla oyun oynar çocukluğunu yaşardı. Diyoruz bazen de günlük hayatımızı kolaylaştırdığını mesafeleri aştığını söylüyoruz. Ne kadar olumlu olumsuz yönleri olsa da alıştık artık internetsiz bir yaşam uyum sağlamayacağımızı düşünüyorum.
İnternet ilk çıktığı zaman acaba ileride bunun ne gibi olumlu veya olumsuz şeylere sebep olabileceklerini düşündüler mi merak ediyorum. Bir yandan kapitalist sistemde daha çok kitleye erişebilmek için her yol mübahtır diyen insanlar öbür taraftan gerçekten kaliteli, değerli bilgilere erişebilme şansı.
Yani sosyal medyaları düşünürsek aslında hepimiz damgalanıyoruz doğru. Bu en çok şirketlerin işine geldi. Gelecekte şirketlerin otorite sahibi olduğu bir dünya görebiliriz bence.
Kesinlikle hemde çokda güzel olur :) örneğin sevdiğim bir müziği bir MP3 de dinlemek veya saatlerce kral Tv'de çıkmasını beklemek o heyecanı özledim mesela
Eskiden internetin ilk zamanlarında bile bir şeye kolayca ulaşamıyorduk o bile ayrı bir keyifti tabii. Şimdi 2 saniyede ulaşabildiğimiz şeylerin değeri giderek düşer oldu.
Birazda kolaya alıştıktan sonra yaşanacak zorluğa uyum sağlamak kolay değil bence ama doğru yani eninde sonunda uyum sağlayanlar zaten hayatta kalacak , hayatın temel prensibi böyle işliyor. Mutluluk veya mutsuzluk ile ilgili emin değilim açıkçası insanın psikolojisine göre her iki türlüde tetiklenebilir bence. Kimisi için internetin olmaması aşırı sosyallik sağlayıp mutlu olabileceği gibi kimisi için belki de ekmek kapısı kapanacak.