Bilgisayarın özelliklerinden hiç anlamıyorum. Laptop ve notebook arasında ne fark var? Hangisinden alayım? Hangi özelliklere bakmalıyım? Ne marka önerirsiniz? Yardımcı olursanız sevinirim 😇
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Bir dizüstü bilgisayar satın almadan önce ne bilmeliyim?
Bir bilgisayar satın almak hakkında her zaman bilmek istediğiniz, ancak sormaya korktuğunuz her şey. 😊
Özellik seçenekleri, aşağıdaki sorulara verdiğiniz yanıta bağlıdır:
1. Bütçeniz nedir? Bu, elde edeceğiniz özellikler için birincil belirleyicidir. Dizüstü bilgisayarlar günümüzde metalar gibidir. Tanınmış markalara bağlı kaldığınız sürece TV satın almak gibi olacak. Sadece çalışacaklar. Genel olarak, her şeyin eşit olması, ucuz olması elbette en iyisidir (fiyat eşleştirmesi yapın) ve ayrıca genellikle neredeyse her zaman ödediğinizin karşılığını alırsınız (rekabetçi bir ekonomide veya ortamda).
2. Dokunmatik ekran ister misiniz? Windows 10 dokunmatik ekran ile çalışır.
3. Işıklı bir klavye ister misiniz? Benimkini ışıklı klavyeyle tercih ederim.
4. Dizüstü bilgisayarda ayrı bir GPU'ya ihtiyacınız var mı? Evet, grafik hızı ve oyunlar ve 3D oluşturma programla.
5. İkisi bir arada ister misiniz? Bu, dizüstü bilgisayarı bir tablet gibi kullanabilmeniz için ekranı çevirebileceğiniz anlamına gelir.
6. Hangi ekran boyutu? küçük, orta veya büyük. Çapraz olarak ölçüldüğünde büyük 17 inç, orta 15,6 inç ve küçük 14 inç veya daha azdır.
7. Uzun ömürlü bir pil ister misiniz? Çoğunlukla bir elektrik prizinin yakınında çalışacaksanız, bu soruyu görmezden gelebilirsiniz.
8. Hızlı bilgisayar istiyor musunuz? Dizüstü bilgisayarı kelime işlem, e-posta ve web'de gezinme dışında bir şey için kullanmak istiyorsanız yanıt evet. Hızlı bir dizüstü bilgisayar, sınıfının en iyisi bir CPU, bir SSD sürücüsü ve karşılayabileceğiniz kadar bellek (RAM) anlamına gelir.
9. Onu yanında mı taşıyacaksın? Ağır ve büyük olmasından kaçının. 1, 4, 6 ve 7. sorulara bakın.
10. Kalite için para ödemek istiyor musunuz? Genel olarak, alüminyum gövdeli dizüstü bilgisayarları arayın. 'Gıcırtı' testini uygulayın. Dizüstü bilgisayar tam anlamıyla gıcırdıyor ve plastik gibi hissediyorsanız, kaçının.
11. Bakım, uyumluluk ve teknik destek sizin için önemli mi? Çevrenizdeki diğer herkes (belki bir öğrenci veya çalışan) belirli bir işletim sistemi veya platform kullanıyorsa, aynı işletim sistemini veya platformu satın alın. Bir arkadaşınızdan veya bir aile üyenizden ücretsiz (ve iyi) teknik destek alabiliyorsanız, bunu tavsiye ettiklerini satın almak için iyi bir neden olarak düşünün.
12. Dizüstü bilgisayarı belirli bir görevi yerine getirmek veya belirli bir yazılımı çalıştırmak için mi satın alıyorsunuz? İlk adımınız, minimum ve önerilen özelliklere bakmaktır.
Yukarıdaki özelliklerden bazıları birbirini dışlar. Örneğin, ikisi bir arada dizüstü bilgisayarlar normal dizüstü bilgisayarlar kadar güçlü veya ağır olmayacaktır.
