İnternet sitemde bulunan ve ücretini ödeyerek satın aldığım yazıların kopyalanıp başka sitede yayınlanması yasal olarak suç mu?

Merhaba. Bana ait gelir getiren bir bilgilendirme sitesi mevcut ve bunun üzerinden de gelir elde etmekteyim. Sitemde bulunan yazıları makale hizmeti veren arkadaşlardan satın aldım. Satın almış olduğum bu yazıları başka siteye ( 2-3 tane sitede olmak şartıyla, bu siteler tek bir kişinin ve sahibini de çok yakından tanıyorum) kopyalanıp yayınlandı. Yani anlaşılacağı gibi karşıdan bakılınca küçük bir hırsızlık olarak görülmektedir. Ama işin detaylarını öğrenince büyük bir sorun teşkil etmektedir. Bu da benim ciddi derecede gelir kaybıma neden oldu ve beni çok zarara uğrattı. Bu durumda önce ihtarname mi çektirmem gerekli yoksa direk savcılığa suç duyurusunda mı bulunmalıyım?
Ayrıca emsal bir dava da olmadığı için emsal gösterme gibi bir şansımız da bulunmuyor.
İnternet sitemde bulunan ve ücretini ödeyerek satın aldığım yazıların kopyalanıp başka sitede yayınlanması yasal olarak suç mu?