Youtubeda içerik yapmak istiyorum. Youtube algoritmasında öne geçmem için tavsiyeleriniz var mı?
#postmodernpokemon
#postmodernpokemon
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 1. Düzenli video atmalısınız. (Youtube düzenli video atanları bir zamandan sonra daha çok öneriyor)
2. Kapak fotoğrafları ilgi çekici olmalı. (Canva'dan tasarlayabilirsiniz.)
3. Açıklamanızda video ile ilgili anahtar kelimeler bulunmalı. (Aramalarda çıkabilirsiniz.)
Bunları yaptıktan ortalama 3-6 ay sonra algoritmanın sizi öne çıkaracağını düşünüyorum. Youtube kanalları genelde bu sürede oturmaya başlıyor. Çok istisna hızlı büyüyen kanallar olmadığı sürece.
Kendimden örnek vericek olursam bazen youtube da arattmam gereken çok içerik oluyor örneğin evde cilt bakım rutini gibi ya da hangi şehirler gezilebilir tarzı ama çoğunlukla vlog videoları çok izliyorum yani kendini bırakıp karşı taraf ne izler olarak düşünmelisin hangi videolar daha çok izleniyor onlara yönelik çalışma yapmalısın
Cevap
1Cevap
Orijinal bir içerik üretirsen ön plana çıkabilirsin
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Youtube algoritması nasıl çalışır?
Youtube algoritmasının nasıl işlediği ile ilgili eskiden az bilgi sahibiydik. Platformun popülaritesinin artmasının ardından Youtube bunları açıkça ilan etmeye başladı. Fakat elbette gizlenen çok bilgi var. Çünkü anlattıklarıyla örtüşmeyen durumlar yaşadık. Örneğin "topluluk standartlarına uymayan içerikler öne çıkarılmaz" dedikleri halde, önerilen çoğu içerik bu standartlara çok da uygun değil. Özetle Youtube içeriğinde vahşet, aşırı cinsellik, uyuşturucu madde kullanımı, bilerek kendine zarar verme olmadığı ve yüksek etkileşim aldığı takdirde her videoyu öne çıkarıyor. Peki biz açıklanan ve tahmin edilen olarak algoritmanın hangi özelliklerini biliyoruz? Youtube hangi koşullarda videomuzu öneriyor? Temel olanları belirteyim.
Ortalama görüntülenme süresi
Bir videonun ortalama görüntülenme süresi ne kadar yüksek olursa, aynı başlığı taşıyan diğer videolara göre daha çok önerilir. Bu yüzden özellikle videonun en az ilk 1 dakikası sürükleyici ve heyecanlı olmalıdır.
Yüksek etkileşim
Bir video ilk yayınladığı birkaç saat içinde yüksek etkileşim (izlenme, beğeni, paylaşım, yorum, oynatma listesine eklenme) alırsa daha çok önerilir.
Küçük resim
Videoların küçük resimlerinin kaliteli ve dikkat çeker yapıda olması tıklanma ortalamasını arttırır ve bu da daha çok izlenmesini sağlar.
On Page SEO
Youtube video düzenleme alanındaki meta başlık, meta açıklama ve anahtar kelime alanlarının uygun biçimde doldurulması videonun hem Youtube arama listelerinde hem de arama motoru listelerinde daha üst sıralarda listelenmesini sağlar.
Video için yönlendirmeler
Kart, bitiş ekranı gibi alanlara mutlaka ilgili konu hakkında daha önce yayınlanmış videolar eklenmelidir.
Tıpkı web sitelerde olduğu gibi Youtube videolarının da SEO sinyalleri vardır ve bunlara uygun biçimde çalışma yapıldığında iyi sonuç alınmaktadır.
Teşekkür ederim ilgili cevabınız için.
Rica ederim. Başarılar.