Bu soruların cevabını bilmiyor olmanız hatta umursamıyorsunuz bile olabilir. Bu durumda, BestBuy'a gidin (ABD'de, bunun belirli ülkelerde bir seçenek olup olmadığını bilmiyorum), hoş görünen ve size iyi gelen tanınmış bir marka dizüstü bilgisayara bakın, Amazon'a gidin ve kontrol edin. beğendiğiniz model için geri bildirim, en iyi fiyat için google, fiyat eşleştirme için BestBuy'u arayın ve onlardan satın alın.
Bütçe çoğu durumda en büyük faktördür. Ne kadar harcamak istediğinize karar vermeli ve buna bağlı kalmaya çalışmalısınız ve dizüstü bilgisayarla yapmayı planladığınız şey için makul bir miktar olmalıdır.
Pek çok insan, bir makineye ihtiyaç duyduğundan çok daha fazlasını harcamak için aldatılıyor. Dışarıda, harcamak isteyeceğiniz kadar pahalıya mal olabilecek çok sayıda gösterişli, süslü, üst düzey cihaz var. Ancak çoğu insan böyle bir cihaza ihtiyaç duymaz ve bu durumda fazladan para harcamak zararlıdır. Örneğin, 1000$ 'a mal olan gerçekten güzel bir makine satın alabilirsin … veya her biri 500$'a mal olan çok iyi iki tane satın alabilirsin. İkincisi, çoğu müşteri için daha iyi bir seçenek olacaktır, çünkü ikinci makineyi almaya karar verdiğinizde iki kat garanti ve tam bir donanım yenilemesi de alırsınız.
Öte yandan, bazı insanlar çok ucuz. Bu da tavsiye edilmez; bütçede dizüstü bilgisayarlar çok uzun sürmez.
Bir makineye 1000 dolardan fazla düşürmeyi düşünüyorsanız, kendinize şunları sormalısınız:
Süper güç donanımına veya benzeri bir mesleğe ihtiyaç duyan bir oyuncu, yazılım geliştirici, yaratıcı profesyonel miyim ve bunu bu makinede mi yapacağım?
zengin miyim?
Her ikisinin de cevabı 'hayır' ise, neredeyse kesinlikle çok fazla harcıyorsunuz.
Bir makineye 300 dolardan daha azını düşürmeyi düşünüyorsanız , aşağıdakileri sorun:
Bu makinenin 3 yıl veya daha az dayanmasını mı bekliyorum?
Kullanılmış bir iş modeli mi?
Chromebook mu?
Hepsinin cevabı 'hayır' ise, neredeyse kesinlikle çok az harcıyorsunuz.
Apple logosuna sahip olması :-)
Daha ciddi; Sorunuz, yararlı bir yanıt veremeyecek kadar geniş ve yetersiz bilgi içeriyor. “Bir arabada önemli olan nedir?” diye sormak gibi. SİZİN İÇİN neyin önemli olduğunu bilmemiz gerekiyor.
Genel olarak kendinize şunları sormanız gerekir:
Ciddi oyunlar oynamak için bir dizüstü bilgisayara ihtiyacım var mı? Oyun dizüstü bilgisayarları pahalıdır ve hemen hemen Windows işletim sistemi kullanacağınız veya en azından donanımın Steam oyunlarını kullanabileceğinden emin olacağınız anlamına gelir.
Macbook'ları, Chromebook'ları ve Linux dizüstü bilgisayarları düşünebilir miyim, yoksa durumum (donanım, uygulamalar, iş uyumluluğu) Windows'u kullanmak zorunda mı?
Bir dizüstü bilgisayarı mağazadan satın almadan önce nasıl kontrol edebilirim?
Dizüstü bilgisayar alırken herkes hangi hatayı yapar?
Laptop alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Şu anda piyasadaki dayanıklı ve en iyi dizüstü bilgisayar hangisi?
