Litvanya Savunma Bakanlığı, Çin'de üretilen telefonların yerleşik sansür yeteneklerine sahip olduğunu söyledi. Bu telefonların her türlü casusluk yeteneğinin olduğunu söyleyen Bakanlık, tüketicilerin Çin'de üretilen telefonları satın almaktan kaçınmasını ve şu anda sahip oldukları telefonlarını ise "atmalarını" tavsiye etti.https://www.mynet.com/litvanya-dan-cinli-telefon-uyarisi-cope-atin-110106857500
Çin malı telefonlar çöpe atılsın uyarısı yapıldı! Telefonunu çöpe atar mısın?
İnternet & Teknoloji konusunda 2,4b cevap paylaştı.
Yerleşik sansür yeteneği ne demek? Ayrıca telefonu alırken devlete bir dünya vergi ödedim... Bu telefonlarla casusluğun kralını bile yapsalar ben atmam. Kimse kusura bakmasın parayı sokaktan toplamıyorum.
İnternet & Teknoloji konusunda 1,1b cevap paylaştı.
Çinde üretilen tüm markalar Amerikan firmalarının malları çünkü işçilik çok ucuz olduğu için Amerikan firmaları yatırımları oraya kaydırdı.. Mesela Charvolet, Opel ve Ford Amerikam menşeili araçlar.. Opel ve Ford Almanyada üretiliyor.. Charvolet Korede ve şu anda Avrupada Kore üretimi charvolet satışı yok 9 yıldır.. Nedeni beş yıl Avrupada yılın otomobili seçildi Korede üretilen Charvolet ve Opelin içine SIÇTI..
Pek bir marka kalmıyor. Eskisi kadar takip etmiyorum ama yıllar öncesine göre konuşursak, Apple, Samsung, Huawei, Xiaomi, LG... Bunlar Çinde üretiliyor. Çinde üretilmeyenler var ama telefon parçaları için gerekli ekipmanlar yine Çinden geliyor.