Dizüstü bilgisayarın harddiski bozulmuştu. Tamirciye götürdüm. Yeni Hard disk taktı ve format attı. Klavyede bazı tuşlar çalışmamaya başladı. Sürücüleri güncelledim. Her yolu denedim. Çalışmıyor. Napmalıyım? Pc modeli: sony vaio SVF1521LSTB Güvenli modda da denedim ama bazı tuşlar hala çalışmıyor.
Format sonrasında klavyede bazı tuşlar çalışmıyor. Napmalıyım?
Format sonrası böyle bir olay ile karşılaşmanız çok normal driverlar yani sürücüleriniz güncel değildir. Bunun için driver booster adlı programı bilgisayarınıza kurup otomatik olarak güncelleyebilirsiniz. Veya elle manuel olarakda sürücü güncellemesi yapabilirsiniz. Buna ek olarak "Format Sonrası Kurulması Gereken Yazılımlar" hakkında bir bence hazırladım. Ona da göz atabilirsiniz.
Selam arkadan bakılınca lana del reye benzeyen abla, şimdi sorunun neyden kaynaklanıyor olabileceğine bir bakalım ve alternatif çözüm önerelim.
Öncelikle sizinde ilk düşündüğünüz gibi driverlardan kaynaklanacağını düşünmüştüm fakat güncellemesini yapmışsınız. Bazı işletim sistemlerinde türkçe ingilizce klavye vardır eğer işletim sisteminin ana dili farklıysa bazı tuşları görmüyor olabilir. Kurduğunuz işletimin çakma olduğunu söyleyebilirdim fakat bilgisayarcınız da format atmış ve ona rağmen aynı hatayı almışsınız yazılımsal olduğunu düşünmüyorum. Klavyenizin içi toz tutmuş da olabilir bu klavyenizi çalışmaz hale getirir.
Size çözüm önerim şudur; Format attıktan sonra klavyenizin çalışmadığını söylediniz orda bi kafam yazılımsal problem olabileceğine gitti bundan dolayı kurmak istediğiniz işletim sisteminin alt veya üst sürümünü kurdurmayı deneyebilir misiniz? Win7, win8, win10 artık hangisini kullanıyorsanız bir farklısını kurdurmayı deneyin ve sürücelerini de yapılandırdığınızdan emin olun. Diğer bir olasılık ise donanımsal sıkıntı olarak klavyenizi değiştirip, yeni bir klavye taktırabilirsiniz. Fakat bakımına özen gösterin..
Önerim; Bilgisayarcıya gidin ve deneme maksatlı bir harici bir klavye taksın kablolu aynı hatayı onda da verirse, yazılımsal sıkıntı vardır. Fakat eğer çalışırsa, klavyenizin değişmesi gerekiyor demektir.