Gereksinimlerinizi Ayarlayın
Bununla, gereksinimlerinizi akıllıca değerlendirin size söylemek istediğim tek şey, bir tasarımcıya düşük güçlü bir cihaz bile önermem.
Bütçenizi Ayarlayın
İhtiyaçlarınızın kabaca bir listesini hazırladığınıza göre artık buna göre bir bütçe oluşturabilirsiniz. Daha fazla bütçeniz varsa ek özellikler ekleyebilirsiniz veya daha az gerekli olan bazı şeyleri listenizden çıkarmanız gerekebilir.
Dizüstü bilgisayarınız için gerekli özelliklere henüz karar vermediyseniz, endişelenmeyin, makalenin ilerleyen bölümlerinde bazı ince ayarlı özellikler önereceğim.
İlgi Alanına Dayalı Spesifikasyon Seti
Bu spesifikasyon seti tamamen sizin kişisel tercihinize ve tercihinize bağlıdır.
1. Dizüstü bilgisayar tipi
Piyasada ekran boyutlarına, kullanımlarına ve diğer bazı özelliklerine göre karakterize edilen çeşitli dizüstü bilgisayar türleri bulunmaktadır. Aşağıda bunların listesi bulunmaktadır.
1.
NetBook: Bunlar genellikle küçük ve hafiftir, bu taşınabilir dizüstü bilgisayarların ekran boyutu 10 ila 11 inç arasında değişir, bu nedenle piyasada bulunan en güç verimli dizüstü bilgisayarlardır ancak biraz daha az güce sahiptirler. Optik sürücüleri yoktur ve bütçe kullanıcıları ve çalışırken çok seyahat eden kişiler için idealdir.
2.
Ultrabook: Ultrabook'lar, dizüstü bilgisayarların ince, hafif ve şık türüdür. Geleneksel dizüstü bilgisayarlardan daha yüksek kaliteli konfigürasyonlara ve fiyatlara sahiptirler ve hatta bazıları dokunmatik ekranlara sahip olabilir. Gezginler ve ileri düzey kullanıcılar için idealdir.
3.
Notebook (Önerilen): Bunlar, gördüğümüz en yaygın dizüstü bilgisayar türleridir. Orta ve üst düzey konfigürasyonlarda gelirler ve çoğunlukla tüm fiyat aralığında dağılırlar. Bu tür dizüstü bilgisayarların büyük sabit disk ve RAM kapasiteleri vardır ve eğlencenin yanı sıra grafik yoğun gereksinimleri karşılamak üzere üretilmiştir.
2. Ekran Boyutu
Artık dizüstü bilgisayar tipinizi seçtiğinize göre, sizin için birkaç ekran boyutu mevcut olabilir. Pili verimli kullanan bir cihaza ihtiyacınız varsa, ekran boyutu 14 inç veya daha küçük olan dizüstü bilgisayarlarla gitmenizi tavsiye edeceğim. 14 inç ve üzeri için gitmekten daha iyi grafiklere ve güzel bir film deneyimine ihtiyacınız varsa. (önerilen 15,6 inç)
3. İkincil Depolama
Buna kişisel verilerinizi depolamak için bir Fiziksel Sabit Sürücü dahildir. Hangi tür sabit diski tercih edeceğiniz ve ne kadar alan istediğiniz tamamen sizin seçiminizdir, hepsi ihtiyaçlarınıza bağlıdır. Bilginize, 2 çeşit sabit disk olduğunu söylemeliyim.
SSD: Katı Hal sabit diski hızlı, daha az kırılgan ve dayanıklı bir veri depolama diskidir ancak çok pahalıdır.
HDD (Önerilen): HDD (Sabit Disk Sürücüsü) ise daha yaygın olarak kullanılır ve daha az fiyatla daha fazla depolama sunar.
Tavsiye: Disk alanı en az 1TB olan HDD..
