Azîz Mahmut Hüdayi hazretleri her sabah erkenden kalkarak hocasının abdest suyunu ısıtıp hazır ederdi. o sabah ise uykuya dalmış ve ancak son vakitte uyanabilmiştir. derhal ibriği aldı. fakat ısıtmağa vakti yoktu. çünkü hocasının ayak seslerini işitiyordu. ibriği göğsüne bastırmış bir halde kalktı. üftade hazretleri eğilerek: Hüdayi evladım suyu dök dedi. hüdai hazretleri ise ibriği göğsüne bastırmış halde duruyor ve buz gibi suyu hocasının eline dökmeğe kıyamıyordu. üftade hazretleri tekrar: Hüdayi evladım ne duruyorsun geç kalacağız diyince çekine çekine ve korkarak suyu dökmeğe başladı. ancak hocasının sözü onu bir kat daha şaşırttı. evladım Mahmut bu su ne kadar ısınmış böyle bunu normal ateş ile ısıtmayıp gönül ateşi ile ısıtmışsın bu hal ile artık senin hizmetin tam olduğunu gösteriyor..
Bende ilk okul çocuğu gibi okuyorum görmen lazım evde o kadar komiğim ki, bağıra bağıra tek tek okuyorum.. artık Annemle babam içinden oku, çalıştaa okuuu diye bana kızıyorlar.. hani yeni okuma çözmüş çocuklar varya güzel okuyup yavaş yavaş okuyanlardan onlar gibiyim 🤭🤭
Öncelikle hikaye güzelmiş, gönül ateşini keşke çevremizde de böyle insanları hissedebilsek. :)
Bununla beraber evet alışmak gerekiyor biraz bazı yazılar iç içe olunca yahut bazıları günümüzde kullanmadığımız kelimeler olunca biraz zor olabiliyor. İçinden oku tabi, bu gizli sırları sadece sen bilmelisin :D :D
Kuran harfleri ile zaten benzer olduğu için çok yabancılık çekmedim, birkaç harf farklı sadece zaten. Onu da okul sıralarında öğrendik öyle böyle :D Sen nerede öğrendin?
Bende Kur'an bildiğim için kendim araştırıp öğrendim.. Ama sen bana bir cümle söylesen ve rikaya çevir dersen bakmonu yapamam da açık olan rikayı cümle cümle okurum.. rikanın yazım kurallarını bilmiyorum malesef..
Bizim okulda hocamız sınavda İstiklal Marşının iki kıtasını Osmanlıca olarak yazın demişti, 10 kıta içinden. Az çok yazdım. Bir de çanakkale şehitlerine şiiri var Mehmet Akif'in onu ise günümüz yazısına çevirin falan demişti. Onları geçmiştim. Ama şimdi başka yazıları öyle yazamam tabi :)
Ben yanlış yanıltmayayım vardır elbet, ama sen en iyisini kendin araştırarak bulmalısın. Telegram'da şurada burada vardır böyle şeyler. Benim şu an önereceğim bir kanal yok çünkü :)
Tamam teşekkür ederim.. ben bir tane kanal buldum baştan anlatıyor ve ders veriyor çok beğenip bütün bölümlerini bilgisayara indirdim.. yinede yeni başladığım için başkalarının bu konuda vermiş olduğu tavsiyeleri ciddiye alırım sonuçta tecrübeli ve bu konuya hakim olduğu için😊
Estağfurullah çok bilgili sayılmam ama kendi halimizde okumaya çalışıyoruz böyle denk gelince işte. Sen benden daha iyi olacaksın inşallah geliştireceksin o ışığı gördüm ben :D