Güncellemeler
+1 yıl
Haaaaa şimdi oldu ben de bir anahtarı 25 defa kullanmak için birşeyler indirmemiz lazım sandım yani düz hali 1 biz bir şeyler yapıp 25 e çıkartacağız sandım
Güncellemeler
+1 yıl
Anladım abi bide bir şey daha soracağım. Bugün Windows’u kurdum ilerleme kısmında internete bağlan diyor ve internet sadece Ethernet ben yurttayım ve bir kereliğine bunu yaptım yarın birdaha yaparsam ayıp olur yapmaya yüzüm yok. Onun hakkında bir Bilgin var mı. Yani bilgisayar baştaki kurulumda kablosuz ağları görmüyor. Yoksa şöyle bir şey mi ben etkinleştir diyip kodu yazdığımda hiçbir şey yapmadan ona mı dönüşecek yoksa tekrardan kurulum gerekli mi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Fps sınırlaması yapmak sorunu çözer, oyun ayarlarında mevcutsa Fps'i 60'a sabitle RTX ekran kartlarında oyunun FPS desteği bazen düşük kalabiliyor. Ekran kartın 120 FPS almaya çalışıyor, ama oyun 60 FPS destekliyor bu şekilde çakışıyor ve donma gibi görünen bazı durumlar olabiliyor.
Oyunda donma kasma gibi bir sorun yok
Bilgisayarda hiçbir şey ellemden 150 fps alıyorum ama nvidiadsn bişeler yaptığımda ve ayaları biraz güzelliğimde 250 leri görüyorum. Bilgisayar elime bugün geldi ve içime sinmedi gibi ama bilmiyorum
Valorantta
Fps'i sabitlersen bu sorun ortadan kalkar, sıklıkla sorun optimizasyon kaynaklı oluyor, 3050 kötü bir ekran kartı değil, ancak oyunlar RTX teknolojisi ile optimize olma konusunda sıkıntı yaşayabiliyor. Örnek ben RTX 3090'da, FPS sorunu yaşanan oyunda gördüm, sebebi oyunun sınırsız FPS ayarında açılmasıydı. Frame Rate Limit değerini sabit hale getirmezsen bu tür sıkıntılar yaşarsın. Ayarlar da yoksa FPS Limit, bunu oyunun Config dosyasını bulup, not defteri ile açarak çözebilirsin. Değeri sabit bir değere alman yeterli olacaktır. VYSNC'nin de aktif olduğundan emin ol.
Ayrıca Laptoplar da dikkat etmen gereken bir şey daha var şarja takılı değilken çoğu laptop oyunda sıkıntı yaşayabilir. Güç tasarrufu için yüksek performans ayarlarında çalışmayacaktır.
Bilgisayara verdiğim para 11.800 sizce hakeder mi yani. İnanın içimde çök kötü bir his var yazık oldu para diye siz bişeler söyler misiniz. Buarada dediklerinizi uygulayacağım
11.800 iyi fiyat bence, en idare eder bilgisayar şu anda 8000-8500 lira ve çoğu da 1650-1660 gibi ekran kartlarına sahip. Bir oyun ile bilgisayarın değerini belirlemek yanlış olur.
Haklısınız evet ama özelliklerine göre bir tık kötü kaldı sanki oyüzden diyorum
İade hakkın hala duruyor, istersen iade edip 3050ti alabilir misin ona bak pek mümkün olacağını sanmıyorum ama bakmaktan zarar gelmez. İçine sinmediyse sürekli olarak kafanda kalacak. Bak araştır, ama daha iyisini aynı fiyata bulacağını pek sanmıyorum.
Siz bu işlerden anlıyorsunuz sizce nasıl bir bilgisayar bu fiyata daha iyisi bulunur mu. Abi ben üniversite kazandım yurtta 2. Gecem uyku tutmuyor anne baba sevdası var bilgisayar acaba kötü mü düşüncesi var yarın dersler başlıyor gram uykum yok. Ailemden çok uzaktayım her şey üst üste geldi ben mental olarak baya kötüyüm belki de ondandır ama senin bir yardımın dokunabilir. Bilgisayar da daha bugün geldi yurda söyledim açtım kurdum freedostu Windows yükledim. İnan arada kaldım bilgisayar güzel biliyorum ama içimdeki bir şey beni üzmeye çalışıyor nekadar üzüleceğim şey varsa hepsini aynı anda aklıma getiriyor elim ayağım birbirine dolaştı kendimi kötü hissediyorum bana bir abi tavsiyesi versen bi yardım etsen çok güzel olur gerçekten ihitiyacım var
Bak bilgisayarına kötü diyemem, aldığın fiyata da bakınca bence oldukça uygun bir fiyat. Şimdi yerinde olsam kullanmaya devam ederim, bilgisayarı sadece valorant ile yargılamam. Kaçlık SSD var içinde?
www.hepsiburada.com/asus-rog-strix-g513ic-hn029-amd-ryzen-7-4800h-16gb-512gb-ssd-rtx3050-freedos-156-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBCV00000C9Z3P
Ben de devam edicem abi biraz da olsa içimi rahatlatır mısın. Bilgisayar kötü değil biliyorum
Sen bilgisayarını kullanmaya devam et, üzerine koyacak 2000 liram daha varsa 3050ti al, yoksa elindeki bilgisayar oldukça iyi, kafaya takma orijinal Windows kullanmamak bile bu tür sıkıntılara sebep olabiliyor. Yerinde olsam kafamdaki düşünceleri silerim. Bilgisayarı kullanmaya devam ederim. Dediğim gibi elindeki bilgisayar sağlam bir bilgisayar.