4. Dokunmatik Ekran
Dizüstü bilgisayarlardaki Dokunmatik Ekran özelliği, dokunmatik devrimin başlangıcında akıllı telefondaki dokunmatik özellikler gibi gelişiyor. Normal bir kullanıcı için laptoplarda dokunmatik ekran ile pek bir şey olmaz. Dilerseniz onu da inceleyebilirsiniz. Aşağıda, bu özelliğin bazı Artıları ve Eksileri listesi bulunmaktadır.
Artıları: Öğeleri taşımak için seçmek, basılı tutmak ve sürüklemek için dokunabilir, kaydırmak için kaydırabilir ve yakınlaştırmak için sıkıştırabilirsiniz.
Eksileri: Bu özellik şu anda belirli Windows dizüstü bilgisayarlarda ve belirli Chromebook'larda mevcuttur.
Performansa dayalı Spesifikasyon Seti
1. İşlemci
İşlemcinin Temelleri
İşlemci, bilgisayarınızın tüm bilgisayarınızı çalıştıran en önemli parçasıdır. işlemci güçlü, yürütme daha hızlı. İşlemcinin gücü, saat hızı, saniyede yürütülen komut sayısı anlamına gelir. 2GHz işlemci derken saniyede 2 milyar komut yürütülüyor demektir. Üst düzey bir oyun oynadığınızda veya bazı ağır uygulama yazılımlarını çalıştırdığınızda, 2GHz'den daha fazla talimat yürütmeye ihtiyacınız vardır.
Intel mi AMD mi?
Intel ve AMD gibi kişisel bilgisayarlar için işlemci yapan iki büyük şirket var. Kullanıcıların en az %90'ı Intel'i tercih ediyor, bunun nedeni AMD'nin yeterince iyi olmaması değil, intel işlemcilerin piyasada daha yaygın olması ve tüketicilerin çoğunun Intel'in mevcut işlemci serileri yani i3, i5, i7 ile tatmin edici bir deneyime sahip olmasıdır. . Bu nedenle Intel'e geçmenizi tavsiye ederim.
Önerilen: Intel
i3 veya i5 veya 17?
Intel'in üç işlemcisi de eşit derecede iyidir ancak farklı amaçlara hizmet edecek şekilde tasarlanmıştır. Sınırlı sayıdan dolayı. Birinci sınıf i3 işlemcilere sahip dizüstü bilgisayarların daha az verimli olduğunu düşünüyoruz, ancak bu tamamen doğru değil. Piyasada büyük ölçüde mevcut olan 3 büyük işlemci gömülü dizüstü bilgisayar vardır. (i5 ve i3)
Intel i3 4005u 3M Önbellek 1.7Ghz: Bu, intel'in 4. nesil i3 işlemcisidir ve şu anda piyasaya hakimdir. 2 çekirdeğe ve 4 iş parçacığına (birincil yürütme birimi) sahiptir. (Genel amaçlı kullanıcılar için önerilir)
Intel i3 5010u 3M Önbellek 2.1Ghz: Bu, Intel'in en yeni 5. nesil i3 işlemcisidir ve birkaç ay içinde i3 4005U'nun yerini alacaktır. Şu anda, bu dizüstü bilgisayarla kullanılabilen yalnızca birkaç dizüstü bilgisayar var, ancak size uygun bir tane bulursanız, bunun en iyi satın alma olduğunu düşünüyorum. (Genel Amaçlı kullanıcılar ve Öğrenciler için önerilir)
Intel i5 5200M 2,2 GHz (2.7Ghz'e kadar Turbo Boost): Bu, bugün i5 dizüstü bilgisayarların çoğuyla birlikte gelen 5. nesil i5 işlemcidir. Bu işlemci, turbo desteğine gerçekten ihtiyacınız olmadığı sürece Intel 13 5010U ile neredeyse eşdeğerdir. bu, bazı ağır yazılımları çalıştırmak için standart bir işlemcidir. Ben hala profesyonel tasarımcılara masaüstü bilgisayar kullanmalarını tavsiye ediyorum ama yeni başlayanlar için bu işlemci ve üstü kadar iyi çalışacaktır.
