Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın önümüzdeki hafta meclise göndereceği söylenen Vergi Reformu Paketi'ne göre; YouTuber’lar başta olmak üzere sanal ortamda para kazanan herkesten yüzde 15 vergi kesilecek.
YouTuber’lara yüzde 15 vergi geliyor. Karar hakkında ne düşünüyorsun?
İnternet & Teknoloji konusunda 491 cevap paylaştı.
Dışarıdan baktığınızda youtuberlık “bi video atıp para kazanıyorlar” gibi basit görünebiliyor ama öyle değil. Ben 2 dk’lık video için 4-5 saatimi 6-7 saatimi harcadığımı hatırlıyorum. Dikkatinizi çekerim.
Vergi konusunda ise, tabi ki kazandığı oran kadar vergi verecektir. Sonuç olarak artık youtuberların kendi banka hesapları olacak artık ve onun üzerinden vergi vermek zorunda kalacaklar.
Ama yine de youtuberlar tanınmış kişi olacaklar ve sadece videodan kazanmayacaklar, teklifler alacaklar, özel iş yapacaklar. Bunlar vergi dışı güzel kazançlar. Kullanmasını bilene YouTube çok güzel bir para kazanma mecrası.
Topluma faydalı içerik üretenlere teşekkür maiyetinde vergiden muafiyet gelsin. Bir çok youtuber topluma bir gram faydası olmayan şeyler yapıyorlar.
Benim yeğenim küçükken arkolog olucam derdi enes baturu keşfettiğinde youtuber olucam demeye başladı. Neyse ki abimle yengem telefona engel koyduda çocuk kendine geldi okulunun en başarılı öğrencisi şu anda.
İnternet & Teknoloji konusunda 1,5b cevap paylaştı.
Tanındık ve abonesi çok olan bir youtuber olunca hemen altlarına mercedes çekiyorlar ben daha düşüğünü görmedim. Bu yüzden tabi ki doğru bir karar. Bizim belki de hayatımız boyunca maaşlı işte çalışıp alamayacağımız arabaları birkaç sene de eğlenerek vs. video çekerek almaları beni rahatsız ediyor açıkcası. Bu yüzden vergi gelmeli.
İnternet & Teknoloji konusunda 2,1b cevap paylaştı.
Bu zamana kadar kesilmemesi hataydı zaten. Asgari ücretle çalışan milyonlarca insandan vergi kesiliyordu. Bunlar ise Dünyaları kazanıp, kazançları vergilendirilmiyordu.
Belli bir miktar kazançtan sonra alınmalı bence. Zaten ne kazanıyorlar ki? 200-300 lira'nın ne vergisini verecekler? Youtuber'lar zaten çoğunlukla genç öğrenciler, devlet olarak bu da size kalsın, okul harçlığınız olsun çocuklar denmeliyken...
Fotoğraftaki boş beleşlerden %15 değil daha fazla alınsın işe yarar adamlardan alınmasın Tayyipçiğime para lazım ondan öyle bunlara göz dikti ülkeyi düzelteyim değil de ne kadar daha çok çarparım çırparım onun hesabını yapıyor hırsız
Alsınlar tabiki, hatta daha fazla alsınlar. Asgari ücretle çalışıp ev geçindiren insanlara hayat çok güzel bakın bakın diyen tüm youtuberlardan alsınlar. Acımıyorum açıkçası
Gelir vergisi %35uygulansın asgari ücretle çalışandan vergi almasınlar kolay yoldan para kazananlardan %15 değil %35 gelir vergisi uygulansın adalet sağlansın 🙂
Birde tktokta meme sallayan gece 12 den sonra canlı yayın teyzelere de yasak gelse iyi olacak 😂
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
3-5 tane istisna var diye youtuberlara acıyacak değilim. canım canım videolar çekip çocukları boş işlerle uğraştırıp parayı götürüyorlar. Adamlar sizin çocuğunuzun hayatını karartarak para kazanıyorlar sizde onlara acıyorsunuz
Çok iyi oldu çoluk çocuk okulu bırakıp bu işlere girmişti
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Güzel bir karar. Esnaf kira stopaj birsuru vergi verirken onların ayrıcalıklı olması beklenemezdi. Gelen para da belli olduğu için vergi de kaciramazlar. Odesinler.