Ben Zalman NC2000 modelini kullanıyorum. Oldukça sessiz.
Ancak notebook soğutucuların nihai bir etkisi yok. En fazla 1-2 derece sıcaklığı düşürüyorlar. Aldığın notebook soğutucunun fan kısımlarının, laptobun alt kısmındaki hava alma ızgaralarına denk gelmesine dikkat et. Sadece daha iyi bir hava sirkülasyonu için yükseltici stand bile kâfi olur.
Eğer eski bir laptobun varsa ve notebook soğutucu ile sıcaklık değerleri bir hayli düşüyorsa laptobun bakımı gelmiş demektir. Fanlarının temizlenip termal macunlarının yenilenmesi gerekir. Ancak yeni laptoplarda 1-2 derece dışında tesir göstermiyor notebook soğutucu.
Dolayısıyla markadan ziyade, soğutucudaki fanların laptobun alt kısımdaki ızgaralara denk gelmesi yeterli.
laptop soğutucu almadan önce laptop'un içine açıp iyicene tüm tozları temizlemeniz, ardından da işlemci ve ekran kartı soğutucularındaki termal macunları yenilemeniz gerekiyor. Bunları yapmadan soğutucu almayın. Önce bunları yapın, zaten derece hemen düşecek. Ondan sonra en son çare (o da çok gerekliyse) laptop soğutucu alın. Bu soğutucular düşündüğünüz kadar soğutmuyor. Önce meseleyi içten halledin.
Bazıları pc isindg zaman masanın üzerinde kullanıyorsa laptop u bi tarafını boşluğa getiriyor öyle yapmak nasl sence. Ve bu resmi olan seyin fiyatı ne kadr
kullanmadan önce ısınınca kasma yapıyordu. şu anda o problem kalmadı. özellikle film izlerken çok rahat. ayrıca arkasından laptopu yükseltiyor. görüş açısı da iyi oluyor.
@Wasakin bendekinin fanları küçük, bir de sıklıkla açıp tozları temizliyorum. 3 ayrı fan modu var ve 4 tane hız modu var, tam performans çalışırken ses yapıyo onun haricinde 4 fan açıyorum ikisi HDD SSD ve ekran kartı tarafına üflüyor, o durumda normal bir laptop sesi kadar çıkıyor sorun olmadı hiç.