Öğrenciler (ağır yazılımları çalıştırmak için), oyuncular ve tasarımcılar için önerilir.
2. Birincil Bellek (RAM)
Ram, yürütme sırasında geçici verileri depolayan birincil bellektir. RAM, ikincil bellekten, yani Sabit diskten daha hızlıdır, bu nedenle işlemcinizin, daha hızlı yürütme için daha hızlı bellekteki verilere ihtiyacı vardır. Ağır bir yazılım çalıştırmayı düşünüyorsanız, daha büyük RAM kullanmanız önerilir, bu bilgisayarınızı hızlandıracaktır. genel amaç için 4 GB RAM iyi olarak kabul edilir. Daha fazlasına ihtiyacınız varsa, daha yüksek RAM'li dizüstü bilgisayarı tercih edebilir veya harici olarak ek RAM takabilirsiniz.
3. Grafik İşlem Birimi (GPU veya Grafik Kartı)
Bir grafik kartı, dizüstü bilgisayarınızdaki ekranı kontrol eder. Güçlü bir grafik kartı, videoları ve yoğun grafik içeren oyunları kolayca işleyebilir, bu da onları profesyonel oyuncular veya programcılar gibi ileri düzey kullanıcılar için uygun hale getirir.
genellikle iki tür grafik kartı vardır, işlemcinin kendisinde bulunan tümleşik grafik kartı, en son işlemci (en son nesil) en son entegre grafik kartınız olacaktır.
Başka bir grafik kartı türü, Özel Grafik kartıdır. Dizüstü bilgisayarınızın ürettiği grafikleri geliştirir ve herhangi bir gecikme yaşamamanız için karmaşık grafikleri çok düzgün bir şekilde işler.
Yoğun grafikli oyunlar oynamayan, videoları düzenlemeyen veya görüntüleri düzenlemeyen kullanıcılar için entegre bir grafik kartı idealdir.
4. İşletim Sistemi
Dizüstü bilgisayar alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli faktör de işletim sistemidir. 1. Windows 2. Ubuntu 3. Mac ve diğer linux tabanlı işletim sistemleri gibi sizin için farklı işletim sistemleri mevcuttur.
Windows işletim sistemi en ünlü ve yaygın olarak kullanılan işletim sistemidir ve uygulama ve oyunlarla ilgileniyorsanız, bu platform için mevcut olan büyük uygulama ve oyun deposu nedeniyle Windows işletim sistemli bir Dizüstü Bilgisayar satın almalısınız.
Ayrıca, dizüstü bilgisayarınızla birlikte herhangi bir işletim sistemi satın almamayı da tercih edebilirsiniz, eğer yanınızda bir işletim sistemi olduğunu düşünüyorsanız, bu size birkaç dolar kazandıracaktır.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılMarka olarak casper alma gerçekten pişmanlık. Dikkat etmen gereken şeyler ihtiyacına göre değişir. Çizim yapacak mısın oyun oynayacak mısın mesela? Bunları yapmayacaksan pahalı bir ekran kartına ihtiyacın da yok işlemcin yeni nesil olsun intelde 10. Nesil işlemciler gayet başarılı. Ram 8 gb olursa iyi olur. İhtiyacına göre seçim yapmalısın 4.000 tl ye de laptop var 40.000tl ye de.
06 Yorumla
Soran+1 yılOyun oynamam. Excel word video film falan 😁 çok bir şey yapmam 😁
- +1 yıl
Bak örnek olarak attım 11. nesil i3 işlemci var 8 gb ddr4 ram bir de 256gb Ssd hard disk, yani cihazın ve uygulamaların açılma hızı çok yüksek. 256 gb biraz az ama çoköşey depolayacağını sanmıyorum zaten
Soran+1 yılNotebook ile laptop arasında ne fark var?
