Bilgisayar- flash bellek- virüs... Bilgili biri cevaplayabilir mi?

Geçen gün bilgisayara flashi taktım. Bir uyarı bildirim çıktı, virüs programına ait. Sürekli çıkıyor diye okumadan, bir butona tıkladım. Tıkladığım buton "tara" imiş, flashimda yer alan tüm dosyalar silindi. Birkaç gündür o dosyaları geri getirmek için çabalıyorum, bunu bilgisayara uygulama indirerek yapıyorum. Bazı uygulamaların ücretli olduğunu anlayınca, bilgisayardan kaldırıyorum. Ücretsiz uygulamanın birini kullanıyordum, dosyalarımın bir kısmını kurtarmıştım, masaüstünde idi sonra bilgisayarda alan kalmadığı için başka bir flashi bağlayıp ona aktarmıştım kurtardığım dosyaları, gelen dosyalar da bu flasha geliyordu. Tüm bunlar olurken, kontrol edemediğim şekilde bir şeyler inmeye başladı, bildirimlere izin ver butonu çıkıyor internetten falan sürekli bir şey oluyor. Panikledim. İndirdiğim uygulamaları sildim. Bilgisayarın hafızası açılsın diye kullanmadığım gereksiz uygulamaları da sildim fakat bilmediğim, bilgisayara ait olan uygulamaları silmiş olmam söz konusu değil. Tamam dedim bitti, dosyalarımı kurtardım, bilgisayarı temizledim. Flashları bilgisayardan çektim, her şey pof oldu. Masaüstünde birçok dosyanın simgesi, köşesinden katlanmış a4 kağıdı oldu ve hiçbir şekilde açılmıyor. Flashları tekrar taktım, kurtardığım dosyalar yok. Mevcut dosyalar ise aynı durumda. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bu problemi çözmek zorundayım, henüz abilerim bilmiyor. sistem geri yükleme diye bir şey varmış, o da olmuyor. Yaparsam, düne dönecek ama bu durum 8 Eylül'de oldu. - Bilgisayarcıya götürmeyi düşünüyorum ama korkmuyor değilim, daha kötü olursa diye.
Bilgisayar- flash bellek- virüs... Bilgili biri cevaplayabilir mi?