Güncellemeler
+1 yıl
Dünya bu kadar kötüyken ve kötü yönetiliyorken, ışınlanma gibi süper bir imkanın kötü insanların eline geçtiğini düşünün. Dünyadaki cinayet, hırsızlık, kavga gürültü olaylarının sayısının nasıl artacağını düşünün. ya da başka birilerin sizin özel hayatınıza, özel yerlerinize yani en önemlisi evinize karşı böyle bir imkanı kullandığınızı düşünün. Sizce gerçekten süper bir şey mi, ışınlanma gibi bir şey bulunursa hiçbir insanın özel hayatı kalmayacak.
Güncellemeler
+1 yıl
Teknolojiyi eleştirdiğim için beni yaşlı biri sanabilirsiniz ama ben daha çok çok gencim
İnsan konforu seven bir varlık
İnsanın kararlarını iki ana unsur belirler "İSTEKLER" ve "İHTİYAÇLAR" kullandığımız teknolojik ürünlerin ihtiyaçlarımıza ve isteklerimize göre kullandığımız için bu handikapı yaşıyoruz. Düşünün acil bir durumda telefonunuzla her yere ulaşıp konum atmak bir ihtiyaçken.
Saatlerce story veya tiktok videoları izlemek tamamı ile isteklerin getirdiği bir sonuç.
İnsanlığın ilk dönemlerinde iletişim ve ulaşım noktasında çok sıkıntı çekti.
Tekerleğin icadı ile yollar yapıldı, mesafeler kısaldı, motor yapımı ile arabalar hızlandı sonra teknoloji hiç durmadan ve geriye gitmeden bugünkü seviyeye geldi. Bu seviyeye gelirken sadece yararları ile gelmedi. Bir yandan insan ömrünü uzatan iletişim ulaşım tıbbi cihazlar gelişirken diğer taraftan üretilen teknolojilerle oluşan hava ve çevre kirliliği insan sağlığınıda doğrudan etkilemiştir.
İnsan ilk çağdan itibaren konforu seven bir varlık. İnsanların geliştirdiği tüm aletler ve teknolojiler bu konforu ciddi derecede arttırdı. O kadar konforlu hale geldik ki pandeminin de etkisiyle market alışverişini bile internetten yapar olduk. İşin özü insan karşılaştığı her teknolojik ürünle konfor alanını dahada fazla genişletmeyi başardı.
Teknoloji belirli dönemlerde sıçramalarla ilerledi. Bu sıçramalara örnek verecek olursak; Motor, uçak, bilgisayar, internet gibi icatlar insanlığı yeni bir yaşama ve farklı icatlara sürükledi. Şimdi ise yapay zeka robotlar ve insansız çalışabilen makinalar üzerinde gelişmeler mevcut.
Gelecek öngörüsü olarak düşünmeyelim ama 20 yıl önceki hayatımız ne kadar şimdikine göre farklı ise 20 yıl sonraki hayatımız şimdikinden çok daha farklı olacak diye düşünüyorum.