Ben Dell asus falan alayım diyordum. Lenovo da iyi diyorlar- +1 yıl
Notebook daha ince ve klavyesi daha küçük olanlara deniyor sanırım. Markayı sen bilirsin örnek olarak attım içindeki donanım olarak işini fazlasıyla görür aynı donanımlarla başka marka da tercih edebilirsin.
Soran+1 yılTeşekkür ederim 😇
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
8Cevap
Eğer sadece ders dizi film için alıyorsan matebook d14-15 çok hoş tasarımından işlemcisine ram i de iyi alınır yani
03 Yorumla
Soran+1 yılÖzelliklerinin nasıl olması gerekiyor?
+1 yılEski nesil alma, intel tarafında 10'ncu nasil olanların altına bakma.
AMD ryzen 5 5 serisine bakabilirsin. Birazda amacına bağlı bu..05 Yorumla- +1 yıl
Asus'tan. Uzak dur. MSİ al. Asus servisi sorunlu.
Soran+1 yılDell almıştım daha önce 10 yıl kadar kullandım yine Dell mi alsam diyorum?
- +1 yıl
Ow Dell'de güzeldir,
Soran+1 yılİşlemci kaç olmalı?
- +1 yıl
Dedim ya 10'nuncu nesil'in altını alma İ5, i7, AMD ryzen tercih edebilirsin
Laptop ile notebook aynı şey. Casper monster gibi markalardan uzak dur. Asus al
14 Yorumla
Soran+1 yılHangi özelliklere bakmalıyım peki?
Soran+1 yılMaksimum 6bin 😁
Oncelikle ne icin kullanacagini yazarsan ona gore sana en iyi ve en uygun fiyatli olaninsoyleyebilirim
05 Yorumla
Soran+1 yılOyun falan oynamam excel word falan kullanırım film video falan izlerim
Soran+1 yılAma kötü de olmasın 😁
+1 yılacer iyi ya orta sınıf bişey ama idare ediyor ram yüksek olsun kasmaz
00 YorumlaEba canavarı yazmamasına dikkat et.
01 Yorumla
Soran+1 yılPeki 😁
Bütçeyi söyleyin ben size yardımcı olurum
010 Yorumla
Soran+1 yıl10 yıl falan dayansın istiyorum. Bütçe sorun değil aslında ama yine de 6bin falan diyim. 7binden fazla da veremem
Soran+1 yılDemek istediğim bütçeyi ayarlarım aslında hatta nakit olarak alacak param da var ama gereksiz yere çok fazla para harcamak istemiyorum araba için para biriktiriyorum 🙈
Soran+1 yılExcel word film video öyle işte 😂
- +1 yıl
www.epey.com/laptop/lenovo-v15-82c500nttx.html
buyrun sadece üst düzey oyunları açmaz ama kasma donma vs hiçbir sıkıntı yaratmaz
Soran+1 yılLenovo iyi midir
Soran+1 yılBen dell almıştım 10 sene kadar kullandım 😔
Oyun oynayacaksan masaüstü al leptop çok ısınır
02 Yorumla
Soran+1 yılOyun oynamam 😇
Ne için alacağına bağlı fiyat bütçene bağlı
01 Yorumla
Soran+1 yılVideo film izlerim word exel falan takılırım. 6bin diyorum ama maksimum 7bin yani😁
+1 yılİşlemcisine ve RAM'ına
02 Yorumla
Soran+1 yılKaç olması lazım
- +1 yıl
Net bir şey söyleyemem ama bir çok uygulamayı aynı anda kaldırması için ramın yüksek olması laızm
butcenı soyle
00 Yorumla
+1 yılÇalışıyor olmasına
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri