Arkadaşlar işlemcim pek iyi değil ekran kartı da iyi değil. Paramla iyi bir işlemci mi almalıyım yoksa iyi bir ekran kartı mı? Hangisi iyi olursa oyun kasmaz?
Elbette ekran kartın iyi olmalı. Elbette işlemci de önemli ama ekran kartı iyi olmayınca işlemcin ne kadar iyi olursa olsun oyun oynayamazsın. Ama ekran kartın iyi olur işlemci fazla iyi olmazsa sorun olmuyor.
Kral dar bogaz mevzulari var onlarq dikkat ederek ekran karti almalisin. Oyunlarda islemcinin etkisi azdir buyuk bolumu ekran karti uzerinden olur. Dedigim gibi ekran kartini belirledikten sonra senin islemciyle uyumluluğuna youtubedan bak ikisinin ismini yazip. Fpsler dengeliyse uyumludur.
Reis oyunumun kasmaması, fps yüksek olması için ekran kartı mı lazım iyi bir işlemci mi? Bunun cevabını ver ben dar boğaz mevzusunu çözerim. Oyunu yağ gibi oynamak istiyorum görüntü kalitem iyi zaten
Selam şimdi ilk bir GTA5 Sistem gereksinimlerine bakalım.
İşletim sistemi: Windows 7 ve üzeri, İşlemci: Intel Core İ5 3470, Q6600, Bellek: 8 GB, Ekran kartı: NVIDIA GTX 660 2GB, Ses kartı: 0 directX 10 uyumlu, Sabit disk alanı: 80 GB.
İşlemci en az i5 demiş yani 2.5hgz işlemci hızınız varsa yeterli olur. Hatta 2.0ghz bile olsa az buz nadiren kasma yapar ama oynanır fakat eğer ekran kartın tabiri caizse b*k gibiyse hiçbir şekilde oyunu oynatmaz.
Reis bazı videolar izledim erkan kartı olmadan oyunu oynuyorlar akıcı şekilde. Sadece görüntü kalitesi düşük oluyor. Bildiğin ekran kartını söküyor ve oynatıyor. Ben oyunumun akıcı olmasını istiyorum 120 fps oynamak istiyorum. Görüntü kalitem zaten iyi. Oyunun fps sini arttıran akıcı şekilde oynatan parça nedir işlemci mi?
Oyunu akıcı şekilde oynatan yüksek fps li sıfır kasma ile oynatan parça işlemci mi ekran kartı mı? Bazı videolar izledim ekran kartını söküyorlar oyunu çalıştırıyorlar ve kasma olmuyor sadece kare kare oluyor görüntü düşüyor. Ekran kartı sadede görüntü kalitesini yükseltmek için mi?
Hangı oyunu oynatıyor asıl mesele o. Fps oyunlar genel de çok yüksek ekran kartına ıhtıyac duymaz. Bunların testleri de zaten hıkaye tabanlı oyunlar ıle yapılır. Mesela rdr 2 , watch dogs gıbı oyunlarla yapılır. Genele baktığın zaman hepsı bır bütün halınde uyum sağlamak zorunda. İşlemcı, ekran kartı , RAM.
Ryzen 3 3200 g apu vardı kaç fps aldım bilmiyorum ama kasmıyordu düşükte. Ekran kartı almalısın ama bunu da işlemcine göre seçmelisin ki darboğaz yapmasın.
Çok bilgim yok knk. Bilgim yukarıda yazdığımdan ibaret. Şey yap mesela gta 5 kaldıran minimum sistem yaz. Karşına çıkan bilgilerdeki özellikleri işlemci önbelleğine kadar karşılaştır mesela.