Sağolasın abi teşekkür ederim 2000 TL az para değil o fiyatlarda bakmıyordum zaten bilgisayar senin de dediğin gibi kafaya takmamam lazım inşallah iyi olurum sağol
Windows pro kurulu olmalı o bilgisayara, mümkünse orijinal, o bilgisayarı o fiyata almış olmanın en büyük sebebi içinde Windows olmaması, çünkü ortalama olarak 1300 liralık bir fiyattan bahsediyoruz burada.
Dediğin mantıklı abi ben pro kuracaktım arkadaş o ofis falan dedi Home kur dedi ben de tamam dedim. Kendisi de onu kullanıyor şu an. Önceki PC de pro vardı ve orijinaldi ben de Windows’tan olduğunu düşünüyorum o konuda ne yapacağım şu an bir fikrim yok
Bir ürün kodu 25 defa Windows etkinleştirebilir, eğer eski bilgisayarının Windows ürün kodu elindeyse, onunla orjinal pro kurulumu yapabilirsin. Ya da araştırıp bir etkinleştirme kodu satın alacaksın, güvenilir olanı bulmak zor ben genelde böylesi durumlarda orijinal Ürün alırım, ama öğrenci adam için zor iş. Sen onu pro olarak yeniden kur. En doğrusu bu olacaktır. Etkinleştirme koduna gelince o durumu KMS ile falan çözersin ama ne kadar iyi olur o kısım işte sıkıntılı. Aynı sorun benim eski bilgisayarımda da vardı. Orijinal olmadığı için çok sorun yaşadım.
Anladım abi mantıklı olan o ben de düşündüm onu ama ben onu yaparsam evdekiler ne yapacak onu düşünüyorum ya da ucuza satın aldığım bir anahtar başıma sıkıntı çıkartır mı
Güvenilir yerleri araştırmak lazım, sıkıntı çıkma ihtimali güvenli bir yerden alınırsa 0 ama işte bende uzun zamandır bilgisayar işiyle ilgilenmiyorum. O kodu kullanırsan sıkıntı olmaz ben aynı kod ile 25 farklı bilgisayar etkinleştiriyordum. Evdekilere bir şey olmaz yani. 🙂🙂
Nasıl yani şimdi abi bir bilgisayar anahtarı ile 25 tane orijinal mi kullanıyorsun. Eğer öyleyse ufak detaylı anlatır mısın abi nasıl yaparım. Valla çok işime gelir
Kurulumu yaparken anahtar ekranında elinde olan orijinal kodu giriyorsun. O kod 25 defa bilgisayarını sıfırdan kurabilmek için verilir, aynı kod 25 farklı bilgisayarda da kullanılabilir, aynı bilgisayarda 25 defada. Anlayacağın zor bir şey değil, normal format atar gibi kurulumu başlayacaksın, anahtar ekranı geldiğinde o kodu gireceksin. Orijinal bir Windows'a sahip olacaksın. O anahtar senin bilgisayarın için verilmiyor, içindeki Windows için veriliyor, yani bilgisayarın ile alakalı değil o kod, Windows ile alakalı. 🙂🙂
Yanlışlıkla güncelleme yerine yazdım
Bu konuda bir şeyi söylemem lazım yalnız. OEM ise kod bir bilgisayarda çalışır, aynı anda iki bilgisayarda çalışmaz, Retail ise Windows 10 için sayısının 25 olamama durumu var, 3 ya da 5 gibi bir sayıda olması mümkün. Dene eğer olmazsa, Hepsiburada, N11 gibi sitelere Windows Pro Ürün etkinleştirme kodu yaz, OEM bir kod 100-150 lira civarı olması lazım. Yani bu işleri çözmek artık kolay.
Yine yanlışlıkla yoruma yazdım
Sıfırdan kurulum yap, büyük ihtimal ile etkinleştirme yerine girdiğin zaman, geçersiz kod diyecektir.
Kurulum dosyalarını da Windowsun kendi sitesinden indir.
Artık üniversiteden eve döndüğümde yaparım abi çünkü sıfırdan yaptığımda bir tek Ethernet istedi ve bu aşşa müdür yerinde var bunu bir daha istemeye yüzüm yok. Ama eski bilgisayarıma yaptığımda Ethernet istememişti Windows 10 pro
Sen bilirsin orası artık sende, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım, bazı şeyleri yanlış hatırlıyor olmam da mümkün, ama ortalama olarak yapacağın şey bu. 🙂🙂 Kusura bakmayacaksın artık, ama bilgisayarından soğuma. İyi bir bilgisayar. Şimdilik idare et, çözüm bir şekilde bulunur.
Tamamdır abi sağol ben riske atmayayım böyle kullanacağım mecbur. Sana da iyi geceler yordum biraz seni teşekkür ederim tekrardan
Önemli değil, inşallah işine yarar. Rica ederim. İyi geceler.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!