Yapay zeka tehlikeli olabilir. İpin ucunu kaçırmamak gerekir.
Yapay zekanın insanlığın son ve en iyi icadı olabileceğini düşünüyorum.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Güncellemeler
+1 yıl
Güncel

ileriye dönük etik sorunlar doğurabilir. kaldı ki bunların örnekleri daha şimdiden yaşandı, yaşanıyor. Microsoft'un Tay isimli yapay zeka sohbet robotu twitter kullanıcılarından öğrendikleriyle saldırgan ve ırkçı içerikler paylaşması nedeniyle kapatılmıştı 2016'da.
Yapay zeka insana zarar verilmeyecek doğrultuda programlanırsa sıkıntı çıkarmaz
Kendi algoritmasını yazmaya başlarsa bunu engellemenin bir yolu olmadığını düşünenler de var.
Kendi algoritmasını yazsa da sınırı aşamaz bana kalırsa
Olay şöyleymiş. Dar yapay zeka ve geniş yapay zeka var. Dar yapay zeka tek iş yapmaya yönelik. Mesela satranç için geliştirilmiş ve çok iyi satranç oynayan bir yapay zeka dar yapay zeka. Geniş yapay zeka da pek çok iş yapabilen bir yapay zeka. Eğer o yapay zeka öğrenebiliyorsa kendi algoritmasını ve kod dizilimini incelerse kendi kodunu yeniden yazar. Daha da gelişeceği için kendini tekrar tekrar yazar ve bir öncekinden daha zeki olur. Buna zeka patlaması denirmiş. Bir süre sonra insanların koyduğu algoritmaları değiştiremeyecek olsa bile kendi algoritmalarını yazarak kontrolden çıkabilir. Aşırı zeki bir yapay zeka olacağı için bizim zekamız onun davranışlarını öngörmeye yetmez. Dolayısıyla süper bir yapay zekayı simüle etmediğimiz için de etkilerini öngöremeyiz.
Ve fişini çekersen kapanır dimi😹
Robot gibi bişeyse fişini çektirmez :D
Üzerine su dökerler😹
Ona karşı korur herhalde kendini. İnsanlığın kökü kuruyacak. Hahahahaha :D
İnsanlık kendini kurutuyor robotlar değil 😹
Gayet İyi Açıklamışsın benim aklıma genelde bu konuda aklıma Stephen Hawking'in sözü geliyor
Cevap
1Cevap
Bence sıkıntı biyerde sonra insana ihtiyaçları kalmaz kendi neslini çoğaltır bizi azaltılarak sıkınti
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?